Total Media News

International
Extrema dreaptă radicală se înrădăcinează în politica ungară PDF Imprimare
Luni, 07 Aprilie 2014 21:03

   Partidul de extremă dreapta Jobbik, unul dintre cele mai radicale din Europa, se înrădăcinează în politica ungară cu un nou progres înregistrat la alegerile legislative.


  Formaţiunea, considerată nefrecventabilă între alţii de către Frontul Naţional francez şi FPOe austriac, a câştigat duminică 20,54 la sută din voturi, clasându-se pe locul al treilea, după Fidesz şi alianţa stângii, potrivit rezultatelor parţiale anunţate după numărarea a 98,97 la sută din voturi.

   Ea a înregistrat un progres de 3,5 puncte în raport cu 2010, când Jobbik a participat pentru prima dată la alegerile legislative.

   Acest succes este obţinut în timp ce partidul Fidesz al lui Viktor Orban, premier conservator reconfirmat în urma alegerilor de duminică, joacă de patru ani pe terenul politic al Jobbik cu propriul naţionalism, propriul populism şi ataşament proclamat faţă de valorile creştine şi confictele sale teatralizate cu Uniunea Europeană.

Citeşte mai mult...
 
Populistul Viktor Orban, marele favorit al alegerilor din Ungaria PDF Imprimare
Duminică, 06 Aprilie 2014 07:45

   Partidul conservator al lui Viktor Orban este prezentat ca învingător sâmbătă, cu o zi înaintea alegerilor legislative din Ungaria, dar nimic nu arată că această victorie preconizată îi va mai permite să conducă ţara ca un stăpân.


    Marile partide aflate în cursă şi-au intensificat eforturile sâmbătă pentru mobilizarea alegătorilor.

    "Ştiu că suntem favoriţi", a declarat Orban, în vârstă de 50 de ani, în ultimul miting din campanie, sâmbătă, la Debrecen (est).

Însă "meciul începe la ora (locală) 6.00 (duminică, 7.00, ora României) cu scorul 0-0. Singurul lucru care contează este ceea ce se va întâmpla între orele 6.00 şi 19.00", a continuat acest pasionat de fotbal, care a efectuat un "presing", în ultimele zile, în vederea mobilizării susţinătorilor, de teamă că aceştia ar putea considera victoria ca şi obţinută şi nu s-ar mai prezenta la vot.

"Vom câştiga şi vom fi din nou în măsură să respirăm, să ne regăsim libertatea", a declarat la rândul său Ferenc Gyurcsany, un fost premier socialist (2006-2009) şi unul dintre liderii alianţei de stânga, în faţa a aproximativ 200 de persoane reunite într-un cartier de imobile datând din perioada comunistă, la Budapesta.

Citeşte mai mult...
 
Avertismentul Rusiei catre Occident PDF Imprimare
Marţi, 25 Martie 2014 19:37

    Încetarea contactelor cu Moscova în cadrul G8 va aduce prejudicii tuturor

                                                

  Încetarea contactelor cu conducerea rusă în cadrul G8 va afecta atât Rusia, cât şi celelalte state membre, a declarat marţi un purtător de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin citat de agenţii ruse, relatează AFP

"În privinţa contactelor cu statele (membre) G8 suntem pregătiţi, suntem interesaţi şi considerăm că reticenţa altor ţări în continuarea dialogului este contraproductivă atât pentru noi, cât şi pentru patenerii noştri", a declarat Dmitri Peskov, potrivit Itar-Tass.

Liderii occidentali reuniţi luni la Haga au anulat summitul G8 prevăzut în iunie la Soci, sancţionând Rusia pentru ceea ce ei denunţă drept o anexare a Crimeei.

În locul summitului G8 va avea loc un summit G7 la Bruxelles.

Citeşte mai mult...
 
Rubla a fost pusa oficial in circulatie in Crimeea PDF Imprimare
Luni, 24 Martie 2014 19:13

    Autorităţile din Crimeea au anunţat luni punerea în circulaţie a rublei în peninsulă, dar băncile şi comercianţii continuă să folosească aproape exclusiv moneda ucraineană, grivna.

                    

"Începând de astăzi (luni n.r.) putem în mod oficial să efectuăm plăţi în ruble. Grivna rămâne în vigoare până la 1 ianuarie 2016", a afirmat premierul regiunii, Serghei Axionov, pe contul său de Twitter.

Vicepremierul Crimeei, Rustam Temirgaliev, citat de RIA Novosti, a spus că plata pensiilor în ruble debutează luni, cu 300 de milioane de ruble (6 milioane euro).

Informaţia a fost confirmată ulterior şi de agenţia de presă de stat Itar-Tass.

Legea de anexare a Crimeei la Federaţia Rusă, adoptată săptămâna trecută de Parlamentul rus, stipulează că rubla va fi moneda oficială în peninsulă, de la intrarea în vigoare a documentului, care prevede o perioadă de tranziţie până la 1 ianuarie 2016.

Băncile şi comercianţii au continuat însă luni să folosească grivna.

"Nu avem nicio instrucţiune privind introducerea rublei", a declarat un angajat al unei agenţii a UniCredit.

Citeşte mai mult...
 
UE trebuie să semneze în următoarele săptămâni acordul cu Rep. Moldova, pentru a-l opri pe Putin PDF Imprimare
Duminică, 23 Martie 2014 16:15

                   Uniunea Europeană ar trebui să semneze Acordul de asociere cu Republica Moldova în următoarele săptămâni, pentru a se evita ingerinţe ale Rusiei similare cu cele din Ucraina, afirmă Jean-Claude Junker, candidatul PPE la funcţia de preşedinte al Comisiei Europene.


   UE ar trebuie să semneze Acordul de asociere cu Republica Moldova "în următoarele săptămâni, pentru a o lua înaintea (preşedintelui rus) Vladimir Putin, pentru a-l împiedica să facă în R.Moldova ce a făcut în Crimeea" , a declarat fostul premier luxemburghez pentru Die Welt am Sonntag, conform EUObserver.

"După evenimentele din Ucraina, a devenit foarte urgent ca europenii să semneze Acordul de asociere cu R.Moldova foarte rapid, în următoarele săptămâni. Altfel, Republica Moldova ar putea fi următoarea victimă a agresiunii ruse. Putin reacţionează doar la acţiuni concrete ale UE, doar atunci când îi spunem clar că nu acceptăm comportamentul lui", a explicat Juncker.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 55 din 91

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Actualitate International