Total Media News

PROIECT DE LEGE privind asigurarea unui nivel minim global de impozitare a grupurilor de întreprind PDF Imprimare
Miercuri, 15 Noiembrie 2023 17:06

PROIECT DE LEGE privind asigurarea unui nivel minim global de impozitare a grupurilor de întreprinderi multinaționale şi a grupurilor naționale de mari dimensiuni
   Proiectul de lege adoptat de Guvern introduce reglementări pentru impozitarea profitului marilor grupuri sau întreprinderi multinaționale și naționale a căror cifră de afaceri anuală consolidată este de cel puțin 750 de milioane de euro cu o cotă minimă de 15%. Această măsură va genera un impact bugetar pozitiv.
   Proiectul de lege transpune în legislația națională directiva UE 2022/2523 privind asigurarea unui nivel minim global de impozitare a grupurilor de întreprinderi multinaționale și a grupurilor naționale de mari dimensiuni în Uniune.
Directiva urmărește conținutul și structura regulilor model ale OCDE.
Această reformă urmărește să stabilească o limită privind concurența în ceea ce privește cotele impozitului pe profit, prin stabilirea unui nivel minim global de impozitare. Prin eliminarea unei părți a avantajelor generate de transferul profiturilor către jurisdicții cu impozitare zero sau foarte scăzută, se vor crea condiții de concurență echitabilă. Practic, sistemul de impozitare va determina plata unui impozit echitabil indiferent de locul unde își desfășoară activitatea.

*
*
 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Economie Companii PROIECT DE LEGE privind asigurarea unui nivel minim global de impozitare a grupurilor de întreprind