Total Media News

Auto
Piata auto înregistrează la 5 luni din 2014 : + 30,2% faţă de aceeași perioadă a anului trecut PDF Imprimare
Vineri, 20 Iunie 2014 12:04
      Mai 2014 - la 1 lună de consemnarea unui an de creșteri lunare consecutive 
                  
 
     Pe ansamblul pieţei, livrările totale de autovehicule (autoturisme + vehicule comerciale), înregistrează după 5 luni din 2014 o creștere de 30,2% faţă de aceeași perioadă a anului trecut. În interiorul acestei creșteri, avem autoturismele cu + 29,8%. 
   Si pe plan european se remarcă o evoluție pozitivă, principalele țări europene înregistrând creșteri ce consolidează un trend ascendent (Franța 3%, Germania 3,4%, Italia 3,2%, Spania 16,3%, UK 11,6%). 
   In continuare, vânzările pe piața din România sunt susţinute de achiziţiile realizate de 
către persoanele juridice (75% din volumulul total înregistrat pe primele 5 luni din 2014). De 
remarcat este însă faptul că pentru luna mai raportul pers/ fizice / pers. juridice este mai 
echilibrat (41% vs. 59%), influența Programului „Rabla„ fiind evidentă. 
  Un aspect ce merită semnalat, este faptul că înmatricularile de autoturisme rulate au 
scăzut cu cca. 6% față de primele 5 luni ale anului 2013. Cu toate acestea, volumul lor 
(81.000 unități în 2014) rămâne ridicat comparativ cu cel al autoturismelor noi (cca. 3,3 ori 
mai mare), deși în scădere față de situația din 2013 (când au fost 4,3 rulate la unul nou). 
 
 
Citeşte mai mult...
 
ISUZU D-MAX, numit „Cel mai 4X4” Pick-Up din România PDF Imprimare
Luni, 16 Iunie 2014 15:35

 

                  

 Modelul ISUZU D-MAX, comercializat în România de Isuzu Rom Auto, a obținut premiul

                                             „Cel mai 4X4 Pick-Up”

 

   în cadrul competiției „Cel mai 4x4” organizată cu câteva zile în urmă. Acesta este al doilea premiu obținut de modelul Isuzu în istoria acestei competiții ajunsă la cea de-a XIII-a ediție. Clienții pot comanda în acest moment D-Max, grație unei oferte, cu un preț minim de 20.841 euro (TVA si contravaloarea primei de casare incluse).

Juriul competiției „Cel mai 4X4”, format din jurnaliști cu experiență, a decis că modelul ISUZU D-MAX este cel mai performant din segmentul Pick-Up. Principalele atuuri ale vehiculului sunt robustețea, durabilitatea și capacitatea de transport, în timp ce prețul îl plasează printre cele mai bune oferte de pe piața românească.

 

„Alegerea lui ISUZU D-Max drept «Cel mai 4X4 Pick-Up din România» este o încununare a calităților grație cărora acest model s-a impus la nivel mondial ca unul dintre cele mai bune vehicule din segment.

 

D-MAX este un vehicul care își îndeplinește atribuțiile în orice condiții de drum. Noul motor diesel de 2.5 litri cu sistem de supraalimentare în două trepte (bi-turbo) realizează cel mai bun consum din clasă: 7,4 l/100km.

Citeşte mai mult...
 
KIA Sportage este „Cel mai 4X4” SUV din România PDF Imprimare
Vineri, 13 Iunie 2014 20:17

        Modelul KIA Sportage, comercializat în România de KIA Romauto, și-a dovedit calitățile în cadrul concursului „Cel mai 4X4” obținânt titlul de „Cel mai 4X4 SUV din România”.

                     

     Modelul poate fi achiziționat din rețeaua de dealeri KIA cu prețuri cuprinse între 15.891euro și 24.864 euro (TVA si contravaloarea primei de casare incluse).

     Juriul competiției „Cel mai 4X4”, format din jurnaliști cu renume în presa românească, a decis că SUV-ul KIA Sportage este cel mai performant din segmentul său.

     După o competiție acerbă, în care automobilele aliniate la start au parcurs atât probe on-road cât și off-road pe șoselele și drumurile neamenajate din zona Mateiaș - Lerești, Sportage a adunat cele mai multe puncte, dovedindu-și superioritatea. Este pentru prima dată când un model KIA triumfă în cadrul acestei competiții ajunsă la cea de-a XIII-a ediție.

Citeşte mai mult...
 
EXPO INTER CARS 2014 PDF Imprimare
Marţi, 10 Iunie 2014 10:36
    Profesioniștii din sfera auto se întâlnesc în perioada 14-15 iunie, la Brașov Business Park, în cadrul Expo Inter Cars, prima expoziție dedicată pieței auto aftermarket din România. 
 
 
    
        
     Ajuns la a patra ediție, evenimentul revine mai incendiar și mai spectaculos ca niciodată, reunind nu mai puțin de 4000 de specialiști din domeniu. Vor fi prezenți cei mai mari producători de piese auto din  lume, precum Bosch, Castrol, Comma, Valeo, TRW, LUK, Delphi, ZF, Mahle, Contitech și mulți alții. 
 
    Pe parcursul celor două zile, invitaţii îşi vor îmbunătăţi cunoştinţele cu ajutorul trainingurilor specializate. La capitolul ”distracţii” sunt incluse concursurile de aptitudini cu premii surpriză, experienţa unică de a străbate un labirint misterios, cascadoriile cu motociclete şi concertele susţinute de Dj Sava şi Raluka, Trupa V.O.XX din Bulgaria şi Zdob&Zdub. Piscina Paradisului Acvatic va fi locația petrecerii VIP 
Inter Cars, unde invitații vor avea parte de demonstrații cu flăcări și laser, cocktail-uri și show-ul de bartending realizat de Luca Valentin. 
Citeşte mai mult...
 
Majorarea accizei la motorină ADUCE pierderi la Bugetul de Stat PDF Imprimare
Joi, 05 Iunie 2014 19:05

    Lipsa    procedurii   pentru   rambursarea   accizei    suplimentare accentuează   scăderea   consumului   de   motorină   în   România.


              

 

   Institutul Național de Statistică confirmă deja scăderea consumului de carburant începând cu aprilie 2014 -18,7% mai puțin față de martie 2014!!!! Nu înțelegem anumite comparații făcute cu 2013 (sau 2010 de când prețul motorinei a crescut cu 56% până astăzi!) Preţul motorinei în decembrie 2008 era 3,2 lei/litru, iar din aprilie 2014, preţul este de 6,4 lei/litru. Dublu!

   Statul încasează deja mai puțini bani în valori absolute din acciză, decât anul trecut, deși valoarea accizei pe litru de carburant a crescut.

  Din cauza scăderii drastice a consumului de carburant, statul încasează mai puțini bani din acciză.

Scăderea consumului cu 13% nu ar fi adus nici un ban  în plus la bugetul consolidat, depășirea cu 5,7 % a acestui prag minim, aduce o gaură în bugetul de stat.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 87 din 137

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Economie Auto