Total Media News

International
Alex Gavan a urcat Broad Peak fara oxigen suplimentar PDF Imprimare
Joi, 24 Iulie 2014 08:12

Succes al lui Alex Găvan. A reuşit să urce Broad Peak (8.047 de metri), fără oxigen suplimentar

Alpinistul Alex Găvan, care a plecat în iunie într-o expediţie de două luni în masivul Karakorum, a anunţat marţi seara că a reuşit să urce pe Broad Peak (8.047 de metri), fără oxigen suplimentar.

Alex Găvan a plecat pe 11 iunie într-o nouă expediţie de aproximativ două luni în masivul Karakorum, pentru a escalada Broad Peak.

Masivul se află în Pakistan, la graniţa cu China, iar ascensiunea finală era planificată pentru sfârşitul lunii iulie, după finalizarea perioadei de aclimatizare. Sezonul de ascensiune pentru cele cinci vârfuri de peste opt mii de metri aflate în Pakistan este vara, munţii fiind minim afectaţi de muson.

Citeşte mai mult...
 
Noi tehnici pot creste viteza internetului PDF Imprimare
Miercuri, 23 Iulie 2014 09:37

                         'Network coding' could make the internet faster and more secure (Image: Shutterstock)

   

    Cercetatorii de la  Aalborg University, MIT and Caltech au dezvoltat o tehnica bazata pe matematica  ce poate creste viteza internetului pana la 10 ori ,facand conexiunile mult mai "inteligente" si mult mai rapide. De asemenea ,dezvolta securitatea in transferul datelor  putandu-si gasi utlitatea in conexiuni 5G, comunicatii prin satelit .

      Network coding – Solutia?

    O propunere interesanta ar putea oferi solutia acestei probleme , asa numita codificare a internetului, care are ca obiectiv sa faca fiecare nod mai inteligent decat este . In TCP/IP, nodurile internetului sunt  simple comutatoare care pot opri pachete si apoi le pot transmite catre ruta lor predestinata ; prin contrast, in coificarea internetului fiecare nod poate elibera pachete cate are nevoie , de exemplu prin re codificare.

 

Citeşte mai mult...
 
Firmele din UK au devenit interesate de "comertul" in spatiu PDF Imprimare
Joi, 17 Iulie 2014 10:04

The UK spaceport would court commercial spaceflight operators, such as Virgin Galactic (Ph...

 

       "   Comercializarea" excursiilor in spatiu incepe sa prinda contur cu ajutorul firmelor SpaceX si Virgin Galactic .UK , a anuntat la Farnborough Air Show ca se pregateste sa construiasca prima nava spatiala , avand 8 firme potential interesate .

 

    Lista tarilor ce pot trimite in mod independent echipaje in spatiu este una destul de scurta , fiind alcatuita din Rusia si China .

    LA Farnborough Air Show "Ziua spatiului," ministrul aviatiei Robert Goodwill si si directorul executiv al departamentului spatial UK , Dr David Parker au reperat 8 potentiale gazde ale evenimentului .Cele 8 potentiale gazde sunt : Cambeltown airport, Kinloss barracks, Llanbedr airport, RAF Leuchars, RAF Lossiemouth, Newquay-Cornwall airport, Glasgow Prestwick airport and Stornoway airport. 

Acesti conducatori , si-au unit fortele pentru ca UK sa fie centrul urmatoarei actiuni spatiale .

Citeşte mai mult...
 
Principesa Irina a pledat vinovat în dosarul privind luptele de cocoşi din Oregon PDF Imprimare
Joi, 17 Iulie 2014 07:56

    Principesa Irina a pledat miercuri vinovat în dosarul privind participarea la o reţea de lupte de cocoşi în statul american Oregon, relatează postul de televiziune Fox News în pagina electronică.

                                 

    Irina şi soţul ei, John, au acceptat o înţelegere prin care Guvernul renunţă la acuzaţiile de utilizare a cocoşlor în lupte şi de conspiraţie în vederea încălcării legii cu privire la bunăstarea animalelor.

   Sentinţa va fi pronunţată pe data de 22 octombrie. Guvernul intenţionează să ceară o perioadă de probă şi o confiscarea sumei de 200.000 de dolari.

   Soţii Walkers au fost arestaţi după ce autorităţile au anunţat că ei au organizat cel puţin zece lupte de cocoşi în perioada aprilie 2012 - aprilie 2013 la ferma lor din Irrigon, la est de Portland.

Citeşte mai mult...
 
Autorităţile americane au făcut anul trecut plăţi necuvenite de aproape 100 miliarde de dolari PDF Imprimare
Joi, 10 Iulie 2014 10:10

           Autorităţile americane estimează că au făcut anul trecut plăţi de aproape 100 de miliarde de dolari către persoane care nu aveau dreptul să primească banii respectivi, precum acordarea de ajutor de şomaj unor oameni cu loc de muncă şi plata de tratamente medicale care s-ar putea să nu fi fost necesare.

            

    Plăţile necuvenite s-au ridicat la 97 miliarde de dolari anul trecut, potrivit estimărilor agenţiilor federale.

    Suma ar putea fi chiar mai mare, potrivit unei subcomisii din Congres care analizează cheltuielile statului, transmiste AP.

   Plăţile necuvenite au atins un maxim istoric de 121 miliarde de dolari în 2010, însă valoarea acestora a scăzut treptat ulterior.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 52 din 91

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Actualitate International