Total Media News

S-a anuntat structura noului Guvern! PDF Imprimare
Luni, 22 Noiembrie 2021 16:39

Ar putea fi o imagine cu 2 persoane şi persoane în picioare

In urma cu putin timp, negocierile finale dintre PSD si PNL pare ca s-au incheiat pentru formarea noii coalitii de guvernare, o coalitie ce parea imposibila pana nu demult timp. Astfel, Nicolae Ciuca a fost desemnat pentru a forma noul cabinet.

Președintele Klaus Iohannis: „Am constatat că în Parlamentul României s-a format o majoritate solidă, o majoritate din care fac parte PNL, PSD, UDMR și Grupul minorităților.
Reprezentanții acestei majorități au dorit să vină împreună la consultări, am acceptat acest lucru și, în acest format, am avut o discuție pe care o consider foarte bună. Această majoritate mi-a propus un nume de premier, propunere pe care am acceptat-o.
În consecință, îl desemnez pe Nicolae Ciucă pentru a forma o echipă guvernamentală și pentru a se prezenta în fața Parlamentului României pentru votul de încredere.”

Potrivit lui Radu Oprea, PSD va avea Ministerul Finanţelor, Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Economiei, Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, Ministerul Culturii, Ministerul Tineretului şi Familiei şi funcţia asimilată ca ministru de secretar general.

UDMR îşi păstrează cele trei ministere pe care le-a avut: Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor şi Ministerul Sportului.

PNL va avea Ministerul Justiţiei, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Ministerul Energiei, Ministerul Educaţiei, Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Ministerul pentu IMM-uri şi Turism.

„Aceasta este structura Guvenului care a fost votată de către colegii din Consiliul Politic Naţional”, a spus Radu Oprea.

 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Uleiuri Auto
Baterii auto
Salonul Auto Bucuresti 2021
Bucharest FAshion Week 2015

Sunteti aici: Home Actualitate Politic S-a anuntat structura noului Guvern!