Total Media News

Record după record la LIQUI MOLY PDF Imprimare
Marţi, 10 Mai 2016 17:06
  •   
  • Dublã loviturã: Dupã martie urmeazã aprilie, ca luna cu cea mai mare cifrã de afaceri din istoria companiei
  • Obiectivul în privinþa cifrei de afaceri se cifreazã pentru prima datã la jumãtate de miliard de euro


     Pentru sportivii de top de talia unui Usain Bolt sau Michael Phelps recordurile fac parte din cotidian. Atletul jamaican şi înotătorul american adună titlu după titlu şi îşi doboară continuu propriile recorduri. Cu cifra sa de afaceri din luna aprilie, specialistul german în uleiuri de motor şi aditivi LIQUI MOLY şi-a bătut propriul record în materie, stabilit în luna martie. 45,1 milioane euro reprezintă pentru compania producătoare de lubrifianţi cel mai bun rezultat de la înfiinţarea firmei acum aproape 60 de ani.

    Cu recordurile în materie de cifră de afaceri care au fost stabilite în martie şi aprilie, compania a dat o dublă lovitură. În luna martie LIQUI MOLY a înregistrat o cifră de afaceri de 42,4 milioane euro, cu 14 procente mai mult decât în luna martie a anului precedent şi un record al tuturor timpurilor – până la finalul lunii aprilie. Căci al doilea trimestru a început exact aşa cum s-a încheiat primul: cu o cifră de afaceri record. 45,1 milioane de euro este cifra din registrele contabile pentru luna aprilie. Acest record se situează cu 15 procente peste cifra de afaceri a lunii aprilie 2015. „Nu ne bazăm pe un sprint final puternic, ci apăsăm cu putere pe acceleraţie încă din ianuarie“ - așa a comentat recordurile succesive stabilite de companie asociatul-director general al LIQUI MOLY GmbH, Ernst Prost.

 

 

Cu câtă forţă apasă compania pe acceleraţie, o arată multitudinea de rezultate de vârf din ultimele luni: Înainte de actualele cifre de afaceri de top, compania înregistrase deja recorduri în lunile septembrie şi iulie ale anului trecut. În martie şi aprilie creşterile faţă de perioadele similare din anul 2015 s-au cifrat la 5,2 milioane euro, respectiv 5,9 milioane euro. Iar dacă aruncăm o privire la situaţia actuală a pieţei, importanţa acestor creşteri devine şi mai mare. „Peste tot în lume există disfuncții enorme din cauza conflictelor armate. Inclusiv în branșa noastră există dificultăți extreme.“

Războiul prețurilor între țările producătoare de petrol a început să aibă consecințe și la alt nivel. Anumiți producători de uleiuri și lubrifianți strâng ei înșiși șurubul prețurilor. „Din acest motiv, Made in Germany va avea o situație mai dificilă pe piață“, declară șeful LIQUIMOLY, „dar până acum facem față războiului preţurilor oferind calitate maximă a produselor, service, soluţii la problemele tehnice şi asistenţă personală.“Iar compania este foarte bine situată pe acest drum, inclusiv datorită afacerilor sezoniere: În mod tradiţional primăvara se scot de la hibernare motocicletele, automobilele de epocă şi de colecţie şi tot atunci oamenii îşi "lustruiesc" maşina cu care circulă în mod obişnuit. Pentru comerţ şi pentru ateliere acest lucru înseamnă o perioadă de vârf.

„Ceea ce ne-a adus şi nouă cifre de afaceri strălucite“, știe asociatul-director general. Lunile-record care tocmai au trecut îi întăresc lui Ernst Prost convingerea că sunt posibile alte luni puternice. Vara mulţi automobilişti şi motociclişti au în plan revizia pentru concediu. Pentru aceasta LIQUI MOLY aprovizionează atelierele cu o multitudine de produse, de la spray de service, trecând prin soluţie pentru curăţarea instalaţiei de climatizare, până la soluţie pentru curăţarea motorului şi bineînţeles ulei de motor. „Noile servicii, cum sunt sistemul Gear-Tronic pentru schimbarea complet automată a uleiului pentru cutiile de viteze automate, lărgesc această gamă de produse şi posibilităţile de creştere a cifrei de afaceri pentru comerţ, ateliere şi pentru LIQUI MOLY“, declară Ernst Prost.

Dacă totul merge bine, al doilea trimestru îl va lăsa în umbră pe al doilea, aşa cum cifra de afaceri a lunii aprilie a lăsat în umbră cifra de afaceri a lunii martie. În primele trei luni ale exerciţiului financiar LIQUI MOLY a înregistrat o cifră de afaceri de 113 milioane euro; cu zece procente mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Şi prima treime a anului își aşteaptă finalul cu cifre excepţionale: 158 milioane euro cifră de afaceri şi o creştere de unsprezece procente faţă de perioada similară a anului trecut. „Noi am fost cei care am ridicat ştacheta foarte sus. Dar datorită trainingurilor intense şi înaltei discipline probabil că în curând vom doborî din nou recordul stabilit în aprilie. Cel târziu la finalul anului ne propunem să sărbătorim un nou record. Suma magică de jumătate de miliard de euro devine obiectivul nostru deosebit de ferm“, declară şeful firmei cu privirea către viitor. „Şi, ca şi Usain Bolt sau Michael Phelps, vrem să devenim definitiv o marcă cunoscută la nivel mondial.

 

Despre LIQUI MOLY


Societatea LIQUI MOLY GmbH cu sediul în Ulm, în sudul Germaniei, oferă o gamă largă de produse de înaltă calitate cum sunt uleiuri pentru motoare, aditivi, produse de întreţinere a autovehiculelor şi produse de service. Sortimentul include peste 4000 articole. LIQUI MOLY concepe şi testează produsele sale în laboratoare proprii, produce numai în Germania şi comercializează propriu toate produsele. Societatea LIQUI MOLY a fost constituită cu peste 50 ani în urmă şi se numără printre liderii branşei. Produsele sunt vândute în Germania şi în alte 120 ţări.

 

 


C.d.P. - Liqui  Moly

 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Economie Auto Record după record la LIQUI MOLY