Total Media News

Companii
Pragul valoric pentru imobilizarile corporale, majorat la 2500 de lei PDF Imprimare
Marţi, 04 Iunie 2013 14:06

        Valoarea minima de intrare a mijloacelor fixe va fi majorata incepand de la 1 iulie, potrivit unui act normativ publicat recent.

 

     Astfel, pragul valoric pentru imobilizarile corporale va creste, la 2500 de lei, dupa sase ani in care stagnat la valoarea de 1800 de lei. Specialistii contactati de noi sunt de parere ca masura poate fi considerata o facilitate fiscala pentru ca permite deducerea fiscala imediata a cheltuielilor cu mijloacele fixe, daca valoarea lor se situeaza sub suma de 2500 lei.

     Noua valoare, aplicabila de la 1 iulie, este cuprinsa in HG nr. 276/2013 privind stabilirea valorii de intrare a mijloacelor fixe, publicata in Monitorul Oficial nr. 313 din 30 mai 2013.

Citeşte mai mult...
 
Aberatia de impozitare .....Maria Grapini a incercat sa ne convinga ca forfetarul este BUN PDF Imprimare
Miercuri, 22 Mai 2013 09:19

    Ministrul IMM-urilor Maria Grapini a incercat marti ne convinga  ca introducerea impozitului forfetar, cel mai probabil de la 1 iulie, va aduce beneficii firmelor, urmand ca sumele platite sa fie si de trei ori mai mici decat in cazul impozitului pe profit.

                             

    "Noul impozit este cel mai etic mod de plata si este de trei ori mai putin decat plata a 16% impozit pe profit, intr-o inregistrare corecta", a afirmat Grapini.In mod normal, ar fi trebuit sa urmeze argumentele, insa acestea nu au venit. In loc sa ofere detalii concrete despre impozitul care va afecta mare parte din economie, ministrul IMM-urilor a precizat doar ca va fi aplicat diferentiat, pe baza codurilor CAEN.Declaratiile evazive vin dupa ce, anterior, se remarcase cu declaratii la fel de abstracte privind calculul impozitului, fara a prezenta date concrete."Pentru fiecare cod CAEN am identificat care sunt indicatorii relevanti care i-ar permite operatorului economic sa faca un anumit venit. Concret, ce il influenteaza pe un hotelier din Bucuresti, din Covasna etc in functie de marimea hotelului, de locatie, de capacitate?", a spus Maria Grapini.

Citeşte mai mult...
 
Cursa pentru preluarea Blue Air a luat sfarsit. PDF Imprimare
Luni, 20 Mai 2013 08:31

                          Astazi se anunta castigatorul

                                

         2 oferte finale de preluare a business-ului Blue Air au fost depuse joi, 16 mai, potrivit Casei de Insolventa Transilvania, coordonatorul echipei de negociere pentru vanzarea companiei aeriene. Ofertele vor fi deschise vineri, 17 mai.

        Ofertele trebuie sa fie insotite si de dovezi de depunere a garantiei solicitate de catre Comisia de organizare a procedurii de vanzare. Ofertele vor fi deschise vineri, 17 mai.

Citeşte mai mult...
 
Producatorul de haine Inex Style deschide primul magazin Mathilde din Bucuresti PDF Imprimare
Miercuri, 24 Aprilie 2013 12:36

            Producatorul roman de haine Inex Style extinde reteaua de magazine din tara, inaugurand prima reprezentanta Mathilde din Bucuresti, cu o investitie de 45.000 euro in amenajare si stocul de produse.
                          
            Din 24 aprilie, Mathilde este prezent in Capitala prin magazinul stradal din Bd. Nicolae Balcescu, nr. 22. “Dupa 9 ani de experienta, facem un pas in fata in strategia de business, investind in comertul stradal din Bucuresti”, a declarat Razvan Ghesea, directorul Mathilde. Magazinul dispune de un spatiu comercial de 60 de metri patrati, numarand 5 angajati. 

Citeşte mai mult...
 
"Aradeanca" intra in procedura de faliment PDF Imprimare
Joi, 28 Martie 2013 15:50

          Tribunalul Arad a aprobat iniţierea procedurii de faliment în cazul fabricii de păpuşi "Arădeanca", după un an de la intrarea în insolvenţă, însă producţia de jucării nu a fost oprită, urmând ca după faliment brandul să fie preluat de o nouă societate, spune administratorul special al fabricii.


         Potrivit Biroului de presă al Tribunalului Arad, "prin sentinţa din 21 martie, dată în dosarul 3316/108/2012, s-a dispus intrarea în faliment a SC Arădeanca SA, la cererea debitorului".

Conform sursei citate, următorul termen de judecată va fi 15 mai, când vor continua procedurile.

"Procedura de intrare în insolvenţă a fost deschisă la cererea debitorului, la 17 mai 2012", a precizat Tribunalul Arad.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 23 din 36

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Economie Companii