Total Media News

Sanatate
Curele vindecatoare cu clorofila PDF Imprimare Email
Sanatate
Joi, 16 Aprilie 2015 10:30


                                                                          


      Ce este clorofila?

      Clorofila (termen ce provine din limba greaca, in care "cloros" inseamna verde) este un pigment verde care se gaseste in absolut toate plantele vii, si care are un rol fundamental si anume acela de a transforma lumina soarelui in energie necesara cresterii plantelor, prin procesul numit fotosinteza. Datorita faptului ca are la baza o structura chimica similara cu a hemoglobinei din sangele uman (inelul porfirinic), clorofila mai e cunoscuta popular si sub denumirea de "sangele verde".

Unul din primii cercetatori care au stabilit functiile clorofilei este chimistul german dr. Richard Willaster, a carui descoperire privind legatura dintre lumina soarelui si aparitia vietii pe pamant, a revolutionat lumea stiintifica de atunci.

 

Citeşte mai mult...
 
CNAS: Din 1 mai, orice serviciu medical din pachetul de bază, acordat pe baza cardului de sănătate PDF Imprimare Email
Sanatate
Vineri, 03 Aprilie 2015 08:59

 

                      

 

    Din 1 mai, orice serviciu medical din pachetul de bază va fi acordat pe baza cardului de sănătate, potrivit normelor metodologice de aplicare a contractului cadru, care au intrat în vigoare la 1 aprilie, anunţă Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS).

    Potrivit CNAS, începând cu data de 1 mai 2015, cardul de sănătate va deveni singurul instrument de validare şi decontare a serviciilor medicale prevăzute în pachetul de bază, pentru persoanele asigurate cu vârsta de peste 18 ani.

    Astfel, potrivit noilor reglementări intrate în vigoare la 1 aprilie, în asistenţa medicală primară si in asistenţa medicală ambulatorie de specialitate de medicină dentară utilizarea cardului naţional de sănătate se face la momentul acordării serviciilor medicale.

   În asistenţa medicală ambulatorie de specialitate, pentru specialităţile clinice, cardul va fi utilizat la momentul acordării serviciilor medicale.

 

Citeşte mai mult...
 
Spitalul "Grigore Alexandrescu", nominalizat "cel mai bun spital" de Europe Business Assembly PDF Imprimare Email
Sanatate
Joi, 26 Februarie 2015 00:09


                    

   Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu" din Bucureşti a fost nominalizat la premiul pentru "cel mai bun spital", de Europe Business Assembly (EBA) din Marea Britanie, decernarea distincţiilor având loc pe 21 aprilie la Londra.

   "Spitalul nostru a fost ales în urma unor sondaje statistice - media de specialitate, date de la conferinţe şi corporaţii,expoziţii medicale. La selecţie s-a ţinut seama de înalta calificare a personalului, dotarea instituţiei cu echipamente moderne, declaraţii pozitive ale pacienţilor, acreditări naţionale şi internaţionale", a explicat managerul spitalului, Dan Mircea Enescu.

 

Citeşte mai mult...
 
Cum poti sa-ti accesezi dosarul electronic de sanatate ? PDF Imprimare Email
Sanatate
Duminică, 01 Februarie 2015 18:43

                         

   Informatiile medicale ale pacientilor sunt disponibile in Dosarul electronic de sanatate (DES), iar pentru a-l accesa, acestia au doua variante la dispozitie, potrivit unui act normativ publicat luni in Monitorul Oficial.

    Hotararea Guvernului nr. 34/2015 pentru aprobarea Normelor metodologice privind modalitatea de utilizare si completare a dosarului electronic de sanatate al pacientului a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 65 din 26 ianuarie 2015 si se aplica de la aceeasi data.

   DES contine informatiile medicale ale fiecarui pacient, acestea fiind adunate de la toti furnizorii de servicii medicale cu care asiguratul a avut contact.

   "Dosarul electronic de sanatate contine date si informatii clinice, biologice, diagnostice si terapeutice, personalizate, acumulate pe tot parcursul vietii pacientilor, acestia fiind si proprietarii de drept ale acestor informatii/date", este precizat in actul normativ.

 

Citeşte mai mult...
 
Doi administratori de firma vindeau medicamente contrafăcute oncologice PDF Imprimare Email
Sanatate
Joi, 29 Ianuarie 2015 23:35

                                              

   Doi administratori ai unor firme, soţ şi soţie, au creat reţeaua vizată în dosarul medicamente contrafăcute, care făcea evaziune fiscală şi spăla bani prin contracte de împrumut încheiate cu persoane fizice, susţin anchetatorii.

   Cei doi sunt Robertino şi Mariana Stan, administratori ai firmelor Cross Pharm, Benedict Pharma şi Farmacia Vitaplus Cernica, reţinuţi în urma percheziţiilor şi a audierilor de miercuri din acest dosar.

   Alături de ei, au primit ordonanţe de reţinere contabila firmelor, Luminiţa Costin, Alexandru Robert Oprea, Ştefan Florin Clinciu, Gheorghe Clinciu, Pavel Marian Usturoi şi Gheorghe Aurelian Anghel.

   Soţii Stan sunt urmăriţi penal pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, contabila - pentru complicitate la evaziune fiscală şi spălare de bani, Oprea - pentru complicitate la evaziune fiscală, iar ceilalţi patru - pentru spălare de bani, precizează Parchetul instanţei supreme.

 

Citeşte mai mult...
 


Pagina 9 din 45

Abonare newsletter
Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.net
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Service Auto autorizat RAR
Uleiuri Auto
Baterii auto
Salonul Auto Bucuresti 2016
Bucharest FAshion Week 2015

Sunteti aici: Home Social Sanatate