Total Media News

Consumator
Prima banca din Romania obligata sa returneze clientilor 2 mil. de euro PDF Imprimare
Miercuri, 05 Februarie 2014 13:57

          Pentru prima data, o instanta din Romania le da dreptate clientilor impotriva bancilor intr-un proces colectiv. 580 de oameni s-au unit intr-un singur dosar si au avut castig de cauza.

   Patru ani si-au cautat dreptatea, insa a meritat, pentru ca ratele le-au scazut acum si cu 35 la suta. Sentinta Tribunalului Bucuresti este irevocabila si obliga Volksbank sa plateasca aproape 2 milioane de euro clientilor ei, care au castigat procesul.

   Procesul colectiv a inceput in urma cu aproape 4 ani. Dupa ce au purtat lungi discutii pe internet, oamenii s-au unit intr-un grup si au dat banca in judecata.

Citeşte mai mult...
 
Comerciantii, obligati sa faca standuri separate cu produsele care expira in trei zile PDF Imprimare
Luni, 03 Februarie 2014 20:22

     Plenul Senatului a adoptat, luni, o propunere legislativă, semnată de mai mulţi deputaţi PNL, care obligă producătorii şi importatorii să introducă în magazine standuri separate pentru produsele care expiră în trei zile.

              

   Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului 99 din 29 august 2000 privind comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă a fost adoptată de plenul Senatului cu 87 de voturi pentru, 2 voturi împotrivă şi 2 abţineri.

   Propunerea legislativă se referă la obligativitatea pentru operatorii economici de a introduce în magazinele de comercializare standuri separate pentru produsele care expiră în termen de trei zile.

    Astfel, produsele aflate la comercializare cu preţ redus, sau oferte promoţionale, cu trei zile înainte de expirarea datei durabilităţii minimale/datei limită de consum aferente produselor alimentare sau a termenului de calabilitate, se sortează şi se expun la comercializare, separate, cu informarea corectă, completă şi precisă a consumatorilor.

Citeşte mai mult...
 
Cosmote fisureaza unul din „lacatele“ care tin clientii legati de operatori PDF Imprimare
Marţi, 21 Ianuarie 2014 16:54
                                          
 
    Cosmote, numărul trei pe piaţa locală de telefonie mobilă, care are în spate gigantul german Deutsche Tele­kom, a lansat discret pe data de 9 decembrie a anului trecut „oferta fă­ră obligativitate contractuală“, prin care clien­­ţii pot contracta unul dintre cele patru abonamente din gama „Free“ fără a se obliga la o perioadă minimă în care să plătească o sumă fixă lunară de unu sau doi ani - premieră pentru piaţa locală.
Citeşte mai mult...
 
Asociatia Berarii Romaniei are un nou presedinte PDF Imprimare
Duminică, 19 Ianuarie 2014 20:30

     Asociația Berarii României îl alege în funcția de Președinte pe Onno Rombouts, Managing Director Heineken Romania, începând cu această lună. Onno Rombouts preia această funcție de la Andrew Highcock, fostul Președinte al Ursus Breweries, care a asigurat președinția Asociației pe parcursul anului 2013.

                                               

     “Sunt onorat să fiu numit în această funcție și să pot continua munca predecesorilor mei”, a spus Onno Rombouts. „Industria fabricării berii este un sector important al economiei românești și generează peste 76.000 de locuri de muncă directe și indirecte, peste 95% din berea consumată în România fiind produsă local. În ciuda dificultăților economice, sectorul berii a continuat să aibă o contribuție puternică la economia României, de-a lungul întregului lanț de producție și comercializare. Din această funcție mă voi asigura că vom continua să menținem un mediu de afaceri durabil și prosper pentru sectorul berii in România. În plus, voi continua să promovez în România ceea ce noi numim cultura berii, deoarece berea aduce bucurie în viețile noastre și face parte dintr-un stil de viață modern și sănătos”, a adăugat Onno Rombouts, Președinte Berarii României.

Citeşte mai mult...
 
Laptele si branzeturile din piete se vor scumpi cu peste 20% din luna februarie PDF Imprimare
Marţi, 14 Ianuarie 2014 14:00

   Producătorii care vând lapte în pieţe au de ales între a dispărea sau a scumpi marfa cu peste 20% din luna februarie, după ce normele europene care îi obligă să facă buletine lunare de analiză a laptelui şi care costă 180 de lei au intrat în vigoare, potrivit patronatului din domeniu.

                                   

   "Problema producătorilor individuali, care desfac laptele pe tarabă în piaţă, este că pe lângă certificatul de sănătate de care aveau nevoie pâna acum vor trebui să aibă două buletine de analiză valabile pe o perioadă de o lună şi care să ateste conformitatea laptelui.

   Aceste certificate vor fi verificate de medicii veterinari din pieţe şi problema este că acestea costă în jur de 180 de lei", a declarat agenţiei MEDIAFAX Claudiu Frânc, preşedintele Federaţiei Crescătorilor de Bovine din România.

   Producătorii trebuie să livreze lapte care îndeplineşte criteriile de calitate ale UE, din 1 ianuarie 2014, la finalul unei perioade de tranziţie acordate României. Laptele crud destinat vânzărilor către consumatorul final trebuie să îndeplinească criteriile de calitate cu privire la numărul total de germeni (max. 100.000/ml) şi de celule somatice (400.000/ml) prevăzute de legislaţie.

   Oficialul federaţiei a calculat că în condiţiile în care litrul de lapte se vinde în pieţe cu 2 lei, producătorul va trebui să vândă aproape 100 de litri de lapte pe lună doar ca să poată plăti buletinele de analiză. Pentru cei care vând lapte la centrele de procesare, spune Frânc, nu este nicio problemă, pentru că se face o singură analiză pe tanc şi costurile se reduc foarte mult.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 17 din 29

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Economie Consumator