Total Media News

Financiar
Cum ar putea România să piardă fonduri UE de peste o sută de milioane de euro PDF Imprimare
Duminică, 19 Februarie 2012 08:44
         

Ministrul pentru Afaceri Europene Leonard Orban a declarat vineri pentru Realitatea TV că, în cel mai rău scenariu, România riscă să piardă peste o sută de milioane de dolari, din cauza deficienţelor majore descoperite la sistemul de management şi control al Programului operaţional dezvoltarea resurselor umane, în valoare  totală de 3,5 miliarde de euro.

 

            

"Cel mai rău scenariu ar fi ca această procedură de întrerupere să se transforme în una de suspendare. Ceea ce ar însemna că nu am mai putea să facem plăţi pe şase luni către Comisia Europeană", a spus Orban. Întrebat care ar fi suma pierdută de România în acest caz, ministrul a spus că este vorba de "mai mult de o sută de milioane de euro".

Citeşte mai mult...
 
Romanii prind gustul platii cu "bani de plastic". Cum a evoluat numarul cardurilor active PDF Imprimare
Sâmbătă, 18 Februarie 2012 09:43

Valoarea platilor cu cardul la comercianti a avansat anul trecut cu peste 30%, la 4,4 miliarde de lei, in conditiile in care si bancile au investit mai mult in retelele de terminale de plata cu cardul (POS), al caror numar a crescut cu circa 18.000 de unitati, se arata intr-un raport al bancii centrale.
         
Pe piata bancara din Romania se aflau in circulatie la finele anului trecut 13.348.529 carduri valide, inclusiv co-branded si cu functie electronica, in crestere cu 6% fata de anul 2010, cand erau active 12.604.226 carduri.

Citeşte mai mult...
 
Am fost codasi , dar ne revenim! PDF Imprimare
Marţi, 14 Februarie 2012 20:06

Am fost codaşi la absorbţia fondurilor europene, dar ne revenim. Asta susţine sectretarul de stat din Ministerul Afacerilor Europene, Cătălin Vătafu.

Citeşte mai mult...
 
Declaraţie a Băncii Mondiale, Comisiei Europene şi FMI în urma misiunii din Romania PDF Imprimare
Vineri, 10 Februarie 2012 09:26

Misiunile Băncii Mondiale (BM), Comisiei Europene (CE) şi Fondului Monetar Internaţional (FMI) au vizitat Bucureştiul în perioada 24 ianuarie - 6 februarie pentru cea de a patra evaluare a programului economic al României*1. Obiectivele programului sunt consolidarea creşterii economice şi menţinerea stabilităţii macroeconomice şi financiare.


Conform evaluării realizate de echipe, programul se află în continuare pe calea bună. Au fost îndeplinite toate criteriile de performanţă stabilite cu FMI pentru finele lunii decembrie. Autorităţile au înregistrat progrese notabile în implementarea politicilor din cadrul programului, într-un mediu extern foarte dificil. În viitor, sunt importante politicile macroeconomice prudente şi accelerarea reformelor structurale pentru a asigura o performanţă economică puternică şi atragerea încrederii pieţelor.

Citeşte mai mult...
 
Fondul Monetar Internațional PDF Imprimare
Duminică, 05 Februarie 2012 16:47

 

International Monetary Fund


Fondul Monetar Internațional (FMI) este o organizație internațională cu 186 de state membre. A fost constituită prin Tratatul de la Bretton Woods în anul 1944, având ca scop principal promovarea unei economii mondiale sănătoase.

                   

 

Pe 22 iulie 1944 a avut loc Conferința de la Bretton Woods pentru restructurarea relațiilor internaționale monetare și financiare. Peste 40 de țări au participat la semnarea Acordului de la Bretton Woods care prevedea proceduri și reguli care să guverneze economia mondială.

Acest acord a condus la înființarea Băncii Internaționale pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BIRD, cunoscută și sub numele de Banca Mondială) și Fondului Monetar Internațional.

Aceste instituții sunt cunoscute drept gemenii Bretton Woods. Sistemul Bretton Woods prevedea o rată de schimb valutar stabilă, având ca referință standard aurul, dolarul fiind singura monedă convertibilă în aur.

 

Citeşte mai mult...
 


Pagina 71 din 75

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Ştiri Economie