Total Media News

Politic
Recursul la eliberarea conditionata a lui Nastase, judecat luni PDF Imprimare
Duminică, 17 Martie 2013 20:38

            Recursul la eliberarea lui Adrian Nastase va fi judecat luni de Tribunalul Bucuresti, reprezentantii instantei precizand ca nu se pune problema unei amanari dupa arestarea judecatoarelor Dinu si Costache, intrucat fiecare sectie are un complet de permanenta, pentru situatii neprevazute.
                                              
     Termenul de 18 martie a fost stabilit de Tribunalul Bucuresti (TB) in 4 martie, dupa ce aceasta instanta a primit dosarul de la Judecatoria Sectorului 4.Viorica Dinu si Antonela Costache, care trebuiau sa faca parte din completul care va judeca recursul la eliberarea fostului premier, au fost arestate preventiv pentru 29 de zile, vineri, de Curtea de Apel Bucuresti, in dosarul in care sunt acuzate de luare de mita si trafic de influenta pentru solutii in mai multe dosare, printre care si cel al lui Dinel Nutu (fost Staicu).In 12 februarie, Judecatoria Sectorului 4 a admis cererea lui Nastase de eliberare din penitenciar inainte de termen, decizia fiind contestata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), noteaza Mediafax.

Citeşte mai mult...
 
Eurodeputatii USL au cerut in plenul Parlamentului European calendar de incheiere a monitorizarii MC PDF Imprimare
Joi, 14 Martie 2013 20:47

           Eurodeputaţii USL au cerut, miercuri seară, într-o dezbatere în plenul    Parlamentului European, un calendar de încheiere a monitorizării României şi Bulgariei prin Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV), reprezentantul Comisiei Europene arătând însă că aceasta va continua ca şi până acum.

                     

                                 

 Eurodeputaţii USL au cerut în plenul Parlamentului European calendar de încheiere a monitorizării MCV (Imagine: Mediafax Foto/AFP)


       Eurodeputaţii USL Corina Creţu şi Ioan Mircea Paşcu (PSD), Norica Nicolai şi Cristian Buşoi (PNL) au cerut în intervenţiile lor ca din partea Comisiei Europene (CE) să fie prezentat un calendar cu termen clar de încetare a monitorizării MCV.

Citeşte mai mult...
 
Daca se amina din nou, aderarea la Schengen nu va ma fi prioritate pentru Romania PDF Imprimare
Sâmbătă, 02 Martie 2013 15:44

          Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, nu a vorbit în nume personal, ci în numele Guvernului pe tema Schengen, a declarat Victor Ponta. Premierul a precizat că Guvernul a făcut tot posibilul pentru o decizie pozitivă şi că încă speră la o astfel de decizie.

                              

        În cazul în care decizia va fi de amânare a aderării la Schengen, va fi nevoie de o soluţie politică, iar Guvernul va aştepta fără ca această temă să mai reprezinte un punct principal de discuţie, a adăugat premierul."Ministrul de Externe, domnul Corlăţean, nu a vorbit în nume personal, ci a vorbit în numele Guvernului de fiecare dată când a vorbit despre Schengen. Vreau să întăresc faptul că Guvernul a făcut tot ceea ce ţinea de noi pentru ca deizia de săptămâna viitoare să fie o decizie pozitivă şi eu încă am speranţe în acest sens.

    Dacă însă decizia va fi din nou de amânare, atunci e clar că va fi nevoie de o soluţie politică a acelui stat care se opune intrării noastre în Schengen şi noi vom aştepta, nu va mai fi pe agenda Guvernului României intrarea în Schengen ca o prioritate, ci noi suntem pregitţi şi, când se va lua decizia politică în ţara sau ţările care cred că trebuie amânat, atunci o să intrăm, însă nu o să mai fie în niciun caz primul punct de discuţii dintre România şi partenerii noştri europeni, o să fie alte puncte, nu Schengen", a spus Ponta pentru agenţia Mediafax.

Citeşte mai mult...
 
Antonescu, reales presedinte al PNL: "E ultima oara cind particip la un Congres". PDF Imprimare
Sâmbătă, 23 Februarie 2013 19:01

      Crin Antonescu a fost reales, sâmbătă, în funcţia de preşedinte al PNL, delegaţii la Congresul partidului exprimând în favoarea moţiunii şi echipei propuse de acesta 1434 de voturi "pentru" şi 44 "împotrivă", 50 de voturi fiind nule.

                                                  

  • Daniel Chiţoiu -vicepreşedinte executiv cu atribuţii privind coordonarea activităţii guvernamentale şi a comisiilor de specialitate ale PN

Citeşte mai mult...
 
Elena Udrea candideaza la sefia PDL impotriva lui Blaga PDF Imprimare
Marţi, 12 Februarie 2013 16:27

      Elena Udrea a anunţat astăzi că va candida la preşedinţia PDL cu ocazia Convenţiei Naţionale ce va fi organizată pe 23 martie.

                                                           

        Deputatul PDL a precizat că a luat decizia de a candida în urma unei discuţii avute cu colegii de partid. "Sper să avem parte de o competiţie frumoasă, şi nu de o dispută", a spus Udrea, potrivit Mediafax."Pot să aduc un proiect cu care să revigorăm partidul, să îl energizăm. Candidez pentru PDl, nu împotriva cuiva. Candidez pentru viitorul partidului, nu împotriva trecutului PDL", a mai spus Udrea.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 26 din 35

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Actualitate Politic