Total Media News

Consumator
Eugen Teodorovici, a declarat că, pina acum in 2014, absorbţia fondurillor UE sunt sub asteptari PDF Imprimare
Duminică, 15 Iunie 2014 20:46

   Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a declarat că, în primele cinci luni ale acestui an, ceea ce a estimat privind absorbţia fondurilor europene se află sub aşteptările avute iniţial, în special la mediu şi transport.

                      

  „Zâmbetul meu va fi cu siguranţă foarte larg la final de an, când vom atinge obiectivul pe care l-am spus, şi anume acela de peste 3,5 miliarde de euro, în facturi, către Comisia Europeană. În primele cinci luni ale acestui an, ceea ce am estimat se află sub aşteptările pe care le-am avut iniţial, pentru că sunt multe facturi care nu ajung încă la noi, din partea marilor companii de lucrări, în special la mediu şi transport”, a arătat Teodorovici, duminică, la finalul unui eveniment la care a participat în Parcul Kiseleff.

Citeşte mai mult...
 
NUMAI ptr. comert electronic : - directiva_83_din_2011_privind_drepturile_consumatorilor PDF Imprimare
Sâmbătă, 14 Iunie 2014 09:27

Pentru  COMERTUL  ELECTRONIC  in  special


    A  intrat  in vigoare   o noua   Directivă UE privind drepturile consumatorilor   ( ptr.  comert  electronic in  special )

                    

    Noua Directivă UE privind drepturile consumatorilor, care intră în vigoare vineri, consolidează drepturile consumatorilor în toate cele 28 de state membre, oferind, totodată, beneficii şi firmelor, prin crearea unei mediu concurenţial echitabil, potrivit unui comunicat al Comisiei Europene.

   "Europa pune astăzi (vineri - n.r.) capăt înşelătoriei la adresa  consumatorilor pe Internet. Începând de astăzi orice consumator de pe teritoriul Uniunii Europene îşi poate cere drepturile conform Directivei privind Drepturile Consumatorilor astfel: fără opţiuni predefinite atunci când se cumpără un bilet de avion, fără taxe suplimentare la plăţile pe internet efectuate cu cardul de credit şi fără comercianţi care vă spun că nu puteţi returna un produs cumpărat de pe Internet", a declarat comisarul pentru Justiţie, Viviane Reding.

"Un consumator încrezător este cea mai bună veste posibilă pentru piaţa noastră unică. Punerea consumatorilor pe locul şoferului prin creşterea încrederii acestora reprezintă cel mai ieftin pachet de stimuli pe care Europa îl poate pregăti. Comisia Europeană va verifica cu rigurozitate dacă statele membre îşi îndeplinesc obligaţiile pe care le-au agreat implementând în mod corect regulile şi acordând consumatorilor drepturile pe care aceştia le merită", a mai spus Reding.

Citeşte mai mult...
 
Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.8/2009 privind acordarea voucherelor de vacanta PDF Imprimare
Marţi, 10 Iunie 2014 16:29

    Camera Deputatilor a aprobat marti, 3 iunie, Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.8/2009 privind acordarea voucherelor de vacanta, prin care angajatorii din Romania, atat in sectorul public cat si cel privat, pot acorda vouchere de vacanta in limita a maxim sase salarii minime brute pe economie.

                                                                         

    "Voucherele de vacanta vor permite cheltuirea acestor beneficii exclusiv pentru servicii turistice interne, contribuind astfel la dezvoltarea acestei industrii. Avem nevoie de dezvoltarea acestui sector important al economiei romanesti iar introducerea voucherelor de vacanta este doar primul pas al unei serii de masuri menite sa sprijine in mod direct investitorii in industria turismului", a declarat Florin Nicolae Jianu, Ministrul pentru Inteprinderi Mici si Mijlocii, Mediul de Afaceri si Turism.

    Voucherele de vacanta vor putea fi acordate de catre angajatorii din Romania, ce incadreaza personal prin incheierea unui contract individual de munca. Voucherele de vacanta vor fi suportate integral de angajatori, iar sumele corespunzatoare acestora vor fi deductibile la calculul impozitului pe profit, in limita a 6 salarii minime pe economie pentru fiecare angajat, pe an calendaristic. Pentru salariat, tichetele de vacanta sunt scutite de plata impozitului pe venit si a asigurarilor sociale aferente. Pentru institutiile publice, voucherele de vacanta se vor acorda in limita bugetului de venituri si cheltuieli, iar nivelul maxim al sumelor care pot fi acordate unui salariat reprezinta contravaloarea a 6 salarii de baza minime brute pe tara garantate in plata in decursul unui an fiscal. Angajatul care beneficiaza de vouchere de vacanta nu mai beneficiaza de prima de vacanta in cursul anului fiscal sau de bilete de odihna. 

Citeşte mai mult...
 
Ce oras din Romania ar putea sa aiba metrou dupa Bucuresti PDF Imprimare
Marţi, 10 Iunie 2014 07:15

       Timişoara ar putea fi al doilea oraş al României cu metrou, conform Timiş Online.

 

                   

 

       Vestea nu a fost primită cu entuziasmul la care se aştepta primarul Timişoarei şi iniţiatorul acestui proiect, Nicolae Robu: „Eu mă aşteptam să văd o bucurie, un entuziasm că în Timişoara se face aşa ceva, dar văd că unora, (...), le place să rămână calea ferată pe acolo, să le şuiere trenul la urechi”.

    De ceva vreme se vehiculează că Timişoara va fi al doilea oraş cu metrou din România, însă tot apar obstacole pentru Robu, de la lipsa banilor până la dezaprobarea concitadinilor săi. Într-o declaraţie pentru Timiş Online, acesta s-a arătat nemulţumit în legătură cu reacţiile la adresa planului: „În loc să spună 'domnule, ce treabă extraordinară', vin să spună 'ce-i cu aiureala asta?'. Să rămână mizerie, asta-i Timişoara, să n-o schimbăm”.

Citeşte mai mult...
 
Ce venituri şi ce cheltuieli au avut românii anul trecut PDF Imprimare
Joi, 05 Iunie 2014 09:27

 

    Veniturile medii lunare pe gospodărie au fost anul trecut de 2.559 de lei, dintre care veniturile băneşti au reprezentat 83,5%, iar cheltuielile totale s-au ridicat la 2.317 lei, reprezentând 90% din venituri, potrivit datelor transmise joi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

                                                    

  Potrivit rezultatelor anchetei bugetelor de familie, în anul 2013, veniturile totale medii lunare au reprezentat 2559,1 lei pe gospodărie şi 895,9 lei pe persoană. Veniturile băneşti au fost, în medie, de 2137,5 lei lunar pe gospodărie (748,3 lei pe persoană), iar veniturile în natură de 421,6 lei lunar pe gospodărie (147,6 lei pe persoană).

Salariile şi celelalte venituri asociate lor au format cea mai importantă sursă de venituri, având ponderea cea mai mare în veniturile totale ale gospodariilor (51,2%), în creştere, faţă de anul 2012, cu 1,1 puncte procentuale.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 13 din 29

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Economie Consumator