Total Media News

Falsuri în înscrisuri PDF Imprimare
Joi, 17 August 2023 17:41

                  Infracţiuni de fals | Codul Penal

     CAPITOLUL III

     Falsuri în înscrisuri

Falsul în înscrisuri sub semnătură privată

Art. 322. - Jurisprudenţă, Reviste (38), Doctrină (21), Comentarii expert (2)

(1) Falsificarea unui înscris sub semnătură privată prin vreunul dintre modurile prevăzute în art. 320 sau art. 321, dacă făptuitorul foloseşte înscrisul falsificat ori îl încredinţează altei persoane spre folosire, în vederea producerii unei consecinţe juridice, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă. Admiteri hotărâri prealabile (1), Jurisprudenţă, Reviste (18), Doctrină (6)

(2) Tentativa se pedepseşte. Jurisprudenţă, Reviste (2)

Uzul de fals

Art. 323. - Legislaţie conexă (1), Jurisprudenţă, Reviste (46), Doctrină (21), Comentarii expert (2)

Folosirea unui înscris oficial ori sub semnătură privată, cunoscând că este fals, în vederea producerii unei consecinţe juridice, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă, când înscrisul este oficial, şi cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, când înscrisul este sub semnătură privată. Admis recurs în interesul legii (1), Jurisprudenţă, Reviste (3)

 

CAPITOLUL III
Falsuri în înscrisuri

Art. 323

Uzul de fals

Folosirea unui înscris oficial ori sub semnătură privată, cunoscând că este fals, în vederea producerii unei consecinţe juridice, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă, când înscrisul este oficial, şi cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, când înscrisul este sub semnătură privată.

 

Detalii: https://legeaz.net/noul-cod-penal/art-323CAPITOLUL III
Falsuri în înscrisuri

Art. 323

Uzul de fals

Folosirea unui înscris oficial ori sub semnătură privată, cunoscând că este fals, în vederea producerii unei consecinţe juridice, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă, când înscrisul este oficial, şi cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, când înscrisul este sub semnătură privată.

Detalii: https://legeaz.net/noul-cod-penal/art-323

 

 

*

 

 

 

Grup  infractional   

  

Art 367 Constituirea unui grup infracţional organizat | Codul Penal

Parte integrantă din Lege 286/2009

 

Art. 367. - Admiteri hotărâri prealabile (1), Respingeri de neconstituţionalitate (1), Legislaţie conexă (4), Jurisprudenţă, Reviste (30), Doctrină (18), Comentarii expert (2)

(1) Iniţierea sau constituirea unui grup infracţional organizat, aderarea sau sprijinirea, sub orice formă, a unui astfel de grup se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

 

(2) Când infracţiunea care intră în scopul grupului infracţional organizat este sancţionată de lege cu pedeapsa detenţiunii pe viaţă sau cu închisoarea mai mare de 10 ani, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 10 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi. Respingeri hotărâri prealabile (1), Respingeri de neconstituţionalitate (2), Jurisprudenţă, Reviste (3), Doctrină (1)

(3) Dacă faptele prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) au fost urmate de săvârşirea unei infracţiuni, se aplică regulile privind concursul de infracţiuni. Respingeri hotărâri prealabile (1), Respingeri de neconstituţionalitate (2), Jurisprudenţă, Reviste (5), Doctrină (1)

(4) Nu se pedepsesc persoanele care au comis faptele prevăzute în alin. (1) şi alin. (2), dacă denunţă autorităţilor grupul infracţional organizat, înainte ca acesta să fi fost descoperit şi să se fi început săvârşirea vreuneia dintre infracţiunile care intră în scopul grupului. Jurisprudenţă, Reviste (1)

(5) Dacă persoana care a săvârşit una dintre faptele prevăzute în alin. (1) - (3) înlesneşte, în cursul urmăririi penale, aflarea adevărului şi tragerea la răspundere penală a unuia sau mai multor membri ai unui grup infracţional organizat, limitele speciale ale pedepsei se reduc la jumătate. Jurisprudenţă, Reviste (1)

(6) Prin grup infracţional organizat se înţelege grupul structurat, format din trei sau mai multe persoane, constituit pentru o anumită perioadă de timp şi pentru a acţiona în mod coordonat în scopul comiterii uneia sau mai multor infracţiuni. 

** -https://lege5.ro/Gratuit/gezdmnrzgi/art-367-constituirea-unui-grup-infractional-organizat-codul-penal?dp=gqytsojvhezde

 

*

 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Ştiri Economie Falsuri în înscrisuri