Total Media News

Consumator
15 cugetari care iti vor da o stare buna PDF Imprimare
Joi, 20 Martie 2014 14:11

       De-a lungul timpului, oamenii au găsit inspiraţie în spusele celorlalţi, cu atât mai mult cu cât era vorba de cărţi sau filme.

   Noi am pus la un loc 20 de cugetări care îţi vor reda încrederea de sine şi zâmbetul.

                                   

"Singurul om sensibil pe care îl cunosc este croitorul meu. El îmi ia măsurile de fiecare dată când mă vede. Toţi ceilalţi merg pe măsura veche." George Bernard Shaw

"Deşi călătorim prin lume ca să găsim frumuseţea, noi trebuie să o purtăm cu noi sau altfel nu o vom găsi niciodată". Ralph Waldo Emerson

"Cea mai bună parte a frumuseţii este cea pe care nicio fotografie nu o exprimă". Francis Bacon

"Nu îmi place frumuseţea <>. Nu există frumuseţe fără ciudăţenie". Karl Lagerfeld

"Să se bucure de viaţă este cel mai bun cosmetic pe care îl poate folosi o femeie". Rosalind Russel

"Sex-appealul este 50% ce ai şi 50% ce lumea crede că ai". Sophia Loren

Citeşte mai mult...
 
Cum vrea Ministerul Transporturilor să reabiliteze 1,5 kilometri de drum judeţean pe zi PDF Imprimare
Joi, 13 Martie 2014 21:55

                   Dacă la capitolul autostrăzi România este pe ultimul loc din UE, ca număr de kilometri pe cap de locuitor, situaţia nu este mai bună nici când vine vorba de drumurile naţionale sau judeţene.

 

Aproximativ jumătate din lungimea drumurilor modernizate aveau durata de serviciu depăşită, potrivit celor mai recente date disponibile ale INS. CNADNR are nevoie, într-un an, de 4 miliarde de euro să astupe gropile din şosele, după cum declara Dan Şova, anul trecut.

Ministerul Transporturilor, condus de Dan Şova, îşi propune să introducă o procedură mai puţin utilizată la nivel naţional pentru a reabilita drumurile naţionale şi judeţene din România, comparativ cu clasica "plombare" a gropilor.

Este vorba de reciclarea in situ a drumurilor, care se va face în cadrul Programului Naţional de Reciclare in situ a Drumurilor (PNRD), după cum se arată în programul de guvernare Ponta 3. Mai exact, drumurile sunt decopertate, iar materialul astfel realizat se refoloseşte.  Metoda presupune folosirea unui utilaj, denumit tren de reciclare in situ, care execută frezarea straturilor distruse pe care le amestecă cu diverse adaosuri, urmată de aşternerea acestora pe drum. 

Citeşte mai mult...
 
Factura de telefon va fi mai mica deoarece tarifele de interconectare scad de la 1 aprilie PDF Imprimare
Joi, 27 Februarie 2014 19:56

    Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) a anuntat ca tarifele maxime pentru terminarea apelurilor in Romania scad considerabil incepand cu 1 aprilie 2014.

                                           

    “ANCOM a adoptat, in urma avizului favorabil primit din partea Comisiei Europene, deciziile prin care sunt stabilite noile tarife maxime pentru serviciile de interconectare in vederea terminarii apelurilor. Incepand cu data de 1 aprilie 2014, noile tarife maxime pentru terminarea apelurilor in Romania scad de la 0,67 eurocenti/minut la 0,14 eurocenti/minut, pentru terminarea la puncte fixe, respectiv de la 3,07 eurocenti/minut la 0,96 eurocenti/minut, pentru terminarea la puncte mobile”, se arata in comunicatul institutiei.In urma finalizarii procesului de consultare nationala a modelelor de calculatie a costurilor pentru determinarea tarifelor de interconectare din a doua jumatate a anului 2013, ANCOM a notificat Comisia Europeana, BEREC si autoritatile nationale de reglementare din celelalte state membre ale Uniunii Europene cu privire la aplicarea noilor plafoane tarifare.

Acordul primit din partea Comisiei Europene in temeiul Directivei-Cadru incheie consultarea la nivel european si permite ANCOM adoptarea setului de masuri propuse.„In raspunsul sau, Comisia Europeana a salutat tarifele LRIC pur pentru terminarea apelurilor calculate de ANCOM, apreciind ca acestea contribuie la crearea unor conditii concurentiale echitabile pentru operatori si asigura tuturor utilizatorilor beneficii maxime din punct de vedere al posibilitatilor de alegere, al preturilor si al calitatii”, a declarat Catalin Marinescu, presedintele ANCOM.Masurile de reglementare adoptate de ANCOM pe pietele de gros pentru terminarea apelurilor concretizeaza demersurile initiate de Autoritate in anul 2012 si continuate pe parcursul anului 2013, care au presupus o activitate complexa de colectare de date, analiza si rulare a mai multor scenarii, precum si serii succesive de consultari si ajustari.

ANCOM a calculat costurile eficiente ale furnizarii serviciilor, utilizand ipoteze de lucru in conformitate cu legislatia din Romania, informatiile transmise de furnizorii de retele, precum si cele mai bune practici de modelare la nivelul Uniunii Europene.

Citeşte mai mult...
 
SALARIILE primarilor vor creste cu 30% PDF Imprimare
Marţi, 25 Februarie 2014 20:52

             Senatorii au aprobat, joi, mărirea salariilor primarilor  cu 30%, prin vot secret.

                               

    Propunerea a fost făcută de PSD. Primarii ar urma să primească până la 700 de lei în plus.

    Primarii vor primii salarii mai mari din 2014. Social-democraţii au propus ca veniturile aleşilor locali să fie majorate cu până la 700 de lei brut, lunar.

"Alimentaţi clientela politică", au acuzt liberalii, care au propus vot secret asupra proiectului, pentru ca PSD-iştii să nu se laude cu iniţiativa.

Senatorii au aprobat, joi, mărirea salariilor primarilor cu 30%, prin vot secret.

Citeşte mai mult...
 
Viena, desemnat a cincea oara consecutiv orasul cu cea mai buna calitate a vietii PDF Imprimare
Luni, 24 Februarie 2014 22:41

           Viena ocupa in acest an, pentru a cincea oara consecutiv, prima pozitie intre cele 223 de metropole analizate de compania de consultanta Mercer.

                  

     Pe pozitia a doua se afla orasul elvetian Zürich, urmat de Auckland (Noua Zeelanda), München (Germania) si Vancouver (Canada).

„Concurenta dintre primele cinci orase din top este foarte stransa, iar diferentele sunt foarte mici. Calitatea locuirii si transportul public sunt cu precadere punctele tari ale primei clasate, Viena. Pe langa acestea, capitala Austriei dispune si de o oferta extrem de variata de restaurante”, explica experta Mercer Christa Zihlmann.Topul este din nou dominat de orasele europene. Pe langa Viena, Zürich si München, Düsseldorf ocupa locul al 6-lea, iar Frankfurt locul al 7-lea.„Orasele europene se bucura de un inalt nivel al calitatii vietii, comparativ cu cele din alte regiuni. Serviciile medicale, infrastructura si oferta de petrecere a timpului liber sunt in general la standarde foarte inalte“, afirma Slagin Parakatil, senior researcher al companiei Mercer.Pe ultimele pozitii din Europa se claseaza anul acesta Sankt Petersburg (Rusia) – locul 168, Tirana (Albania) – locul 179, Erevan (Armenia) - locul 180, Minsk (Belarus) - locul 189 si Tbilisi (Georgia) - locul 191.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 16 din 29

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Economie Consumator