Total Media News

Financiar
cand trebuie sa inlocuiasca firmele , casele de marcat cu role de hartie? PDF Imprimare
Joi, 15 Octombrie 2015 15:16

 

                                         

    Conform  avocatnet.ro , Incepand din 2016, casele de marcat dotate cu role jurnal pe suport hartie vor fi inlocuite, treptat, cu aparate de marcat echipate cu jurnal electronic, stabileste un act normativ aprobat recent de parlamentari. Firmele care nu se vor conforma noilor dispozitii vor risca amenzi de 9.000 de lei.

    Guvernul a introdus, prin Ordonanta de urgenta nr. 91/2014, obligativitatea utilizarii de aparate de marcat cu jurnal electronic de catre operatorii economici si eliminarea aparatelor de marcat cu rola jurnal.

    Toate ordonantele emise de Executiv trebuie sa fie aprobate de Parlament pentru a putea sa produca efecte in continuare. In acest sens, Camera Deputatilor, in calitate de for decizional, a adoptat marti proiectul de lege pentru aprobarea OUG nr. 91/2014, la aproximativ sapte luni de la trecerea documentului prin Senat.

 

Citeşte mai mult...
 
BCR oferă clienților cu credite garantate posibilitate de a beneficia de rate reduse,în medie,cu 20% PDF Imprimare
Marţi, 08 Septembrie 2015 16:04

                              

 

    Banca Comercială Română (BCR) oferă clienților cu credite imobiliare și celor cu garanție ipotecară posibilitatea de a beneficia de o dobândă mai bună, echivalentă cu media pieței în acest moment – 4,95% p.a. , precum și posibilitatea de a avem 5 ani dobândă fixă.

     Apoi, dobânda va fi calculată EURIBOR + 3%. Pentru creditele de consum cu ipotecă dobânda este mai mare cu 1%.

    Oferta este adresată toturor celor au un credit imobiliar/ipotecar/ consum cu ipotecă în derulare.

    “Echilibrul între rezultatele financiare și relația cu clienții este starea de normalitate către care ne îndreptăm. Suntem o bancă diferită față de acum trei ani, avem o noua filozofie de business, și acest lucru se vede în măsurile pe care le luăm. BCR își ia angajamentul să fie un partener pe termen lung pentru clienți și să se adapteze, inclusiv prin găsirea soluțiilor comerciale cele mai potrivite, provocărilor contextului economic. Am început prin a ne asculta mai bine clienții și am creat o unitate specială dedicată îmbunătățirii experienței clienților. Am lucrat în permanență la îmbunătățirea cunoștințelor de educație financiară a clienților noștri, și am încununat aceste eforturi cu lansarea unui Ghid de Creditare Responsabila, pe care l-am facut în parteneriat cu Asociația Utilizatorilor Români de Servicii Financiare și pe care l-am distribuit astăzi în câteva sute de mii de exemplare” a declarat Dana Demetrian, Vicepreședinte Retail&Private Banking, BCR.

 

Citeşte mai mult...
 
Sergiu Manea devine CEO al BCR, începând cu 1 octombrie 2015 PDF Imprimare
Luni, 31 August 2015 15:57

 

                                                          

   Consiliul de Supraveghere al BCR l-a nominalizat pe Sergiu Manea, actualmente Vicepreşedinte Corporate Banking şi Pieţe de Capital, drept CEO succesor al lui Tomas Spurny

·         Tomas Spurny a decis să părăsească poziţia de CEO la sfârşitul lunii septembrie 2015, dând curs oportunităţii de a ocupa o poziţie managerială în ţara sa de origine

 

    Consiliul de Supraveghere al Băncii Comerciale Române (BCR) l-a nominalizat pe Sergiu Manea, actualmente Vicepreşedinte pentru Corporate Banking şi Pieţe de Capital, drept CEO succesor al lui Tomas Spurny. Mandatul face obiectul aprobării de către Banca Naţională a României.

 

Citeşte mai mult...
 
BCR a realizat 603,4 milioane RON profit net în Semestrul 1 2015 PDF Imprimare
Vineri, 07 August 2015 15:56

 

                                       

       
Pe baza rezultatului operaţional de 778,5 milioane RON (175,0 milioane EUR), BCR a realizat un profit net de 603,4 milioane RON (135,7 milioane EUR) în Semestrul 1 2015, susţinut de costuri de risc substanţial mai scăzute, ca urmare a calităţii mai bune a portofoliului de credite după restructurarea extensivă a bilanţului din 2014.


 Eforturile susţinute de a rezolva moştenirea de credite neperformante (NPL) şi de a
îmbunătăţi calitatea portofoliului de credite performante sunt vizibile în ambele segmente
retail şi corporate. Ponderea NPL a scăzut la 23,1% comparativ cu 29,3% în Semestrul 1
2014, în timp ce rata de acoperire a NPL s-a ridicat la un nivel foarte confortabil de 76,9%.
 În Semestrul 1 2015 BCR a înregistrat o creştere semnificativă, cu 34% anual, a vânzărilor
de credite garantate. Pe segementul corporate, volumul creditelor noi aprobate a fost
semnificativ mai ridicat faţă de anul anterior, susţinute de un flux sănătos de afaceri noi de
o calitate mai bună.

 

 

Citeşte mai mult...
 
modificari si completari la Codul fiscal care se aplica din 1 iunie PDF Imprimare
Duminică, 07 Iunie 2015 17:25


                                          

      Conform Avocatnet, OUG nr. 6/2015 a adus unele modificari si completari la Codul fiscal care se aplica din 1 iunie. Pentru ca noile dispozitii sa poata fi implementate, au fost actualizate si Normele de aplicare a Codului fiscal prin HG nr. 367/2015 care intra in vigoare tot astazi.

Printre principalele noutati se numara reducerea taxei pe valoarea adaugata (TVA) de la 24% la 9% la toate alimentele.

De asemenea, intra in vigoare noi reguli de plata a impozitului pentru veniturile din transferul proprietatilor imobiliare, precum si de recalculare a platilor anticipate de impozit pentru veniturile din chirii.

In plus, in Normele Codului fiscal este detaliat modul in care este impozitat bacsisul incepand din 1 iunie

TVA de 9% pentru toate alimentele

Taxa pe valoarea adaugata se reduce de azi la 9%, de la 24%, la toate alimentele, masura aplicandu-se fara diferentieri, chiar si la bauturile nealcoolice si la serviciile de alimentatie publica.

Mai exact, OUG nr. 6/2015 modifica articolul 140 alin. (2) litera g) din Codul fiscal, stabilind ca TVA de 9% se aplica asupra urmatoarelor livrari de bunuri si prestari de servicii:

 

Citeşte mai mult...
 


Pagina 40 din 75

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Ştiri Economie