Total Media News

Consumator
Fără bon fiscal, clienţii nu vor mai achita nota în restaurante şi baruri PDF Imprimare
Duminică, 13 Aprilie 2014 15:13

   Clienţii restaurantelor şi barurilor care nu emit bon fiscal vor pleca fără să plătească, propun patronatele din turism, alături de TVA de 9% la alimentaţia publică, trecerea bacşişului pe notă şi scutirea de jumătate din taxele şi impozitele pe clădire pentru hotelurile cu activitate sezonieră.

                                                           

   ANAT şi FPTR au propus recent o listă cu 25 de puncte Departamentului pentru IMM şi Turism şi Autorităţii Naţionale pentru Turism, măsurile având ca scop redresarea turismului românesc.

Una dintre măsuri vizează, după modelul grecesc, introducerea posibilităţii ca clienţii care nu primesc bon fiscal în unităţile de alimentaţie publică să nu plătească nota.

"În acest fel, personalul de servire va fi determinat să emită nota de plată fiscalizată, sub sancţiunea de a nu primi banii de la client. Toate sumele astfel încasate vor fi fiscalizate, ceea ce va aduce bugetului de stat TVA, impozit pe profit şi alte taxe", a declarat agenţiei MEDIAFAX Lucia Morariu, preşedintele ANAT.

Citeşte mai mult...
 
Ediția de primăvară Goodwine PDF Imprimare
Miercuri, 09 Aprilie 2014 15:55

      A rămas mai puțin de o lună până la deschiderea oficială a celei de-a unsprezecea ediții a Târgului Internațional de Vinuri Goodwine, care va avea loc în perioada 25-27 aprilie 2014.

    

    Printre expozanții de la această ediție se numără: Casa de Vinuri Cotnari (Partener Oficial), Jidvei (Partener Principal), Vincon Vrancea (Partener), Vinarte, S.E.R.V.E. Ceptura, Crama Oprișor, Budureasca, Senator Wine, Cramele Halewood, Alcovin, Crama Basilescu, Domeniile Blaga, Winero, Agricola Știrbey, Avincis, Via Sandu, Domeniul Vlădoi,  Vinicola Averești, Wine Princess,  Nomibo,  Cricova România, Casa Panciu, Domeniile Ostrov, amb Wine (Liliac), Intervitt, Domeniile Tohani, Alma Tim (www.smartdrinks.ro), Principe di Corleone, Vinexpert Viti Services, Stenota Winery, Arzuaga Navarra, Vinoteca Mea, Crama Iordache, Enoteca Provensala, Crama Hetei, Vinum Capidava, Fautor (Republica Moldova), Barza Albă, Ecoreca, Crama Borha (Spania), Eduardo Miroglio (Bulgaria) Azienda Vitivinicola Malgra (Italia), Commerce Line, Giuliano Tartufi.

  Partea de accesorii și utilaje vinificație este reprezentată de: Bilancia (echipamente și accesorii HoReCa), BTC Glass Design, Decorium, FlexLabel (etichete), Buticom Tonnellerie (butoaie), Vimini, Horeca Expert, Bristot, Cofetăria Armand, Contego Coffee. Stand propriu va avea și International Wine Contest Bucharest.

Citeşte mai mult...
 
Elicopterul Personal - nu mai este un Lux ! PDF Imprimare
Sâmbătă, 05 Aprilie 2014 12:59

               "Elicopterul  Personal" nu mai este un LUX

                 - Comanda acum la doar 45.000 Euro fara TVA

              

    Fabricat in Canada  elicopterul Mosquito functioneaza atat pe timp rece cat si pe timpul canicular, Canada avand clima asemanatoare   țării noastre . Acesta este motivul pentru care este considerat un elicopter ideal pentru România. Prețul său (costul elicopterul), este disponibil pentru oricine, care isi permite sa cumpere o masina noua. Și în conformitate cu noua lege, care a stabilit un sistem de notificare pentru notificarea zborurilor, dezvoltarea de aeronave mici din România a primit un nou impuls. La urma urmei, într-un astfel de elicopter , nu vei fi niciodata in trafic.
Elicopterul Mosquito – accesibil, cu masa și forma compacta, face sa fie o solutie  de încredere de transport, destinat în primul rând pentru proprietarii privați. În ciuda dimensiunilor sale mici, are o varietate mare de intrebuintare:

Citeşte mai mult...
 
Incepind de ieri benzina costă mai mult în România decât în Austria PDF Imprimare
Miercuri, 02 Aprilie 2014 11:32

         Blănculescu: Guvernul a făcut asta pentru viaţa şoferilor

                                          

  • Benzina în România, al cincilea producător de petrol la nivel european care-şi acoperă 40% din necesarul intern de petrol, este de ieri mai scumpă decât în Austria sau Luxemburg, printre cele mai bogate state din UE, dar sărace în resurse.

  • La motorină, scumpirea de 1 aprilie a propulsat piaţa locală în primele zece state în funcţie de preţ, în compania „selectă“ a unor ţări precum Marea Britanie, Suedia sau Danemarca şi înaintea unor economii precum Germania sau Franţa.

  • De ieri preţurile la carburanţi au crescut cu 41 de bani pe litru, cu aproape 7% de pe o zi pe alta, aceasta fiind cea mai mare scumpire aplicată vreodată peste noapte.

Citeşte mai mult...
 
Campania : Ai parcat ca un BOU PDF Imprimare
Luni, 31 Martie 2014 07:34

                  Poliția, pe locurile pentru cei cu dizabilități

 

                  

     Mașini parcate pe trecerea de pietoni, pe  locurile rezervate celor cu dizabilități sau pe spațiul verde.

    Așa arată cele mai multe dintre fotografiile postate pe pagina de Facebook a campaniei “Ai parcat ca un bou”. 

    Surprinzător este că printre autovehiculele parcate neregulamentar se numără chiar și câteva mașini aparținând Poliției. De exemplu, una dintre ele a fost lăsată pe locul rezervat persoanelor cu dizabilități, în parcarea unui supermarket din București.Campania, demarată în luna ianuarie, care îi invită pe oameni să lipească stickere  inscripționate “Ai parcat ca un bou”, pe mașinile pe care le văd parcate neregulamentar, a strâns sute de fotografii.

Inițiatorii demersului nu vor însă se se oprească aici. Tinerii lucrează acum la o aplicație pentru smartphone, cu ajutorul căreia se poate fotografia mașina parcată neregulamentar, iar publicarea pe pagina de Facebook a campaniei se va face automat, alături de coordonatele GPS.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 15 din 29

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Economie Consumator