Total Media News

International
Germania recunoaste moneda virtuala bitcoin ca instrument financiar PDF Imprimare
Luni, 19 August 2013 22:54

         Germania a recunoscut oficial moneda virtuală bitcoin ca "unitate de cont", respectiv ca instrument financiar care poate fi folosit în "cercurile multilaterale de cliring", potrivit Ministerului de Finanţe din această ţară.

                                

            Germania recunoaşte moneda virtuală bitcoin ca instrument financiar (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

       Bitcoin nu este clasificată ca ban electronic (e-money) sau monedă străină, ci mai degrabă ca instrument financiar supus reglementărilor bancare din Germania. Reprezintă mai degrabă «bani privaţi» care pot fi utilizaţi în cercurile multilaterale de cliring", potrivit unui comunicat al Ministerului german de Finanţe, relatează CNBC.

       O unitate de cont permite realizarea de comparaţii în timp a valorii unor bunuri sau servicii şi cuantificarea valorii adăugate în cadrul activităţii economice şi poate fi reprezentă de o monedă fără existenţa fizică a acesteia. Un exemplu de unitate de cont este dat de drepturile speciale de tragere (DST) ale FMI, în care se evaluează tranzacţiile, dar care nu sunt şi instrument de plată. Astfel, plăţile trebuie să se facă în monede aflate efectiv în circulaţie.

Citeşte mai mult...
 
Opt personalitati ale Romaniei au primit pasaport de ambasador al turismului PDF Imprimare
Luni, 19 August 2013 21:47

              Opt personalităţi ale României, majoritatea din lumea sportului, au primit, luni, paşaport de ambasador al turismului din partea Ministerului Turismului şi vor promova ţara în călătoriile lor în străinătate.


     Gabriela Szabo, Ivan Patzaichin, Ilie Năstase, Elisabeta Lipă, Grigore Leşe, Ştefan Popa Popa's şi Gheorghe Zamfir au primit diplome şi paşapoarte din partea ministrului delegat pentru Turism, Maria Grapini. De asemenea, i s-a acordat un paşaport de ambasador al turismului şi Iolanda Balaş, însă aceasta a lipsit la festivitatea de luni seară din motive de sănătate.

Citeşte mai mult...
 
VIOLENTE la Belfast: Zeci de politisti au fost raniti în cursul unui marş republican PDF Imprimare
Sâmbătă, 10 August 2013 15:17

             Cincizeci şi şase de poliţişti au fost răniţi în noaptea de vineri spre sâmbătă la Belfast, în cursul unui marş republican ce comemora data de 9 august 1971, care a marcat începutul unor internări fără proces în Irlanda de Nord.

                           

                     VIOLENŢE la Belfast: Zeci de poliţişti au fost răniţi în cursul unui marş republican (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

             Patru poliţişti au fost spitalizaţi, a anunţat Poliţia din Belfast, atacată cu cărămizi, obiecte de metal, petarde şi halbe de bere provenind de la pub vecin.

            Matt Baggott, şeful Seviciului de Poliţie al Irlandei de Nord, a calificat sâmbătă incidentele drept o "anarhie lipsită de raţiune" şi "brutalitate pură", revizuind în creştere un bilanţ anterior de 26 de răniţi şi cinci spitalizări.

            Poliţia a procedat la şapte arestări, pentru moment, dar Baggott a avertizat că vor fi operatele şi altele şi că închisorile "se vor umple".

Citeşte mai mult...
 
Conflict diplomatic la frontiera Spaniei cu Gibraltar. PDF Imprimare
Miercuri, 07 August 2013 12:24

           Conflictul diplomatic de la frontiera Spaniei cu Gibraltarul se agravează.

        Iar ca exemplu vine un caz de ieri, când un poliţist spaniol a fost târât câţiva metri de o maşină condusă de un şofer din Gibraltar, care a refuzat să oprească la controlul vamal de la intrarea în Spania.                   Ulterior el a fugit de la locul accidentului.

 

   Când au găsit maşina abandonată, poliţiştii spanioli au descoperit în ea o mare cantitate de ţigări. Acest gen de contrabandă cu produse din Gibraltar oferă din nou motive Spaniei să ameninţe cu măsuri dure în cadrul conflictului diplomatic care a izbucnit în urmă cu câteva zile.

   Echipa Digi24 din Spania a fost ieri la acest punct de frontieră pentru a vedea care este situaţia. La miezul nopţii, atmosfera la punctul de frontieră dintre Spania şi Gibraltar era calmă.

 

Citeşte mai mult...
 
Deputat ucrainean: Ucraina ar trebui sa anexeze Transnistria, daca Romania va absorbi Moldova PDF Imprimare
Luni, 05 August 2013 21:29

           Ucraina ar trebui să fie pregătită să integreze Transnistria, dacă România va încerca să absoarbă Republica Moldova, declară deputatul ucrainean Eduard Leonov, membru al partidului naţionalist Libertatea.

                     

       Deputat ucrainean: Ucraina ar trebui să anexeze Transnistria, dacă România va absorbi Republica Moldova

       "În urma unor evenimente geopolitice din secolul al XX-lea, teritoriile etnice ale Ucrainei au fost divizate de patria mare prin frontierele statelor vecine", a afirmat Leonov. "În special, Republica Moldova, după destrămarea Uniunii Sovietice, a primit drept moştenire Transnistria", a adăugat el, citat de agenţia transnistreană Tiras.ru.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 66 din 91

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Actualitate International