Total Media News

Consumator
De la 1 ianuarie CRESTE preţul energiei furnizate populaţiei PDF Imprimare
Vineri, 19 Decembrie 2014 22:45

                     

    Preţul mediu al energiei electrice vândute la tarif reglementat clienţilor casnici care nu şi-au schimbat furnizorul de energie va creşte de la 1 ianuarie cu 0,26%, ca urmare a majorării valorii unor componente de preţ ale tarifelor reglementate şi a reducerii altora.

   "Impactul tarifelor aprobate (...), începând cu 1 ianuarie 2015, va duce la o creştere de 0,26%, sub cea estimată iniţial, a preţului mediu de vânzare a energiei electrice la tarifele reglementate faţă de cele realizate în semestrul al doilea din 2014" , potrivit unui comunicat al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

   Explicaţia ANRE pentru această majorare este creşterea valorii componentelor de preţ ale tarifelor reglementate şi reducerea valorii componentei de rezervare/abonament facturate corespunzător cotei reglementate de energie electrică.

 

Citeşte mai mult...
 
Punctul de vedere al CNIPMMR privind liberalizarea preturilor la gaze incepand cu 1 ianuarie 2015 PDF Imprimare
Sâmbătă, 13 Decembrie 2014 15:45

                                   
    In actualul context economic, avand in vedere legislatia in vigoare si recomandarile Uniunii Europene, va inaintam urmatorul punct de vedere referitor la posibila crestere majora a costurilor cu gazele naturale:

    In vederea aplicarii prevederilor Directivei 73/2009 ANRE a elaborat cadrul legislativ necesar implementarii masurilor asumate de fiecare stat membru. In acest sens in anul 2012 fost aprobata "Legea a energiei electrice si a gazelor naturale" prin intermediul careia a fost stabilit cadrul de reglementare pentru desfasurarea activitatilor in sectorul energiei electrice si ale energiei termice produse in cogenerare, cu scopul utilizarii durabile a resurselor primare de energie in conditiile de accesabilitate, disponibilitate si suportabilitate si cu respectarea normelor de siguranta, calitate si protectie a mediului.

    Structura actuala a pietei gazelor naturale cuprinde urmatorii jucatori:
  • Operator al Sistemului National de Transport: SNTGN Transgaz SA Medias.

  • Producatori: Petrom, Romgaz, Amromco, Toreador, Wintershall Medias si Aurelian Oil&Gas.

  • Operatori pentru inmagazinare subterana: Romgaz, Amgaz si Depomures.

  • Societati de distributie si furnizare a gazelor naturale catre consumatorii captivi: 36 de societati din care cei mai importanti - Distrigaz Sud si E.ON Gaz Romania.

  • Furnizori - 119 societati
Citeşte mai mult...
 
SFÂNTUL NICOLAE. Cele mai cunoscute legende despre Moș Nicolae PDF Imprimare
Vineri, 05 Decembrie 2014 17:19

 

                   

 

     În fiecare an, în seara de 5 decembrie, copiii știu că trebuie să-și lustruiască ghetuțele sau cizmulițele, pentru că Moș Nicolae va trece pe la ei să le aducă daruri, mai ales celor cuminți. 

    SFÂNTUL NICOLAE Celor neascultători, Moș Nicolae le aduce o nuielușă, pentru a-i atenționa să își asculte părinții și bunicii. Și este suficient să se uite prin ferestre ca să-și dea seama dacă un copil a fost cuminte sau nu.

   SFÂNTUL NICOLAE Tradiția își are originea în povestea personajului legendar și mitic, care a existat cu adevărat în persoana episcopului din Myra-Lichia (pe meleagurile Turciei de astăzi), persoana cu credință nețărmurită în Dumnezeu, ce a trăit în secolul al IV-lea. Lui Nicolae de Myra îi sunt atribuite numeroase fapte bune față de cei săraci și năpăstuiți, dar și miracole, numele său traducându-se prin „biruitor de popor”. Provenind dintr-o familie înstărită, la moartea părinților săi, și-a dăruit întreaga avuție celor nevoiași.

 

Citeşte mai mult...
 
Piedone, al 3-lea primar care face împrumut la BEI în loc să ia fonduri europene PDF Imprimare
Joi, 20 Noiembrie 2014 13:46

                   

     Cristian Popescu-Piedone, primarul Sectorului 4 al Capitalei, a semnat în 10 octombrie un contract de împrumut cu Banca Europeană de Investiții (BEI) în valoare de 22.470.000 de euro, pentru anveloparea termică a 150 de blocuri pe care ar fi putut să le lucreze din fonduri europene, aşa cum procedează, de pildă, edilul Sectorului 3, Robert Negoiţă.

      Piedone este al treilea primar bucureştean care înglodează în datorii autoritatea publică în loc să atragă fonduri europene. Ceilalţi doi sunt Andrei Chiliman (Sectorul 1), care a împrumutat prin două credite 261,5 milioane de euro, şi Rareş Mănescu (Sectorul 6) – care foloseşte un credit de 70 milioane de euro contractat de la BEI în 2010, de fostul primar Cristian Poteraş.

     „Lista cu imobilele ce urmează a fi reabilitate va fi publicată începând cu lunile ianuarie/februarie 2015. Până la această dată direcția de specialitate din cadrul Primăriei Sectorului 4 va contacta Asociațiile de proprietari care au depus solicitări în acest sens pentru imobile și pentru care a fost întocmit Auditul Energetic și documentația de avizare, în vederea semnării noilor contracte de mandat și a documentelor aferente în conformitate cu HCL nr. 90/2014 privind cota de cofinanțare a programului de către asociațiile de proprietari. Astfel, conform legii, cofinanțarea suportată de cetățeni este în valoare de 20% din valoarea lucrărilor privind reabilitarea termică a imobilului”, a scris primarul Cristian Popescu Piedone pe pagina sa oficială de Facebook.

 

 

Citeşte mai mult...
 
Din ciclul VIN ALEGERILE :Pensionarii militari primesc 5% în plus PDF Imprimare
Marţi, 11 Noiembrie 2014 17:10

                            

 

        Ministrul Apărării le-a promis militarilor în rezervă că va schimba legea.

 

           Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a promis în fața a 200 de militari în rezervă că le va mări pensiile cu 5% de anul viitor.

          Proiectul de lege este destinat militarilor carora le-au fost diminuate pensiile față de cele obținute înainte de anul 2010.

          Problemele au apărut din cauza distrugerii arhivelor sau deteriorării în timp a actelor, care i-a împiedicat să poată dovedi c au avut venituri pe perioada cât au lucrat în armată.

          Noua lege va asigura menținerea cuantumului avut înaintea recalculării, pentru beneficiarii ale căror pensii s-au diminuat.

 

Citeşte mai mult...
 


Pagina 8 din 29

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Economie Consumator