Total Media News

International
Principesa Irina a pledat vinovat în dosarul privind luptele de cocoşi din Oregon PDF Imprimare
Joi, 17 Iulie 2014 07:56

    Principesa Irina a pledat miercuri vinovat în dosarul privind participarea la o reţea de lupte de cocoşi în statul american Oregon, relatează postul de televiziune Fox News în pagina electronică.

                                 

    Irina şi soţul ei, John, au acceptat o înţelegere prin care Guvernul renunţă la acuzaţiile de utilizare a cocoşlor în lupte şi de conspiraţie în vederea încălcării legii cu privire la bunăstarea animalelor.

   Sentinţa va fi pronunţată pe data de 22 octombrie. Guvernul intenţionează să ceară o perioadă de probă şi o confiscarea sumei de 200.000 de dolari.

   Soţii Walkers au fost arestaţi după ce autorităţile au anunţat că ei au organizat cel puţin zece lupte de cocoşi în perioada aprilie 2012 - aprilie 2013 la ferma lor din Irrigon, la est de Portland.

Citeşte mai mult...
 
Autorităţile americane au făcut anul trecut plăţi necuvenite de aproape 100 miliarde de dolari PDF Imprimare
Joi, 10 Iulie 2014 10:10

           Autorităţile americane estimează că au făcut anul trecut plăţi de aproape 100 de miliarde de dolari către persoane care nu aveau dreptul să primească banii respectivi, precum acordarea de ajutor de şomaj unor oameni cu loc de muncă şi plata de tratamente medicale care s-ar putea să nu fi fost necesare.

            

    Plăţile necuvenite s-au ridicat la 97 miliarde de dolari anul trecut, potrivit estimărilor agenţiilor federale.

    Suma ar putea fi chiar mai mare, potrivit unei subcomisii din Congres care analizează cheltuielile statului, transmiste AP.

   Plăţile necuvenite au atins un maxim istoric de 121 miliarde de dolari în 2010, însă valoarea acestora a scăzut treptat ulterior.

Citeşte mai mult...
 
ŞCOALA INTERNAŢIONALĂ DE VARĂ “GEOPOLITICA” PDF Imprimare
Marţi, 01 Iulie 2014 13:39

                      CEO SOCAR Petroleum, Hamza Karimov, a participat azi, la

                           ŞCOALA INTERNAŢIONALĂ DE VARĂ 

            "GEOPOLITICA”,

              

organizata sub auspiciile Ambasadei Republicii Turcia. 
Tema evenimentului, aflat la cea de-a V-a editie, este "GEOPOLITICA TURCIEI PE NOUL DRUM AL MĂTĂSII".
Excelenta Sa, Domnul Ambasador al Turciei in Romania, Ömür Şölendil a vorbit participantilor despre Diplomatie si Putere.
Scoala de vara dureaza 5 zile.

 

Citeşte mai mult...
 
Primul stat din Europa care renunţă la euro PDF Imprimare
Luni, 23 Iunie 2014 09:22

      Guvernatorul Băncii Centrale din Kosovo, cel mai tânăr stat din Europa, încă nerecunoscut de toate ţările, a anunţat acum câteva zile intenţia de a introduce o monedă naţională, potrivit presei franceze care citează publicaţiile locale.


               

 

    Potrivit lui Bedri Hamza, noua monedă s-ar putea numi dardan. Aceasta ar urma să înlocuiadcă moneda euro, cea care este de facto moneda tânărului stat balcanic.

   După războiul din 1999, Kosovo a fost de facto separat de Serbia şi plasat sub administrare internaţională. Mai devreme, acelaşi lucru să întâmplase cu Bosnia-Herţegovina, iar locuitorii întregii zone foloseau la acea vreme marca germană în schimburile comerciale. În mod absolut logic, după dispariţia mărcii şi naşterea monedei unice, noul euro a devenit practic moneda folosită la nivel naţional. Dacă Bosnia a adoptat totuşi o monedă naţională, nu acelaşi lucru s-a întâmplat şi în Kosovo. Statul balcanic a continiuat să folosească euro fără acordul autorităţii monetare care a emis euro, Banca Centrală Europeană.

   Această situaţie oferă statului avantajul stabilităţii financiare, a unei îndatorări limitate şi a unei rate a inflaţiei ţinute sub control. Dezavantajul ţine, evident, de lipsa oricărei pârghii de control a politicii monetare sau a masei monetare. Această situaţie obligă economia care se află în această situaţie să se concentreze pe exporturi pentru a putea repatria suficientă valută. Dacă economia nu este suficient de deschisă, acest sistem monetar bazat pe altă monedă nu poate duce la o funcţionare eficientă. Tocmai de aceea, Kosovo, care are încă o economie destul de închisă, ar putea avea nevoie de propria sa politică monetară.

Înainte de a lua decizia introducerii unei monede naţionale, autorităţile kosovare au luat în calcul inclusiv posibilitatea de a adopta moneda naţională a Albaniei, lek-uk. O alegere oarecum naturală, dat fiind că Albania este piaţa tradiţională de desfacere pentru bunurile produse de economia kosovară şi este poarta spre lume a micului stat balcanic. Este şi un risc însă: această uniune monetară cu Albania ar putea fi înţeleasă ca un prim pas spre o uniune statală şi ar putea fi percepută negativ de comunitatea internaţională. Mai ales după ultimele evenimente din zona estului Europei: liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, s-a folosit de pretextul Kosovo atunci când a justificat anexarea Crimeii.

Citeşte mai mult...
 
China confirms attendance at U.S.-hosted naval exercises in June PDF Imprimare
Luni, 09 Iunie 2014 18:02

BEIJING (Reuters) -

        China on Monday confirmed that it will participate for the first time in a major U.S.-hosted naval drill this month, sending four ships including a destroyer and frigate, even as deep military distrust persists between the two countries.

             

   Beijing's agreement to join the drills comes at a moment of heightened tension in the disputed East and South China Seas, and growing unease in the United States over China's rapid military buildup and its cyber capabilities.

    The Rim of the Pacific exercise, known as RIMPAC, is billed as the world's largest international maritime exercise, with 22 nations and more than 40 ships and submarines participating the last time it was held off Hawaii in 2012.

    Not all the participants are treaty allies with the United States. Last year's participants included Russia and India.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 52 din 90

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Actualitate International