Total Media News

International
Obama cere modificarea legislatiei privind armele de foc PDF Imprimare
Luni, 23 Septembrie 2013 14:18

          Barack Obama a îndemnat din nou la o modificare a legislaţiei privind deţinerea de arme de foc, duminică seara, în cursul unei ceremonii în memoria victimelor atacului armat comis luni într-un imobil aparţinând Marinei, la Washington.

                                                

     "Nicio altă naţiune avansată nu se confruntă cu acest tip de violenţe. Niciuna", a subliniat preşedintele american la Navy Yard, un cartier aflat în sud-estul capitalei federale, unde 12 persoane şi atacatorul au fost ucise.

      "Nu este suficient să se plângă. Nu este suficient să se vorbească sau să se spună rugăciuni", a declarat Obama.

      "Dacă vrem într-adevăr să onorăm aceşti 12 bărbaţi şi femei, dacă vrem cu adevărat să fim o ţară în care să putem munci, merge la şcoală şi merge să ne plimbăm pe stradă fără să fim afectaţi de violenţă şi fără să ne temem că sunt furate atâtea vieţi cu un glonţ de la o armă de foc, atunci trebuie să facem o schimbare", a insistat el.

 
Citeşte mai mult...
 
Forte speciale israeliene au intrat in centrul comercial din Nairobi. PDF Imprimare
Duminică, 22 Septembrie 2013 21:10

     Nepotul preşedintelui kenyan şi logodnica acestuia, printre victimele atacului

 

        Forţe speciale israeliene au pătruns în centrul comercial din Nairobi luat cu asalt de un comando islamist, pentru a salva ostaticii şi răniţii, a afirmat duminică o sursă din cadrul serviciilor de securitate. Preşedintele kenyan Uhuru Kenyatta a anunţat, duminică după-amiază, că nepotul său şi logodnica acestuia figurează printre cele 59 de persoane ucise în timpul atacului.

 

                      

       FORŢE SPECIALE israeliene au intrat în centrul comercial din Nairobi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

      "Israelienii tocmai au intrat şi salvează ostaticii şi răniţii", a declarat această sursă sub acoperirea anonimatului, adăugând că forţele speciale au ajuns duminică dimineaţă la Nairobi.

       Centrul comercial de lux "Westgate Mall" este cunoscut ca fiind în parte proprietatea israelienilor.

       "Este motivul pentru care ambulanţele au plecat" spre centrul comercial "Westgate Mall", a precizat sursa citată, adăugând că se aşteaptă noi victime.

Citeşte mai mult...
 
Bo Xilai a fost condamnat la inchisoare pe viata in China PDF Imprimare
Duminică, 22 Septembrie 2013 11:45

           Bo Xilai, fostul lider chinez aflat la originea celui mai amplu scandal politico-criminal cunoscut de regim de la sfârşitul revoluţiei culturale, a fost condamnat duminică la închisoare pe viaţă.

                                                              

            "Curtea pronunţă o pedeapsă de închisoare pe viaţă cu privare permanentă de drepturi politice", afirmă textul hotărârii, dat publicităţii pe Sina Weibo, un echivalent chinez al Twitter, de către tribunalul din Jinan, capitala provinciei Shandong (est), unde a avut loc procesul său, luna trecută.

              Bo Xilai a fost condamnat pentru corupţie, deturnare de fonduri şi abuz de putere, în special în cazul asasinării de către soţia sa, Gu Kailai, a unui om de afaceri britanic, Neil Heywood.

Citeşte mai mult...
 
ALEGERI LEGISLATIVE in Germania: Ce sanse are coalitia Angelei Merkel PDF Imprimare
Sâmbătă, 21 Septembrie 2013 18:28

       Coaliţia Angelei Merkel, formată din conservatori şi liberali, ar obţine doar un mic avans la alegerile legislative din Germania, potrivit unui ultim sondaj publicat înaintea scrutinului de duminică.

                        

      Potrivit acestei anchete realizate de institutul Emnid şi care va apărea în săptămânalul Bild am Sonntag, conservatorii cancelarului Angela Merkel (CDU şi fratele său bavarez CSU) ar obţine 39 la sută, în timp ce partidul liberal FDP doar 6 la sută.

     Social-democraţii sunt creditaţi cu 26 la sută, iar aliatul lor tradiţional cu 9 la sută. Stânga radicală Die Linke ar obţine 9 procente, în timp ce partidul antieuro Alternative für Deutschland (AFD) nu ar depăşi pragul electoral de 5 la sută.

Citeşte mai mult...
 
Barack Obama vrea să testeze deschiderea Iranului pentru dialog PDF Imprimare
Miercuri, 18 Septembrie 2013 08:16

    Preşedintele american Barack Obama a declarat, marţi, că intenţionează să testeze disponibilitatea omologului său iranian, Hassan Rohani, de a dialoga pe tema programului nuclear al republicii islamice.

                                                         

     "Există o şansă pentru diplomaţie. Sper că iranienii vor profita de ea", a declarat Obama într-un interviu acordat postului de televiziune hispanofon Telemundo, la două zile după ce a confirmat un schimb de scrisori cu Hassan Rohani, învestit la începutul lui august şi al cărui ton pare mai conciliant faţă de stilul inflexibil al predecesorului său, Mahmoud Ahmadinejad.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 62 din 90

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Actualitate International