Total Media News

Financiar
MFP emite titluri de stat cu dobândă de 5% pentru populație PDF Imprimare
Miercuri, 20 Iunie 2018 18:17

                                

        FELICITARI    domnule ministru  Teodorovici  !

      Cine  are bani  sa  cumpere   titluri  de  stat  cu  dobinda de 5% pe  an , in  timp  ce bancile  ofera  o  dobinda  de  sub 1% pe  an  !!!

     Ministerul Finanțelor Publice lansează prima emisiune de titluri de stat în cadrul Programului Tezaur - ediția CENTENAR, cu valoare de 1 leu, dobândă de 5% și scadență la cinci ani, destinate exclusiv populației. Titlurile pot fi cumpărate de către persoanele fizice rezidente care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii, iar veniturile obținute sunt neimpozabile.

Titlurile de stat pot fi cumpărate prin următoarele canale de distribuție:

  • în perioada 15 iunie - 06 iulie 2018 de la unitățile operative ale Trezoreriei Statului unde au domiciliul fiscal
  • în perioada 15 iunie - 05 iulie 2018 prin rețeaua de oficii poștale ale Companiei Naționale Poșta Română, din mediul urban, iar în perioada 15 iunie - 04 iulie 2018 din mediul rural.
Citeşte mai mult...
 
Declaraţia unică 212 poate fi depusă online PDF Imprimare
Joi, 17 Mai 2018 17:50

          Imagini pentru declaratia 212 poza

 

Declarația Unică se poate depune online

    Începând de astăzi, 16 mai 2018, orice persoană care realizează venituri din activități economice sau alte categorii de venituri are posibilitatea să le declare online prin intermediul formularului electronic inteligent al Declarației Unice disponibil în Spațiul Privat Virtual (SPV). Formularul calculează automat cuantumul impozitelor și contribuțiilor datorate de persoanele fizice la bugetul de stat. Formularul poate fi accesat pe portalul ANAF în secțiunea ” Spațiul Privat Virtual”, rubrica Descărcare declarații.

   Serviciul electronic Spațiul Privat Virtual este furnizat gratuit de Ministerul Finanțelor Publice, iar înregistrarea este posibilă fără a fi necesară deplasarea la ghișeele ANAF. În acest sens, MFP a transmis prin poștă fiecărui contribuabil o scrisoare personalizată, care conține toate datele necesare înrolării din confortul propriei case. Prin intermediul SPV se poate accesa oricând situația fiscală personală și se pot primi sau transmite o serie de documente, declarații fiscale și alte informații fiscale utile. De asemenea, formularul se poate completa și semna și de deținătorii de certificate digitale calificate. Depunerea se face pe portalul e-guvernare.ro.

 

 

Citeşte mai mult...
 
Pe ce loc este Romania in Europa la salariu minim PDF Imprimare
Marţi, 01 Mai 2018 20:24

                                                 

    România   cu  cu  salariul  minim  de  408 euro este  pe  locul  26 , Lituania cu  400 Euro  pe  locul 27  si  Bulgaria  pe  ultimul loc  (28 ) cu  salariu minim  de   261 Euro , arată datele publicate Eurostat.

   La nivel general, salariul minim pe economie este mai mic de 500 de euro pe lună în statele membre din estul UE şi de peste 1.000 de euro în nord-vestul UE, în frunte fiind Luxemburg (1.999 de euro pe lună), Irlanda (1.614 euro), Olanda (1.578 euro), Belgia (1.563 euro), Germania şi Franţa (ambele cu 1.498 de euro pe lună).
   Comparativ, salariul minim federal în SUA era de 1.048 de euro pe lună în ianuarie 2018.
Citeşte mai mult...
 
Economia Chinei a crescut peşte aşteptări PDF Imprimare
Marţi, 17 Aprilie 2018 12:04

 

                    Și giganticii au temeri: Cum a redesenat China harta financiară a lumii

   Economia Chinei a crescut în primul trimestru cu 6,8% faţă de perioada similară a anului trecut, peste estimări, informează BBC.

  Creşterea depăşeşte şi ţinta anuală stabilită de Beijing pentru 2018, „în jur de 6,5%”. Creşterea a fost ajutată de consum, dar grijile legate de cea de-a doua economie a lumii rămân valabile.

   Amy Zhuang, economist la Nordea Bank din Singapore, descrie creşterea din primul trimestru drept solidă, dar apreciază că există semne de slăbiciune, în special pe piaţa imobiliară.

 

Citeşte mai mult...
 
BNR despre Rezervele internaţionale – martie 2018 PDF Imprimare
Luni, 02 Aprilie 2018 14:20

 

              

     La 31 martie 2018, rezervele valutare la Banca Naţională a României se situau la nivelul de 34.726 milioane euro, față de 35.073 milioane euro la 28 februarie 2018.

     În cursul lunii au avut loc următoarele operaţiuni:

  • Intrări de 485 milioane euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor Publice, alimentarea contului Comisiei Europene și altele;
  • Ieşiri de 832 milioane euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută şi altele.
Citeşte mai mult...
 


Pagina 28 din 75

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Ştiri Economie