Total Media News

Consumator
RATB VA TESTA AUTOBUZE ELECTRICE PDF Imprimare
Duminică, 15 Martie 2015 14:16

                               

   Primăria Municipiului Bucureşti şi Regia Autonomă de Transport Bucureşti vor derula, începând de săptămâna viitoare, un program de testare a câtorva autobuze electrice, produse de firme cunoscute în domeniu.

   Astfel, luni, 16.03.2015, ora 11:00, la autobaza Pipera din Şoseaua Pipera nr. 55, sectorul 2 va fi lansat primul dintre autobuzele electrice incluse în acest program.

   Autobuzul SOR EBN 10.5 este fabricat de compania SOR Libchavy, unul dintre cei mai mari producători de autobuze, troleibuze şi autocare din Cehia.

    Dotat cu un motor asincron răcit cu lichid, Skoda Electric, instalaţie electrică Cegelec şi acumulatori Winston Battery/Lithium – ion, autobuzul SOR EBN 10.5 are o capacitate de 85 de locuri, un timp de încărcare a bateriilor de 7-8 ore și o autonomie maximă de 250 de kilometri.

 

Citeşte mai mult...
 
Sindicat Romatsa:Avem mai mulţi directori decât Germania şi Franţa PDF Imprimare
Sâmbătă, 14 Martie 2015 12:31


   Sindicaliştii de la Romatsa sunt nemulţumiţi de noua organigramă impusă de conducere, prin care ar fi fost create mai multe posturi de directori decât sunt în instituţiile similare din Germania şi Franţa, cu de peste trei ori mai mulţi angajaţi, şi cer retragerea şi rediscutarea documentului.

   Potrivit sindicaliştilor din Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian (Romatsa), prezenţi joi la o conferinţă de presă, noua organigramă "prevede o căpuşare, crearea de posturi noi pentru clica politică".

   "Organigrama din 2007 prevedea şapte directori. În 2012, tot datorită presiunilor politice, am ajuns la o organigramă cu nouă directori, iar astăzi, datorită presiunilor politice şi aceloraşi interese, ni se prezintă o organigramă cu 13 directori, în condiţiile în care avem peste 1.500 de angajaţi. Seriviciul de trafic aerian din Germania, organismul similar ROMATSA, cu peste 5.000 de angajaţi, are doar trei directori. În Franţa, acelaşi furnizior, care are peste 7.000 de angajaţi, are patru directori", a spus Gabriel Tudorache, unul dintre liderii sindicali prezenţi la conferinţă.

 

Citeşte mai mult...
 
RATB vrea prețuri diferite pe rutele care le deserveste PDF Imprimare
Vineri, 13 Februarie 2015 17:23

                      

                               

     Bucureștenii care vor folosi mijloacele de transport în comun vor plăti tarife diferite, în funcție de zona în care se vor deplasa.

     Și asta după ce, la sfârșitul anului trecut, a fost creată o alianță al cărei scop principal este de a elabora un standard național pentru o tarifare zonală în transportul public din România,  după cum relatează b365.ro.

   Astfel, pentru București, măsura tarifării diferențiate  este discutată de câteva luni în cadrul Grupului de mobilitate constituit la nivelul Primăriei generale.

   Aplicarea ei va fi posibilă însă, abia după ce Autoritatea Metropolitană de Transport București va gestiona și va avea contracte cu RATB, Metrorex și operatorii privați de transport, lucru recomandat de instituțiile europene, însă neaplicat deocamdată de autoritățile din România.

 

Citeşte mai mult...
 
Producătorul de apă minerală Bilbor a intrat în insolvenţă PDF Imprimare
Joi, 05 Februarie 2015 23:10


                                     


   Producătorul de apă minerală Bilbor Mineral Water, parte din grupul United Romanian Breweries Bereprod, a intrat în insolvenţă, după ce Tribunalul Ilfov a admis cererea formulată de firma Marsim International.

   "Califică cererea de deschidere a procedurii insolvenţei formulată de creditorul SC Marsim International SRL ca declaraţie de creanţă şi dispune trimiterea sa administratorului judiciar provizoriu pentru a fi analizată. Admite cererea debitorului SC Bilbor Mineral Water SRL (...) În temeiul art. 71 alin. 1 din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă deschide procedura generală împotriva debitorului Bilbor Mineral Water SRL", se arată în soluţia instanţei.

 

Citeşte mai mult...
 
Mezelurile din România sunt produse cu carne congelată, adusă din afara ţării PDF Imprimare
Joi, 05 Februarie 2015 16:12

 

                                                  

    România nu produce decât jumătate din necesarul de carne de porc pentru piaţa internă.

   Astfel, procesatorii importă carne de porc congelată pe care o folosesc la prepararea mezelurilor. "Importăm anumite piese din porc, cum ar fi carne de lucru, piept, ceafă, pulpă, pentru că în România, în general, tranzacţia se face la carcasă.

    Noi avem şi restricţii la exportul în UE din cauza pestei porcine: nu putem exporta carne proaspătă decât dacă şi ferma, şi abatorul sunt înscrise pe o anumită listă cu agreere specială de la Comisia Europeană şi nu sunt foarte multe.

Dacă ceri unui procesator din România să-ţi dea numai carne de lucru, numai ceafă sau numai piept, acesta nu poate să-şi echilibreze vânzarea pe toate piesele din porc deoarece nu poate să vândă nici în UE şi nici în ţările terţe şi rămâne cu anumite piese pe care trebuie să le congeleze, că nu are ce face cu ele. Deşi se importă şi carcase de porc, în general, cam în 80% din cazuri, în galantare se găseşte carne produsă în România pentru că există un anumit termen de garanţie şi comerciantul nu are niciun interes să stea prea mult pe drum", a declarat Ştefan Pădure, directorul executiv al Asociaţiei Române a Cărnii (ARC), pentru www.ziarulring.ro.

 

Citeşte mai mult...
 


Pagina 6 din 29

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Economie Consumator