Total Media News

Acum se poate infiinţa o firma in 48 de ore PDF Imprimare
Vineri, 06 Noiembrie 2015 17:04

 

                                           

 

       Comform  infolegal.ro,Începând de luna trecută, Oficiul Naţional al Registrului Comer­ţului a decis ca de la depunerea cererii de înfiinţare a unei firme şi până la momentul în care antreprenorul pleacă acasă cu certificatul constatator al noii entităţi economice să treacă 48 de ore.

      Până acum, o firmă apărea în trei-patru zile sau chiar într-o săptămână, dar de luna trecută este posibilă înfiinţarea unei societăţi în două zile, cu tot cu rezervarea denumirii.
   Pentru deschiderea unei societăţi nu îţi trebuie mare lucru, ci doar să ai aproximativ 800-1.000 de lei, pentru a achita taxele la Oficiul Registrului Co­merţului (ORC) Dolj. Suma diferă în funcţie de actele pe care le solicitaţi instituţiei. Cei care vor face şi actul constitutiv al socie­tăţii tot la ORC vor plăti mai mult. Dar dacă a devenit foarte simplu şi rapid să deschizi o socie­tate, este ceva mai complicat să scapi de o firmă care nu mai are activitate sau de una pe care s-au acumulat datorii.

    „Este foarte bună chestiunea aceasta cu timpul redus în care apare o firmă. Nici înainte nu dura mult să îţi deschizi una. Cel mult într-o săptămână apărea firma. Decizia aceasta sper să fie cu succes pentru cei care deschid de acum încolo. Probabil că o firmă se închide uşor dacă este curată şi nu are datorii. Dar dacă are datorii, atunci cineva trebuie să le plătească“, a spus Daniel Popa, un antreprenor craiovean, aflat zilele trecute la ORC Dolj.

 

 

Care sunt paşii pentru a închide o firmă

Dacă o persoană are o firmă de care vrea să scape, să o radieze, trebuie să ştie că procedura este de durată. Pentru început, asociaţii sau acţionarii trebuie să ia o decizie în Adunarea Generală a Acţionarilor sau dacă este asociat unic trebuie să facă un document prin care să hotărască dizolvarea şi lichidarea simultană a firmei. Acea hotărâre se trimite către Monitorul Oficial (MO) al României pentru a fi publicată.

Durează aproximativ 10-15 zile până ajunge să se publice hotărârea firmei în MO. După ce se publică, trebuie să mai treacă încă 30 de zile, pentru a avea suficient timp eventualii creditori să afle că întreprinzătorul vrea să îşi închidă firma şi să o radieze din evidenţele ORC.

Potrivit procedurilor în vigoare, după trecerea celor 30 de zile, antreprenorul care vrea să îşi închidă firma merge iarăşi la ORC Dolj cu hotărârea AGA şi cu Monitorul Oficial în care s-a publicat acea hotărâre. În plus, firmei îi mai trebuie un certificat emis de organele ANAF prin care să se arate că nu are datorii către bugetul consolidat al statului şi încă un certificat de atestare fiscală emis de Direcţia de Impozite şi Taxe din cadrul Primăriei Craiova sau de la primăria comunei în care are sediul firma, pentru a se vedea dacă firma are datorii către bugetul local. În cazul în care nu are datorii nici către Fisc, nici către primărie, atunci ORC Dolj trece la dizolvarea şi lichidarea societăţii, urmând radierea.

 

 

**  sursa  :--http://www.infolegal.ro/noi-reglementari-privind-infiintarea-unei-firme/2015/11/06/#.VjxTv2LcfAo.facebook

 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Economie Companii Acum se poate infiinţa o firma in 48 de ore