Total Media News

ANALIZA | Start Tokyo 2020! PDF Imprimare
Stiri premium
Miercuri, 21 Iulie 2021 20:30

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi text care spune „Photo Tokyo 2020”

Jocurile Olimpice de la Tokyo, au luat startul astazi cu primele probe de fotbal feminin, urmand sa continue maine cu turneul de fotbal masculin, moment in care vor debuta si "tricolorii", iar deschiderea propriu zisa va avea loc vineri. Este un turneu olimpic special, amanat cu un an din cauza pandemiei de Covid19, iar in acest moment Tokyo se afla in stare de urgenta datorita cazurilor tot mai multe inregistrate de Japonia, de Covid19. Voci locale cereau chiar anularea acestei editii, in conditiile date, insa este greu de crezut ca acest lucru se va intampla, cu majoritatea delegatiilor deja ajunse la aceasta sarbatoare a sportului din toata lumea.

Din pacate, editia de anul acesta va fi afectata de pandemia de Covid19 si prin faptul ca nu vor exista spectatori in tribunele arenelor japoneze, desi initial se luase decizia sa existe suporteri locali, pentru a da un plus competitiei, de realism. Totodata, astazi s-a luat decizia ca editia 2032 a Jocurilor, sa aiba loc la Brisbane.

In Japonia, nu este prima editie a Jocurilor. Competitia suprema a mai vizitat Japonia in doua randuri, 1972 Tokyo, editie de vara si Nagano 1998, editie alba a Jocurilor. Lupta pentru obtinerea organizarii editiei 2020 s-a dat cu Istanbul si Madrid, Baku si Doha nefiind promovate la rangul de candidate.

Editia 2020, va aduce in fata oamenilor si discipline noi precum: Karate, Baschet 3x3, Freestyle BMX, Catarare, Surfing, sau Skateboarding, si revenirea disciplinelor precum: Ciclism Madison, Softball si Baseball in programul Olimpic.

Tot din cauza pandemiei, medaliile la aceasta editie nu vor fi oferite de conducatori ai sportului si CIO, ci vor fi aduse sportivilor cu un dispozitiv special, pentru a evita contactul fizic.

Cea mai mare delegatie de sportivi va fi a gazdelor, Japonia, 552 sportivi calificati, iar apoi urmeaza imediat Germania cu 452 sportivi calificati.

In data de 23 Iulie va avea loc ceremonia de deschidere, urmand ca pe data de 8 August cortina sa fie trasa peste aceasta editie a Jocurilor Olimpice.

In ceea ce priveste delegatia Romaniei, aceasta va numara 101 sportivi, Mihaela Buzarnescu obtinand biletul cu foarte putin timp inainte de plecarea spre Japonia, si fiind singura jucatoare a Romaniei care a dorit sa joace pe tabloul feminin de simplu.

