Total Media News

Financiar
Teodorovici a anunţat până când are termen ANAF să finalizeze noile norme privind insolvenţa PDF Imprimare
Duminică, 07 Octombrie 2018 10:59
        
     
    Conform  mediafax.ro,Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor publice (MFP), a susţinut, vineri, că Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) trebuie să finalizeze săptămâna viitoare normele de aplicare pentru noile măsuri privind insolvenţa, astfel încât acestea să fie aplicate de la mijlocul acestei luni.

„ANAF-ul va avea obligaţia săptămâna viitoare să-mi facă norme clare pentru ca acea lege a insolvenţei să fie aplicabilă, pentru că nu vreau să mă trezesc că ANAF-ul participă, activ sau pasiv, la ceea ce se întâmplă în economie”, a spus Eugen Teodorovici, vineri, în cadrul unei emisiuni la DCNews.ro.

Dacă ANAF-ul ar fi fost, de-a lungul timpul activ, în condiţiile în care legile, Codul fiscal şi Codul de procedură fiscal, precizau multe etape prealabile intrării în insolvenţă, multe firme n-ar fi intrat în insolvenţă, numai că, nefiind aplicate, au fugit în insolvenţă, a menţionat oficialul MFP.

 

Citeşte mai mult...
 
Codul Fiscal se modifică - proiect PDF Imprimare
Luni, 01 Octombrie 2018 10:57

TVA redus în turism şi finanţarea energiei termice, printre schimbări

 

          

  Conform  mediafax.ro,Finanţele   au  un  proiect  ce modifică Codul Fiscal, legea finanţelor publice locale, legislaţia privind acordarea ajutorului de stat şi alte acte normative, pentru a permite un tratament fiscal unitar, pentru finanţarea cheltuielilor primăriilor pentru energia termică şi alte măsuri fiscale şi financiare.

Proiectul de act normativ este pus în dezbatere publică.

Cota redusă de TVA de 5% va fi aplicată pentru cazarea în cadrul sectorului hotelier sau al sectoarelor cu funcţie similară, inclusiv închirierea terenurilor amenajate pentru camping; serviciile de restaurant şi de catering, cu excepţia băuturilor alcoolice, altele decât berea; dreptul de utilizare a unor facilităţi sportive, precum şi pentru serviciile constând în permiterea accesului la bâlciuri, parcuri de distracţii şi parcuri recreative. Măsura are în vedere stimularea turismului în România, reducerea evaziunii fiscale, creşterea consumului intern şi stimularea creşterii economice.

 

Citeşte mai mult...
 
Investiţiile străine directe în România în anul 2017 PDF Imprimare
Vineri, 28 Septembrie 2018 14:19

       

        

   Banca Naţională a României, în colaborare cu Institutul Naţional de Statistică, a realizat cercetarea statistică pentru determinarea investițiilor străine directe (ISD). Obiectivul principal al acestei cercetări statistice a fost determinarea soldului ISD în România la 31 decembrie 2017 şi a fluxurilor (mişcărilor) ISD în cursul exerciţiului financiar 2017, în întreprinderile investiţie străină directă rezidente.

      Cercetarea statistică ISD a fost realizată în conformitate cu prevederile metodologice ale Manualului balanţa de plăţi şi poziţia investiţională internaţională al Fondului Monetar Internaţional, ediţia a 6-a (BPM6).

  1. Fluxul net de investiţii străine directe în anul 2017 a înregistrat valoarea de 4797 milioane euro, din care:
Citeşte mai mult...
 
Royal Bank of Scotland va plăti penalităţi de 4,9 miliarde de dolari PDF Imprimare
Joi, 16 August 2018 15:17

 

     Conform  mediafax.ro,Royal Bank of Scotland (RBS) va trebui să plătească 4,9 miliarde de dolari ca penalităţi pentru inducerea în eroare a investitorilor săi cu privire la emiterea de obligaţiuni ipotecare, a anunţat Departamentul de Justiţie al SUA, citat de Reuters.

     Potrivit oficialităţilor, RBS ar fi indus în eroare investitorii pentru a garanta şi a emite obligaţiuni ipotecare rezidenţiale în perioada 2005-2008.

 

Citeşte mai mult...
 
Banca Transilvania: Crestere organica sustinuta si activitate intensa de integrare a doua banci PDF Imprimare
Luni, 13 August 2018 15:04

Primul semestru din 2018 pentru Banca Transilvania: Crestere organica sustinuta si activitate intensa de integrare a doua banci in Grupul Financiar BT

 

    Banca Transilvania a continuat in primele sase luni ale anului cresterea organica sustinuta, bazata pe creditarea companiilor si a populatiei. BT a continuat astfel sa sprijine antreprenorii romani si economia locala, creand valoare adaugata pentru actionari, clienti si echipa.

IMM-urile si cardurile de credit sunt principalele puncte forte BT in semestrul I:

  • BT a depasit borna de 400.000 de carduri de credit. Volumele tranzactionate la cumparaturi cu cardurile STAR au crescut cu 43% fata de semestrul I al anului trecut.
  • Banca a depasit pragul de 1 miliard euro credite in sold ale IMM-urilor din Romania si are peste 32.000 de companii mici si mijlocii creditate.
  • Au fost acordate aproape 100.000 de imprumuturi noi clientilor persoane fizice, IMM si Corporate.
  • Tranzactiile efectuate cu cele peste 3,2 milioane de carduri BT şi cu accesoriile de plata BT Pay – aplicatie, ceas, bratara si sticker contactless - au crescut cu aproape 35% fata de aceeasi perioada a anului trecut.
Citeşte mai mult...
 


Pagina 27 din 75

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Ştiri Economie