Total Media News

Ministrul Sportului emite un nou ordin privind desfășurarea misiunilor de control PDF Imprimare
Joi, 23 Martie 2023 09:57

 

   Imagine

    Ministerul Sportului are acum toate instrumentele necesare pentru a-și îndeplini prerogativele de supraveghere și control prevăzute de lege, după emiterea Ordinului ministrului sportului nr. 84/2023 pentru aprobarea instrucțiunilor de efectuare a controlului respectării legilor și a celorlalte acte normative din domeniul sportului. Pentru implementarea ordinului au fost date mai multe instrucțiuni către Direcțiile Județene.

Noul ordin facilitează verificarea activităților sportive, a modului de funcționare și administrare a structurilor sportive, în conformitate cu statutele, regulamentele și dispozițiile legale în vigoare și a documentelor utilizate în activitatea de supraveghere și control în domeniul sportului.

 

 

 

Acesta urmează a fi publicat în Monitorul Oficial în cel mai scurt timp și are scopul de a eficientiza acțiunea de control și de a asigura realizarea acesteia în mod unitar, stabilind cadrul instituțional, tehnic și metodologic de desfășurare a controlului privind verificarea activităților sportive, respectiv a modului de funcționare și administrare a structurilor sportive.

„Ne dorim o dezvoltare pe termen lung și o direcție clară pentru sportul românesc, iar pentru aceasta este fundamental ca regulile să fie respectate de toată lumea. După actualizarea cuantumurilor amenzilor, prin Hotărârea de Guvern nr. 1441/29.11.2022, și Ordinul 500, care prevede obligativitatea ponderii minime de 40% a sportivilor români participanți ce pot evolua în teren pe parcursul unui meci, am venit acum cu Ordinul de reglementare a controalelor, care să verifice respectarea acestor prevederi. Trebuie să le dăm mai multe șanse de a evolua în echipele lor, sportivilor din România, să creștem baza de selecție și astfel să ajungem cu loturile naționale la cel mai înalt nivel de performanță. Este momentul să ne asumăm dacă vrem să ducem sau nu sportul pe cele mai înalte culmi, dacă vrem să contribuim la creșterea viitoarelor generații de campioni”, a declarat Eduard Novak, ministrul Sportului.

În conformitate cu prevederile art. 2, alin. f) din H.G. nr. 25/2022 privind organizarea și funcționarea Ministerului Sportului, acesta asigură urmărirea aplicării și controlul respectării legilor și a celorlalte acte normative din domeniul sportului. 

La sediul Ministerului Sportului a avut loc, în 16 februarie, o ședință de lucru cu reprezentanții direcțiilor județene de sport, cărora li s-au adus la cunoștință prevederile Ordinului ministrului sportului nr. 84/2023, precum și modul de lucru în aplicarea acestuia.

Astfel, au fost aprobate atât instrucțiunile de efectuare a controlului, cât și documentele utilizate în activitatea de supraveghere și control în domeniul sportului (Nota de constatare prevăzută și Procesul-verbal de constatare a contravenției şi de aplicare a sancțiunii), oferind cadrul necesar desfășurării activității de supraveghere și control a reprezentanților Ministerului Sportului.

Prin H.G. nr. 1441/29.11.2022, cuantumurile amenzilor pentru contravențiile săvârșite în domeniul sportului au fost majorate semnificativ, până la 30.000 sau chiar 50.000 lei, pentru anumite categorii de fapte, cu scopul creșterii forței coercitive a statului în domeniul sportului, în sensul respectării de către toate părțile implicate a dispozițiilor legale.

Modificările adoptate anul trecut, care capătă acum și mai multă consistență, prin controalele care urmează a avea loc ca urmare a Ordinului nr. 84, vor avea impact pozitiv și asupra bugetului propriu al ministerului și instituțiilor subordonate, întrucât amenzile aplicate conform dispozițiilor art. 91 din Legea 69/2000 se constituie în alte venituri la bugetul Ministerului Sportului, respectiv al direcțiilor de sport județene și a municipiului București.

 

*

**__Min.Sportului

 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Ştiri Sport Ministrul Sportului emite un nou ordin privind desfășurarea misiunilor de control