Total Media News

Consumator
TICHETE DE VACANŢĂ pentru bugetari PDF Imprimare
Miercuri, 02 Iulie 2014 11:06

    Bugetarii vor putea primi tichete de vacanţă, ce vor fi utilizate doar pentru achiziţionarea de servicii turistice pe teritoriul României.


                                  

   Angajatorul nu este însă obligat să acorde vouchere de vacanţă, ci doar stimulat să le includă în pachetul salarial. Legea care reglementează acordarea tichetelor de vacanţă a fost promulgată de preşedintele Traian Băsescu.

   Preşedintele Traian Băsescu a semnat, marţi, Decretul privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 8/2009 privind acordarea tichetelor de vacanţă.

   Potrivit legii, bugetarii vor primi tichete de vacanţă în valoare de maxim 5.100 de lei, iar tichetele nominale vor putea fi folosite numai în ţară, inclusiv în pensiuni agroturistice.

   "Nivelul maxim al sumelor care pot fi acordate salariaţilor sub formă de vouchere de vacanţă reprezintă contravaloarea a 6 salarii de bază minime brute pe ţară garantate în plată, pentru un salariat, în decursul unui an fiscal", prevede legea.

\

Citeşte mai mult...
 
Lucrările din România la gazoductul Iaşi-Ungheni, încheiate. Transgaz preia sistemul de operare PDF Imprimare
Duminică, 29 Iunie 2014 19:14

    Lucrările din România la gazoductul Iaşi-Ungheni au fost finalizate, inclusiv subtraversarea râului Prut, urmând ca sistemul de operare să fie preluat rapid de către Transgaz, a anunţat ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, în şedinţa de sâmbătă a Guvernului.

                

   Cadrul legal care permite Transgaz să opereze această conductă a fost reglementat, sâmbătă, de Guvern prin ordonanţă de urgenţă care completează Legea petrolului şi gazelor.

   "Aceasta este informaţia pe care am primit-o în această dimineaţă, că lucrările sunt finalizate. O să mergem, luni, acolo să vedem cu ochii noştri că lucrurile stau aşa şi vom discuta şi cu cei din Republica Moldova de aspecte legate de proiectul de interconectare, însă lucrurile pe partea românească şi subtraversarea sunt finalizate", a spus ministrul Energiei.

  Referitor la ordonanţa de urgenţă, Nicolescu a început să explice că aceasta va crea baza legală prin care Transgaz să preia rapid sistemul de operare, fiind însă întrerupt de premier.

Citeşte mai mult...
 
Presedintele Federatiei SOS Children’s Villages International in vizita pentru prima data in Romania PDF Imprimare
Vineri, 27 Iunie 2014 22:17

    Presedintele SOS Children’s Villages International, domnul Siddhartha Kaul, a efectuat o prima vizita in Romania insotit de domnul Tom Malvet - Directorul International Regiunea EUCB al SOS Children’s Villages International.

                   

   Alaturi de doamna Mirela Lavric, Director General al Asociatiei si alti reprezentanti ai SOS Satele Copiilor Romania, acestia au vizitat cele 3 Programe SOS Satele Copiilor din Bucuresti, Sibiu si Bacau. Domnul Siddhartha Kaul s-a intalnit cu angajatii, copiii si tinerii beneficiari, precum si cu familiile din comunitatile in care asociatia isi desfasoara proiectele sociale, pentru a intelege mai bine particularitatile specifice Romaniei din domeniul protectiei copilului.

   SOS Children’s Villages International este in proces de revizuire a serviciilor sociale pe care le ofera in acest moment la nivel international. Intr-o perioada atat de tumultoasa ca cea prin care trecem acum cu totii, organizatia va pune accent pe acele servicii in care avem deja competenta si experienta necesare si care pot fi replicate la nivel national, pe o educatie de calitate pentru copiii pe care ii avem in ingrijire precum si pe dezvoltarea competentelor angajatilor nostri pentru a oferi servicii de inalta calitate si de acum inainte, a declarat domnul Siddhartha Kaul, Presedintele SOS Children’s Villages International

Citeşte mai mult...
 
"CAP"-ul de legume care sparge gheata din sistem PDF Imprimare
Marţi, 24 Iunie 2014 18:08

      Hipermarketurile din Romania vor oferi incepand cu luna iunie legume romanesti produse de peste 200 de fermieri din regiunea de sud a tarii

               .

     Astfel, pentru prima data, un grup de fermieri reuseste sa se coaguleze in jurul unei initiative si sa dezvolte un program menit sa asigure livrarea legumelor romanesti in hipermarketuri.Acestea vor fi aprovizionate zilnic cu legume proaspete precum: rosii, castraveti, vinete, varza, ardei, ceapa, salata verde, zarzavaturi.Fermierii romani au hotarat sa se asocieze si sa intre deschis in competitie cu legumele de import. 

Programul lansat sub denumirea "Dor de gust" este o initiativa a Asociatiei Cultivatorilor de Legume, cu sprijinul Organizatiei Interprofesionale Prodcom Legume-Fructe si a Centrului de Comunicare al Fermierilor din Romania.Aceasta initiativa este sustinuta de grupul Agricover care va asigura platforma operationala a programului, oferind suportul logistic, tehnic, financiar si de management al riscului.

 "Programul s-a conturat pe 3 coordonate importante. Prima a pornit din dorinta de a rezolva o problema majora a fermierilor din legumicultura legata de comercializarea si valorificarea productiei in marile lanturi de magazine. A doua - a venit ca un raspuns natural la dorinta consumatorilor romani care solicita produse 'de tara', autohtone. Iar a treia - rezolva si problema marilor retele de retail care isi doreau sa satisfaca aceasta nevoie a consumatorilor romani.

Citeşte mai mult...
 
Guvernul a majorat sporurile acordate angajaţilor din armată, servicii de informaţii, penitenciare PDF Imprimare
Joi, 19 Iunie 2014 19:56

     Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a declarat, joi, la Câmpulung Moldovenesc, că prin ordonanţa adoptată miercuri de Guvern privind sporurile militarilor s-a reparat o nedreptate, dar s-a creat şi cadrul juridic ca militarii să plece în continuare la pregătire în Portugalia şi Statele Unite.

                                            

   Duşa a declarat, într-o conferinţă de presă, privind ordonanţa de urgenţă adoptată de Guvern prin care s-au majorat sporurile angajaţilor din armată, servicii de informaţii, penitenciare că s-a reparat o nedreptate.

   "Li s-a reparat o nedreptate care li s-a făcut anii trecuţi şi este bine că acest lucru s-a realizat", a spus Duşa.

     El a precizat că banii vor fi alocaţi din bugetele fiecărui minister din subordinea cărora se află respectivele instituţii.

     "Mai mult, această ordonanţă a creat cadrul juridic pentru ca militarii care urmează să plece în continuare la pregătire în Portugalia şi în Statele Unite. Este vorba de piloţi şi personal tehnic pentru crearea capabilităţilor aviaţiei de vânătoare începând din 2017. Este vorba de avioanele F 16", a spus Duşa.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 12 din 29

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Economie Consumator