Total Media News

Companii
Guvernul trimite Plafarul la facut cafele PDF Imprimare
Miercuri, 28 August 2013 09:05

     Compania Plafar, care a ieşit anul trecut din insolvenţă şi a pierdut şi propriul brand "Plafar", vândut de autorităţi în 2007 pentru 1 milion euro, nu va mai fi considerată companie naţională, având în prezent doar un punct de lucru, şi nu se va mai ocupa decât de prelucrarea ceaiului şi a cafelei. 

                             

                                    

     Rămasă fără o reţea proprie de desfacere şi fără dreptul de comercializare a produselor proprii utilizând marca "Plafar", companiei îi va fi drastic restrâns obiectul principal de activitate şi va fi tratată ca o simplă societate care nu mai desfaşoară activităţi de interes public naţional, relevă un document obţinut de Mediafax.

Citeşte mai mult...
 
Firmele se descurca tot mai greu cu banii, desi economia creste in statistici PDF Imprimare
Marţi, 27 August 2013 06:59

       Acest lucru se vede în imposibilitatea băncilor de a deconta cecurile emise de companii, din cauza sumelor insuficiente din conturi.

                                                                

      Firmele au emis cecuri fără acoperire în valoare de 1,13 miliarde de lei, luna trecută. Este vorba despre o sumă aproape dublă comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut. La nivelul primelor şapte luni, suma se ridică la aproape șase miliarde de lei, un maxim istoric pentru această perioadă a anului, departe totuşi de vârful înregistrat în 2010, când economia scădea.

     Problemele firmelor se reflectă şi la capitolul insolvenţe. Chiar dacă numărul companiilor care au intrat în reorganizare judiciară a scăzut cu 10 la sută în primele şase luni, insolvenţa a afectat de această dată firmele mari. Iar vestea proastă este că o companie mare intrată în insolvenţă afectează alte zece firme mai mici, cu care are relaţii de afaceri.

 

Citeşte mai mult...
 
Comoara de la Rosia Montana primeste unda verde PDF Imprimare
Duminică, 25 August 2013 18:24

            Ce castigam si ce pierdem din cea mai tare afacere din istoria Romaniei

 

         Dupa explorarea gazelor de sist, Guvernul Ponta se pregateste sa dea unda verde pentru un alt proiect minier controversat – exploatarea de aur si argint de la Rosia Montana. Cea mai mare afacere din istoria Romaniei va aduce in buzunarele investitorilor aproape 12 miliarde de dolari. Cu ce se va alege Romania? Un castig infim in comparatie cu cel inregistrat de Rosia Montana Gold Corporation.

         Exploatarea minereurilor din perimetrul Rosia Montana ar urma sa inceapa in noiembrie 2016, dupa ce planul urbanistic zonal va fi aprobat pana la sfarsitul acestui an, se arata intr-un draft al Acordului intre Guvern si Rosia Montana Gold Corporation (compania care detine 80,69% din actiuni).   Societatea Rosia Montana Gold Corporation, controlata de compania canadiana Gabriel Resources, in spatele careia sunt nume mari din business-ul mondial, precum miliardarii John Paulson, Beny Steinmetz si Thomas Kaplan, va plati Guvernului o redeventa de 6% din valoarea productiei, statul avand optiunea de a solicita companiei Rosia Montana Gold Corporation (RMGC) ca plata redeventei sa se faca in natura.

Citeşte mai mult...
 
Mai putina birocratie: Fara scrisori de confort la atragerea de bani europeni PDF Imprimare
Joi, 15 August 2013 07:40

     Potentialii beneficiari de fonduri europene contractate prin intermediul Programului Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice (POS CCE) nu mai trebuie sa depuna scrisori de confort in momentul solicitarii finantarii. Anterior, cererile de finantare trebuiau sa contina aceste documente eliberate de institutiile bancare.

 

    “Am renuntat sa solicitam scrisori de confort potentialilor beneficiari POS CCE, aceasta fiind o masura prin care simplificam documentatia ceruta in cadrul cererilor de finantare si prin care reducem birocratia. Ii scutim astfel pe potentialii beneficiari si de cheltuieli suplimentare, in conditiile in care acestia pot depune si alte documente care sa demonstreze capacitatea de cofinantare.

Citeşte mai mult...
 
Rompetrol Rafinare a finalizat o investitie de 53 mil. $ pe platforma Petromidia PDF Imprimare
Vineri, 09 August 2013 08:30
       Rompetrol Rafinare, companie membra a Grupului Rompetrol, a finalizat modernizarea instalatiei de cocsare din cadrul rafinariei Petromidia, in urma unei investitii de aproximativ 53 milioane dolari.
        „Modernizarea instalatiei de cocsare este parte a strategiei Grupului Rompetrol si a unicului sau actionar KazMunayGaz pentru alinierea proceselor tehnologice si a instalatiilor rafinariei Petromidia la nivelul standardelor europene. Investitiile in tehnologie si mediu pe platforma Petromidia s-au ridicat in ultimii 5 ani la 600 milioane dolari, iar proiectul de modernizare a instalatiei de cocsare a determinat atingerea unor performante ridicate ale fluxului tehnologic, prin cresterea eficientei acestuia“, a declarat directorul general al companiei Rompetrol Rafinare, Sorin Graure. 
      Dezvoltat in parteneriat cu Rominserv (contractorul general al Grupului Rompetrol) si ConocoPhillips (unul dintre jucatorii principali ai sectorului petrolier international), modernizarea instalatiei a inceput in anul 2008 si a beneficiat din partea companiei americane de tehnologie si inginerie de baza si de consultanta. Constructia si punerea in functiune a acesteia a avut loc in perioada 2010 – 2013. 
Citeşte mai mult...
 


Pagina 21 din 36

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Economie Companii