Total Media News

Consumator
NASA a confirmat că vrea să trimită oameni pe Marte în 2035 PDF Imprimare
Duminică, 01 Iunie 2014 21:17

   Agenţia spaţială americană (NASA) a confirmat că intenţionează să trimită oameni pe Marte în 2035, dar a precizat că are nevoie de ajutor internaţional pentru ca acest lucru să fie posibil.

                

   Omul de ştiinţă Ellen Stofan a prezentat, în cadrul unui eveniment din Marea Britanie, planurile agenţiei spaţiale americane de a efectua o astfel de misiune în următoarele două decenii, informează dailymail.co.uk.

    Realizările NASA din ultimii ani s-au învârtit în jurul acestui plan de a trimite oameni pe Marte.

    Astfel, a fost creat lansatorul SLS (Space Launch System), care va fi capabil să transporte pe orbită încărcături de până la 130 de tone. Noua rachetă va fi folosită pentru a transporta astronauţi la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale şi pentru a-i ajuta pe oameni să exploreze limitele îndepărtate ale Sistemului Solar. De asemenea, a fost creată capsula Orion, care va putea să transporte în spaţiu până la şase astronauţi. Cele două "invenţii" îi vor ajuta pe oameni să aterizeze în viitor pe suprafaţa planetei Marte, înainte de a se întoarce pe Pământ.

Citeşte mai mult...
 
Ce se intimpla cu BICICLISTII in lume PDF Imprimare
Vineri, 23 Mai 2014 13:34
          Cresterea incidentelor cauzate de ciclisti europeni de cele mai multe ori distrasi in condus sau complet neexperimentati in cunoasterea semnalisticii stradale a fost subiect de discutie lunile trecute inntr-un colegiu uninominal din Bruxelles.
             
         

             ** foto : corrieredelmattino.altervista.org

  

       O interpelanta parlamentara, propusa de un partid SE (stanga europeana) si aprobat pe scara larga si de catre opozitie, a dat startul unei serii de initiative care sa formeze o noua Legislatie Comunitara despre vehiculele pe două roți (cicluri) operate de puterea musculară.

      Propunerea  legislativa  prevede o serie de imbunatatiri care sa garanteze siguranta ciclistului si a mediului inconjurator.
     Mai jos este o listă a taxelor datorate pentru orice persoană care decide să meargă pe drumurile urbane și extra-urbane (cu excepția zonelor private și imprejmuite), de la intrarea în vigoare a legii:


Citeşte mai mult...
 
Din luna iunie se va modifica numarul Telefonului Consumatorului si Apelarea va fi gratuita PDF Imprimare
Duminică, 11 Mai 2014 18:02

               Consumatorii care vor sa obtina informatii privind modul in care pot adresa o sesizare sau reclamatie in atentia ANPC vor putea realiza acest lucru apeland gratuit un nou numar telefon.

 

     In  acest  sens   inseamna  ca   Telefonul Consumatorului va avea din iunie un nou numar cu apelare gratuita din orice retea nationala, se mentioneaza intr-un act normativ publicat joi in Monitorul Oficial.

Ordinul  ANPC nr. 163/2014, publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 338 din 8 mai 2014 si care va intra in vigoare pe 7 iunie 2014,   specifica    ca   numarul Telefonului Consumatorului se va schimba.

    Astfel, din 7 iunie consumatorii vor putea sa se informeze asupra modului in care pot face sesizari ori reclamatii cu privire la produsele si/sau serviciile ce le sunt puse la dispozitie apeland noul numar al Telefonului Consumatorului 021.9414, linie telefonica cu apelare gratuita, din orice retea nationala.

   Totusi, pana pe 7 iunie, acestia mai pot apela actualul numar de telefon 021.9551, care insa este taxat la tarif normal.

Citeşte mai mult...
 
S-a dat drumul la transportul feroviar de călători pe Podul Noua Europă PDF Imprimare
Duminică, 11 Mai 2014 17:34

             Primul tren de călători care inaugurează transportul feroviar de persoane pe Podul Noua Europă a pornit sâmbătă din oraşul bulgar Vidin către oraşul românesc Calafat, relatează postul de radio Focus din oraş.

               

   Potrivit postului, trenul a pornit către România la ora locală 12.25 (12.25, ora României).

   La ceremonie, din partea bulgară a fost prezent adjunctul ministrului bulgar al Transporturilor Petăr Kirov.

"Astăzi (sâmbătă) am dat integral în folosinţă Podul Noua Europă", a declarat Kirov, citat de post.

 

Citeşte mai mult...
 
Moody’s a îmbunătăţit perspectiva ratingului României de la negativă la STABILĂ PDF Imprimare
Sâmbătă, 26 Aprilie 2014 19:26

     Moody’s a îmbunătăţit perspectiva ratingului Baa3 al României de la negativă la stabilă, anticipând că evoluţia bună din 2013 a indicatorilor macroeconomici va continua, în timp ce riscurile privind creşterea economică şi finanţarea au scăzut datorită redresării zonei euro.

                           

    Agenţia de evaluare financiară a menţinut ratingul României pentru datoriile pe termen lung la nivelul Baa3, iar cel pentru datoriile pe termen scurt la P-3, considerând că avansul PIB va fi susţinută de creşterea exporturilor şi absorbţia fondurilor europene, chiar dacă consumul intern şi creditarea ar putea rămâne sub nivelul anterior crizei în viitorul apropiat, se arată într-un comunicat al Moody’s.

   Ratingul Baa3 se află la cel mai redus nivel din categoria investment grade.

   Moody’s notează faptul că deficitul bugetar şi nivelul moderat al datoriei publice atenuează o parte din riscurile reprezentate de dependenţa guvernului de finanţarea externă.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 14 din 29

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Economie Consumator