Total Media News

Financiar
Banca Mondială şi-a redus estimările privind cresterea economiei României PDF Imprimare
Miercuri, 09 Ianuarie 2019 14:08
Imagine similară
  Conform  mediafax.ro,Banca Mondială (BM) estimează că economia României va creşte în acest an cu 3,5%, o prognoză mai redusă cu un punct procentual decât cea din iunie 2018, potrivit raportului „Global Economic Prospects - Darkening Skies”, prezentat marţi seara.

De asemenea, BM şi-a redus cu un punct procentual estimarea pentru 2020 şi 2021, la 3,1%, respectiv 2,8%.

Anul trecut, economia României a crescut cu 4% în primul trimestru, cu 4,1% în trimestrul al doilea şi 4,3% în trimestrul al treilea, conform celor mai recente date prezentate de Institutul Naţional de Statistică (INS).

 

Citeşte mai mult...
 
Ce este ROBORul ? PDF Imprimare
Luni, 07 Ianuarie 2019 20:01


                                                                 

     ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) reprezintă rata medie a dobânzii la care se împrumută între ele instituțiile bancare din România în moneda națională (lei/RON).  

      Sa  intelegem  ca  noi mergem  sa  imprumutam  bani  de  la  niste  banci  ( care au  venit  in  Romania  fara  bani. - fara  capital - .......) , si  ele  se   imprumuta  intre  ele  , sau  de  la  BANCA  MAMA  , la  o dobinda  ce o  stabilesc  ele  , pe  care  apoi  o  platim  noi  ??

    Cum  ar  fi  daca  ar  veni alte  banci  ce  ar  avea  un  capital  mare  ?

    In  Germania , SUA   sau  Anglia  este  ROBOR  ?

    Acest indicator este stabilit de către Banca Națională a României pe baza informațiilor furnizate de primele 10 bănci cele mai active pe piață.

    Dobânda ROBOR este calculată pentru aceeași zi, ziua următoare, precum și pentru termene de o săptămână, 1, 3, 6, 9 și 12 luni.

    Indicii cei mai utilizați de bănci pentru stabilirea nivelului dobânzilor variabile la credite sunt ROBOR 3M (la 3 luni) și ROBOR 6M (la 6 luni), la care se adaugă marja băncii.

 

Citeşte mai mult...
 
Rezervele internaţionale – decembrie 2018 PDF Imprimare
Duminică, 06 Ianuarie 2019 18:42

 

          

    La 31 decembrie 2018, rezervele valutare la Banca Naţională a României se situau la nivelul de 33.065 milioane euro, față de 32.531 milioane euro la 30 noiembrie 2018.

   În cursul lunii au avut loc următoarele operaţiuni:

  • Intrări de 1.640 milioane euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor Publice (inclusiv suma rezultată din emisiunea de obligațiuni pe piata internă a Ministerului Finanțelor Publice în valoare nominală de 251,5 milioane euro), alimentarea contului Comisiei Europene și altele;
  • Ieşiri de 1.106 milioane euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută şi altele.
Citeşte mai mult...
 
Banca Carige, a zecea cea mai mare bancă din Italia ,pusa sub administrare specială PDF Imprimare
Vineri, 04 Ianuarie 2019 10:29
                                 Banca Carige Italia
    Conform mediafax.ro,Banca Centrală Europeană (BCE) a pus, temporar, sub administrare specială Banca Carige, a zecea cea mai mare bancă din Italia, din cauza faptului că nu a reuşit să-şi majoreze capitalul social, transmit, miercuri, Reuters şi Bloomberg.

     Carige este considerată ultima bancă mare cu probleme din Italia, din cauza creditelor neperformante, pe fondul crizei economice şi financiare de-acum zece ani, iar un faliment al acesteia se consideră că poate destabiliza sistemul financiar italian.

 

 

Citeşte mai mult...
 
Balanţa de plăţi şi datoria externă – septembrie 2018 PDF Imprimare
Marţi, 04 Decembrie 2018 14:56
            

     În perioada ianuarie - septembrie 2018p, contul curent al balanţei de plăţi a înregistrat un deficit de 6 619 milioane euro, comparativ cu 4 779 milioane euro în perioada ianuarie - septembrie 2017; în structură, balanţa bunurilor a consemnat un deficit mai mare cu 1 492 milioane euro, balanța serviciilor a înregistrat un excedent mai mic cu 190 milioane euro, balanța veniturilor primare a înregistrat un deficit mai redus cu 124 milioane euro, iar balanța veniturilor secundare un excedent mai mic cu 282 milioane euro.

Contul curent al balanței de plăți (mil. euro)

 

Citeşte mai mult...
 


Pagina 4 din 54

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Service Auto autorizat RAR
Uleiuri Auto
Baterii auto
Salonul Auto Bucuresti 2016
Bucharest FAshion Week 2015

Sunteti aici: Home Ştiri Economie