Total Media News

Unele bănci elveţiene cer dobânzi clienţilor pentru depozitele în franci PDF Imprimare
Vineri, 23 Ianuarie 2015 11:00

                    

     Tot mai multe bănci elveţiene au început să perceapă dobânzi clienţilor pentru depozitele sau conturile în franci, după ce Banca Naţională a Elveţiei a decis să ceară bani pentru depozitele instituţiilor financiare, relatează Bloomberg.

   Credit Suisse Group a anunţat că intenţionează să impună dobânzi clienţilor instituţionali şi companiilor mari pentru unele active, iar UBS analizează o măsură similară.

    Cea mai veche bancă din Geneva, Lombard Odier, a început joi să taxeze conturile în numerar pe care nu le administrează şi a căror valoare este de peste 100.000 de franci elveţieni (116.000 dolari). Banca a precizat că dobânda va fi de 0,75%, la acelaşi nivel cu dobânda la depozitele la vedere impusă săptămâna trecută de Banca Naţională a Elveţiei, care a intrat joi în vigoare.



Zuercher Kantonalbank, cea mai mare instituţie bancară cantonală din Elveţia, va impune la rândul ei o dobândă de 0,75% pentru unele depozite mari şi ar putea modifica nivelul dobânzilor pentru economii şi alte conturi.

 

 

**  sursa  -  MEDIAFAX

 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Ştiri Economie Unele bănci elveţiene cer dobânzi clienţilor pentru depozitele în franci