Total Media News

Consumator
Vinurile romanesti, premiate la Bordeaux PDF Imprimare
Sâmbătă, 13 Aprilie 2013 22:52

      Trei vinuri românești au luat două medalii de aur şi una de argint la concursul Challenge International du Vin, care s-a desfășurat la începutul lunii aprilie, în zona viticolă Bordeaux.

                                              

    Vinurile sunt produse de casa de vinuri Domeniul Coroanei Segarcea. Potrivit unui comunicat de presă al companiei, citat de agerpres.ro, băuturile câștigătoare sunt un Sauvignon Blanc, un Chardonnay şi un cupaj de Fetească Albă, Chardonnay, Sauvignon Blanc şi Pinot Gris. Acestea au fost premiate cu Medalia de Aur pentru Sauvignon Blanc 2011, Medalia de Aur pentru Onoare 2011 şi Medalia de Argint pentru Chardonnay 2011.

Citeşte mai mult...
 
Lansare Limoncello la Cucina PDF Imprimare
Luni, 08 Aprilie 2013 13:42

       În data de 9 aprilie 2013, la restaurantul Noblesse, Iceburg Distribuție va lansa pe piața românească Limoncello la Cucina, un produs realizat de Vinalcool SA Giurgiu, după o rețetă italiană. Denumirea produsului a fost inspirată de varietatea de întrebuințări în bucătărie a lichiorului limoncello.

                              


    Lichiorul de lămâie denumit limoncello, de regulă, este considerat un digestiv, adică se consumă simplu după cină sau o masă copioasă.  Dar acesta poate fi utilizat atât în preparate culinare, cât și la prepararea de cocktailuri.

Originar din Italia, realizat din lămâi Sorrento sau Sfusato, limoncello a fost folosit în bucătăria italiană la prepararea unor rețete de mâncare, precum Riso al Limone.

Citeşte mai mult...
 
IKEA reia vinzarea de chiftelute în restaurantul magazinului din Bucuresti PDF Imprimare
Miercuri, 03 Aprilie 2013 13:36

           IKEA reia miercuri, 3 aprilie, vânzarea de chifteluţe în restaurantul din cadrul magazinului din Bucureşti, produsul fiind retras de la comercializare în urmă cu o lună după ce autorităţile din Cehia au găsit urme de carne de cal într-un lot de chifteluţe.

                       

           IKEA reia vânzarea de chifteluţe în restaurantul magazinului din Bucureşti (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Măsura de retragere de la vânzare a chifteluţelor a fost aplicată în 24 de ţări.

           "Vânzarea va fi reluată mai întai în Restaurant urmând ca, în următoarea lună, să oferim clienţilor şi chifteluţe ambalate în Magazinul cu delicatese suedeze (...) Chiar dacă rezultatele analizelor derulate de către Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) au infirmat prezenţa cărnii de cal în chifteluţele din magazinul IKEA România, investigaţiile pe plan global au fost continuate", se arată într-un comunicat al IKEA.

Citeşte mai mult...
 
extragerile LOTO nu se mai transmit la TV PDF Imprimare
Miercuri, 13 Martie 2013 09:16

       LOTO 6/49. Situaţie fără precedent: de ce nu se mai transmit la TV extragerile LOTO.

                                                  

         LOTO 6/49, JOKER şi NOROC - o bună parte dintre români urmăresc cu sufletul la gură NUMERELE CÂŞTIGĂTOARE la extragerile care au loc, de obicei, de două ori pe săptămână.

       În ultima săptămână însă, extragerile loto nu s-au mai transmis la televiziunea publică, care, de altfel, a fost şi amendată de CNA după ce o vedetă autohtonă şi-a expus părţile intime în timpul unei emisiuni loto. Motivul întreruperii emisiunilor este expirarea contractului de peste 3 milioane de lei încheiat între Loteria Română şi Societatea Română de Televiziune.

Citeşte mai mult...
 
Dreptul de a contesta o clauza abuziva se prescrie dupa 3 ani de la semnarea contractului ? PDF Imprimare
Marţi, 12 Martie 2013 20:28

    Autor: Bianca Bivolaru - partener la casa de avocatura Preda si Asociatii

            

    In conformitate cu dispozitiile art. 4 din Legea nr. 193/2000, art.78 din Codul Consumului (L.296/2004) si art.2 pct.16 din OG nr.21/1992, clauza abuziva este acea clauza inserata in contract care, nefiind negociata direct cu consumatorul, creeaza in detrimentul acestuia si contrar cerintelor bunei-credinte un dezechilibru semnificativ intre drepturile si obligatiile partilor semnatare.

     Sanctiunea aplicabila unei clauze abuzive este nulitatea absoluta, care poate fi solicitata instantei de judecata oricand, partea nefiind tinuta de respectarea termenului de 3 ani specific nulitatii relative.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 26 din 29

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Economie Consumator