Total Media News

Romania exclusa din Europa League! PDF Imprimare
Miercuri, 25 Septembrie 2019 08:19

Image result for echipa nationala a romaniei frf

Ieri, UEFA a decis introducerei unei noi competitii, UEFA Europa Conference League, unde vor disputa 3 echipe din cele 4 ale Romaniei partidele europene.

Astfel, noua competiție europeana se va numi UEFA Europa Conference League și va fi a treia competiție intercluburi, după UEFA Champions League și UEFA Europa League. 

Astfel, 

  • UEFA împarte fotbalul european în Champions League, Europa League și Europa Conference League, revenind la formatul cu 3 competitii europene.
  • România (locul 30 în clasamentul UEFA) ar avea în acest moment PATRU reprezentante în Europa: una în turul I preliminar UCL și trei în turul I preliminar ECL;
  • ZERO ECHIPE direct în Europa League, unde mai poate ajunge doar campioana Ligii 1;
  • Toate cele trei competiții vor avea 32 de echipe (8 grupe de câte patru echipe);

EUROPA CONFERENCE LEAGUE

În preliminariile noii competiții vor participa câștigătoarele Cupelor interne și echipele mai slab clasate din campionat. În plus, vor juca în preliminarii și echipele învinse în tururile de pre-calificare și turul I preliminar din Champions League și învinsele din turul III și play-off-ul Europa League. 

În faza grupelor se vor califica 32 de echipe și vor fi 8 grupe a câte 4 echipe. Locul 1 va merge direct în optimi, iar echipele de pe locul 2 vor juca în „șaisprezecimi” cu cele 8 echipe de pe locul 3 din Europa League. 

CE SE ÎNTÂMPLĂ CU ECHIPELE DIN ROMÂNIA

Dacă Europa Conference League ar începe din sezonul următor, România, clasată pe 30 în clasamentul UEFA, ar avea trei reprezentante și toate ar începe din primul tur preliminar

  • Câștigătoarea Cupei;
  • Locul 2;
  • Locul 3.

În noua competiție vor exista 141 de meciuri, pe durata a 15 săptămâni. Partidele se vor juca joia, de la orele 19:45 și 22:00, simultan cu cele din Europa League. Câștigătoarea competiției va juca în sezonul următor în grupele Europa League. 


De asemenea, in ședința Comitetului Executiv UEFA, care a avut loc ieri, 24 septembrie 2019, la Ljubljana (Slovenia), s-a luat decizia de a se schimba formatul Ligii Națiunilor. În urma acestei modificări, România a urcat în Liga B!

Liga Națiunilor UEFA va avea o nouă structură începând cu ediția 2020/21, cuprinzând câte 16 echipe în Ligile A, B și C și 7 echipe în Liga D. Echipele vor fi repartizate pe baza clasamentului general, cel înregistrat la finalul ediției inaugurale, sezonul 2018/19.

UEFA a decis să facă această modificare a formatului în urma unui proces de consultare care a implicat toate cele 55 de asociații afiliate UEFA și reflectă dorința de a se minimiza în continuare numărul de meciuri amicale.

În plus, prin implementarea acestui noi format se îmbunătățește corectitudinea sportivă, deoarece toate echipele din aceeași grupă vor juca ultimul meci în aceeași zi și de la aceeași oră. Formatul fazelor finale rămâne neschimbat, cele patru formații câștigătoare ale celor patru grupe din Liga A se vor întâni mai departe pentru a stabili campioana Ligii Națiunilor UEFA.

Noua structură a Ligii Națiunilor

LIGA A: Portugalia, Olanda, Anglia, Elveția, Belgia, Franța, Spania, Italia, Bosnia-Herțegovina, Ucraina, Danemarca, Suedia, Croația, Polonia, Germania, Islanda.

LIGA B: Rusia, Austria, Țara Galilor, Cehia, Scoația, Norvegia, Serbia, Finlanda, Slovacia, Turcia, Irlanda, Irlanda de Nord, Bulgaria, Israel, Ungaria, ROMÂNIA.

LIGA C: Grecia, Albania, Muntenegru, Georgia, Macedonia de Nord, Kosovo, Belarus, Cipru, Estonia, Slovenia, Lituania, Luxemburg, Armenia, Azerbaidjan, Kazahstan, Moldova.

LIGA D: Gibraltar, Insulele Feroe, Letonia, Liechtenstein, Andora, Malta, San Marino.

De asemenea, Comitetul Executiv UEFA a confirmat că tragerea la sorți pentru Liga Națiunilor UEFA 2020/21 va avea loc la Amsterdam pe 3 martie 2020, odată cu Congresul UEFA 2020.

 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Service Auto autorizat RAR
Uleiuri Auto
Baterii auto
Salonul Auto Bucuresti 2016
Bucharest FAshion Week 2015

Sunteti aici: Home Sport Fotbal Romania exclusa din Europa League!