Total Media News

Financiar
CEC Bank - Rate fără dobândă PDF Imprimare
Miercuri, 29 Iunie 2022 11:44

   

 

 Cumperi cu cardul de credit din magazin sau online de la orice    comerciant din lume și beneficiezi de sistemul rate fără dobândă. 

Pentru a beneficia de opțiunea rate fără dobândă, trebuie să activezi acest serviciu din

Mobile Banking, sau în orice sucursală sau sunând la centrul de asistență carduri (numere de

pe verso-ul cardului). 

După activarea opțiunii, sistemul rate fără dobândă se va aplica la fiecare tranzacție

peste 100 de lei.

Cum se aplică sistemul de rate fără dobândă

Numărul de rate fără dobândă se stabilește pentru fiecare tranzacție la comercianți, în funcție de valoarea acesteia.

 

Citeşte mai mult...
 
Balanţa de plăţi şi datoria externă – aprilie 2022 PDF Imprimare
Joi, 16 Iunie 2022 09:15
                            

    În perioada ianuarie - aprilie 2022p contul curent al balanţei de plăţi a înregistrat un deficit de 7 568 milioane euro, comparativ cu 4 114 milioane euro în perioada ianuarie - aprilie 2021. În structura acestuia, balanţa bunurilor a consemnat un deficit mai mare cu 2 589 milioane euro, balanța serviciilor a înregistrat un excedent mai mare cu 345 milioane euro, balanța veniturilor primare a înregistrat un deficit mai mare cu 1 126 milioane euro, iar balanța veniturilor secundare a înregistrat un excedent mai mic cu 84 milioane euro.

..........

Citeşte mai mult...
 
Despe ROBOR PDF Imprimare
Miercuri, 08 Iunie 2022 11:01

                             Se dau bani de la stat pentru acești români: cum obții până la 25.000 de euro, cum îi poți folosi

   ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata dobânzii la care băncile care contribuie la calcularea acestui indice sunt dispuse să ofere împrumuturi sub formă de depozite în lei celorlalte bănci contributoare. Cu alte cuvinte, ROBOR este rata cu care o bancă este dispusă să împrumute alte bănci. ROBOR este mai mare decât ROBID, raportul lor urmând logica cererii și ofertei.

   Ratele de referință ROBOR se stabilesc pentru opt scadențe, cea mai scurtă fiind de o zi, iar cea mai lungă de un an. Pentru creditele acordate de bănci clienților nebancari (persoane fizice, societăți comerciale etc.) importante sunt în special ratele ROBOR pentru scadențele de 3 și 6 luni, care servesc drept referință pentru stabilirea ratelor dobânzilor variabile, în formatul ROBOR 3 luni + marjă, respectiv ROBOR 6 luni + marjă. (...)

   ROBOR se calculează ca media aritmetică (după eliminarea extremelor) a dobânzilor cotate de băncile care participă la procesul de calcul al ROBOR («calculul ROBOR»), în intervalul 10:45‐11:00, la care acestea sunt dispuse să plaseze depozite celorlalți participanți. Ratele ROBOR sunt calculate în mod independent de către Thomson Reuters, entitatea împuternicită de către BNR, în calitate de organizator al calculului ROBOR, în acest scop.

 

Citeşte mai mult...
 
Emisiune numismatică cu tema 350 de ani de la nașterea lui Ion Neculce PDF Imprimare
Miercuri, 18 Mai 2022 08:41
                         

    În conformitate cu prevederile Legii nr. 312/2004 privind Statutul Băncii Naţionale a României, începând cu data de16 mai 2022, Banca Naţională a României va lansa în circuitul numismatic o monedă din argint cu tema 350 de ani de la nașterea lui Ion Neculce..

    Caracteristicile monedei sunt următoarele:...

..

Citeşte mai mult...
 
Hotărârile CA al BNR pe probleme de politică monetară PDF Imprimare
Joi, 12 Mai 2022 12:50
                        

      Consiliul de administraţie al Băncii Naţionale a României, întrunit în ședința de astăzi, 10 mai 2022, a hotărât următoarele:

  • majorarea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 3,75 la sută pe an, de la 3,00 la sută pe an, începând cu data de 11 mai 2022;
  • majorarea ratei dobânzii pentru facilitatea de creditare (Lombard) la 4,75 la sută pe an, de la 4,00 la sută pe an și creșterea ratei dobânzii la facilitatea de depozit la 2,75 la sută, de la 2,00 la sută pe an, începând cu data de 11 mai 2022;
  • păstrarea controlului ferm asupra lichidității de pe piața monetară;
  • menținerea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii pentru pasivele în lei și în valută ale instituțiilor de credit.
Citeşte mai mult...
 


Pagina 9 din 75

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Ştiri Economie