Lista completa cu sportivi români calificați la Jocurile Olimpice de la Tokyo

 • Atletism (10): Florentina Iuşco și Alina Rotaru (săritura în lungime), Claudia Bobocea (1.500 m), Daniela Stanciu (săritura în înălțime), Alin Firfirică (aruncarea discului), Marius Cocioran (50 km marș), Rareș Toader (aruncarea greutății), Bianca Ghelber (aruncarea ciocanului), Andrea Miklós (400 m), Alexandru Novac (aruncarea suliței);
 • Baschet (4): Ancuța Stoenescu, Gabriela Mărginean, Sonia Ursu, Claudia Cuic (echipa feminină de baschet 3x3);
 • Box (2): Cosmin Gîrleanu (cat. 52 kg), Claudia Nechita (cat. 57 kg);
 • Canotaj (36): Alexandru Chioseaua, Florin Lehaci, Constantin Radu, Sergiu Vasile Bejan, Vlad Dragoș Aicoboae, Constantin Adam, Florin Arteni Fîntînariu, Ciprian Huc, Adrian Munteanu (opt rame cu cârmaci, masculin) Maria Magdalena Rusu, Viviana Bejinariu, Georgiana Dedu, Maria Tivodariu, Ioana Vrînceanu, Amalia Bereș, Mădălina Bereș, Denisa Tîlvescu, Daniela Druncea (opt rame cu cârmaci, feminin) Mihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Ștefan Berariu, Cosmin Pascari (patru rame fără cârmaci, masculin) Mădălina Hegheș, Roxana Anghel, Elena Logofătu, Cristina Popescu (patru rame fără cârmaci, feminin) Iuliana Buhuș, Adriana Ailincăi (dublu, rame feminin) Marius Vasile Cozmiuc, Ciprian Tudosă (dublu, rame masculin) Ionela Cozmiuc, Gianina Beleagă (dublu vâsle categorie ușoară, feminin) Ancuța Bodnar, Simona Radiș (dublu vâsle, feminin) Ioan Prundeanu, Florian Enache (dublu vâsle, masculin);
 • Ciclism (2): Vlad Dascălu (mountain bike), Eduard Grosu (ciclism pe şosea);
 • Fotbal (18+4)*: Marian Aioani, Mihai Popa, Ștefan Târnovanu (portari), Andrei Rațiu, Ricardo Grigore, Andrei Chindriș, Virgil Ghiță, Alexandru Pașcanu, Radu Boboc, Florin Ștefan (fundași), Andrei Ciobanu, Marius Marin, Marco Dulca, Alexandru Dobre, Valentin Gheorghe, Ion Gheorghe, Tudor Băluță, Eduard Florescu, Antonio Sefer, Ronaldo Deaconu (mijlocași), George Ganea, Andrei Sîntean (atacanți) - sunt 4 rezerve care pot evolua în orice moment, dar nu sunt puși la numărătoare;
 • Gimnastică artistică (3): Maria Holbură, Marian Drăgulescu, Larisa Iordache;
 • Înot (4): Robert Glinţă, Daniel Martin (100 m spate), David Popovici (100 m liber), Bianca Costea (100 m liber);
 • Kaiac-canoe (2): Victor Mihalachi, Cătălin Chirilă (canoe-2 masculin - 1.000 m); 
 • Judo (3): Andreea Chițu (52 kg), Alexandru Raicu (73 kg) și Vlăduț Simionescu (+100 kg);
 • Lupte (5): Alina Vuc (cat. 50 kg), Andreea Ana (cat. 53 kg), Kriszta Incze (62 kg), Albert Saritov (cat.97 kg, libere), Alin Alexuc Ciurariu (cat.130 kg, greco-romane); 
 • Scrimă (2): Ana Maria Popescu (spadă), Iulian Teodosiu (sabie);
 • Tenis de masă (4): Eliza Samara, Daniela Dodean-Monteiro, Bernadette Szocs (echipa feminină), Ovidiu Ionescu; 
 • Tir sportiv (1): Laura Ilie (puşcă aer comprimat 10 m); 
 • Tir cu arcul (1): Mădălina Amăistroaie; 
 • Tenis (3): Mihaela Buzărnescu (simplu), Monica Niculescu/Raluca Olaru (dublu feminin); 
 • Triatlon (1): Felix Duchampt.
In ceea ce priveste echipa Romaniei, sperantele la medalie pe care le-a exprimat si Comitetul Olimpic si Sportiv Roman, se indreapta spre 6 medalii, cu mentiunea ca se asteapta ca una sa fie de aur. Din pacate, asteptarile sunt departe de recordurile pe care sportivii romani le aveau in anii '70-'80, anii de glorie maxima la Jocurilor Olimpice.
Tokyo este prima editie cand vor fi atat un baiat, cat si o fata portdrapel. Reprezentantii nostri sunt Madalina Beres - canotaj, si Robert Glinta - inot.
Conform redactiei Total Media News, se vor obtine 5-6 medalii maxim, urmatorii sportivi avand cele mai mari sanse:  echipajul de 8+1 feminin - canotaj, Larisa Iordache la barna, Ana Maria Popescu la scrima, Robert Glinta la inot, Mihalachi si Chirila la Kaiac, Alina Vuc si Albert Saritov la lupte. Desigur, este posibil si sa apara unele surprize, ce se pot intampla mereu intr-o competitie deschisa, de o zi, asa cum sunt Jocurile Olimpice.
Primii in competitie vor intra "tricolorii" de la fotbal, maine la ora 14.00, impotriva selectionatei Hondurasului. Se asteapta ca baietii lui Radoi sa treaca de grupa cu Coreea de Sud, Honduras si Noua Zeelanda, insa mai departe sansele de a obtine medalie sunt destul de scazute, selectionatele puternice fiind mai omogene si cu jucatori la cluburi puternice. Hondurasul este o echipa defensiva insa prezenta destul de des la recentele editii ale JO.
In Romania, competitia va fi transmisa de TVR!
*
*
*__  Duta  Gini  Andrei
 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Uleiuri Auto
Baterii auto
Salonul Auto Bucuresti 2021
Bucharest FAshion Week 2015

Sunteti aici: Home Social Sanatate ANALIZA | Start Tokyo 2020!