Total Media News

International
Rubla a fost pusa oficial in circulatie in Crimeea PDF Imprimare
Luni, 24 Martie 2014 19:13

    Autorităţile din Crimeea au anunţat luni punerea în circulaţie a rublei în peninsulă, dar băncile şi comercianţii continuă să folosească aproape exclusiv moneda ucraineană, grivna.

                    

"Începând de astăzi (luni n.r.) putem în mod oficial să efectuăm plăţi în ruble. Grivna rămâne în vigoare până la 1 ianuarie 2016", a afirmat premierul regiunii, Serghei Axionov, pe contul său de Twitter.

Vicepremierul Crimeei, Rustam Temirgaliev, citat de RIA Novosti, a spus că plata pensiilor în ruble debutează luni, cu 300 de milioane de ruble (6 milioane euro).

Informaţia a fost confirmată ulterior şi de agenţia de presă de stat Itar-Tass.

Legea de anexare a Crimeei la Federaţia Rusă, adoptată săptămâna trecută de Parlamentul rus, stipulează că rubla va fi moneda oficială în peninsulă, de la intrarea în vigoare a documentului, care prevede o perioadă de tranziţie până la 1 ianuarie 2016.

Băncile şi comercianţii au continuat însă luni să folosească grivna.

"Nu avem nicio instrucţiune privind introducerea rublei", a declarat un angajat al unei agenţii a UniCredit.

Citeşte mai mult...
 
UE trebuie să semneze în următoarele săptămâni acordul cu Rep. Moldova, pentru a-l opri pe Putin PDF Imprimare
Duminică, 23 Martie 2014 16:15

                   Uniunea Europeană ar trebui să semneze Acordul de asociere cu Republica Moldova în următoarele săptămâni, pentru a se evita ingerinţe ale Rusiei similare cu cele din Ucraina, afirmă Jean-Claude Junker, candidatul PPE la funcţia de preşedinte al Comisiei Europene.


   UE ar trebuie să semneze Acordul de asociere cu Republica Moldova "în următoarele săptămâni, pentru a o lua înaintea (preşedintelui rus) Vladimir Putin, pentru a-l împiedica să facă în R.Moldova ce a făcut în Crimeea" , a declarat fostul premier luxemburghez pentru Die Welt am Sonntag, conform EUObserver.

"După evenimentele din Ucraina, a devenit foarte urgent ca europenii să semneze Acordul de asociere cu R.Moldova foarte rapid, în următoarele săptămâni. Altfel, Republica Moldova ar putea fi următoarea victimă a agresiunii ruse. Putin reacţionează doar la acţiuni concrete ale UE, doar atunci când îi spunem clar că nu acceptăm comportamentul lui", a explicat Juncker.

Citeşte mai mult...
 
Lunetistii care au deschis focul la Kiev erau recrutati de proeuropeni PDF Imprimare
Miercuri, 05 Martie 2014 20:57

     Ipoteză a unui ministru eston: Lunetiştii care au deschis focul la Kiev erau recrutaţi de proeuropeni

 

    O conversaţie între ministrul eston de Externe, Urmas Paet, şi Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe, Catherine Aston, sugerează că fosta Administraţie Viktor Ianukovici nu este responsabilă de victimele din Piaţa Independenţei, lunetiştii fiind recrutaţi de lideri proeuropeni, conform BBC.

În Ucraina, "există impresia din ce în ce mai clară că în spatele lunetiştilor nu a fost Ianukovici, ci a fost cineva din cadrul noii coaliţii" proeuropene, îi spune Urmas Paet lui Catherine Ashton într-o înregistrare difuzată online.

"Cred că vreau să investigăm. Vreau să spun că nu auzisem asta până acum, este interesant", i-a replicat Ashton.

Citeşte mai mult...
 
Consiliul Federatiei Ruse a aprobat o eventuala interventie militara in Ucraina. PDF Imprimare
Sâmbătă, 01 Martie 2014 20:05

   Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a cerut şi a primit aprobarea Consiliului Federaţiei, Camera superioară a Parlamentului, pentru trimiterea de trupe ruse în Ucraina până la normalizarea situaţiei, însă nu a luat încă decizia unei intervenţii militare.

                                                           

   Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, nu a luat încă nicio decizie privind utilizarea forţei militare în Ucraina, declară purtătorul de cuvânt al Kremlinului, citat de AFP.

   "Aprobarea unei eventuale intervenţii militare în Ucraina este punctul de vedere al Consiliului Federaţiei. Dar preşedintele este cel care decide. Deocamdată, nu a luat nicio decizie în acest sens", a afirmat Dmitri Peskov.

UPDATE 17:28 - Consiliul Federaţiei aprobă cererea lui Putin pentru o eventuală intervenţie militară în Ucraina

Consiliul Federaţiei Ruse, Camera superioară a Parlamentului, a aprobat solicitarea preşedintelui Vladimir Putin pentru o eventuală intervenţie militară în Ucraina.

Citeşte mai mult...
 
Islandezii au decis sa isi retraga candidatura pentru aderarea la Uniunea Europeana PDF Imprimare
Joi, 27 Februarie 2014 16:36

    Cei mai multumiti europeni de calitatea vietii proprii sunt islandezii, popor care a decis de curand sa isi retraga candidatura pentru aderarea la Uniunea Europeana.

                             

Guvernul de la Reykjavik a anuntat recent retragerea candidaturii de aderare a Islandei la Uniunea Europeana (UE). 

Islanda are divergente cu UE asupra problemei drepturilor de pescuit.Cunoscute ca "razboiul macroului", aceste divergente au aparut dupa ce Islanda a luat hotararea unilaterala de a creste in mod considerabil cota sa de macrou. Insula se afla in conflict cu UE si asupra problemei vanatorii de balene. Industria pescuitului constituie o activitate vitala pentru aceasta insula din Atlanticul de Nord si cei peste 320.000 de locuitori a sai.

La nivel european, cei mai multumiti de calitatea vietii proprii sunt respondentii din Islanda (98%, dintre care 55% se declara foarte multumiti), Suedia (97%), Danemarca (97%), Olanda (94%), Belgia (93%) si Luxemburg (93%). La polul opus sunt respondentii din Bulgaria (35%) si Grecia (38%), releva editia din toamna anului trecut a Eurobarometrului, publicata marti de Comisia Europeana

Grecii, cipriotii si portughezii – cei mai pesimisti

Citeşte mai mult...
 


Pagina 55 din 90

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Actualitate International