Total Media News

Financiar
BNR reduce rata dobânzii de politică monetară de la 2,5 la 2,0 la sută de la 23 martie PDF Imprimare
Vineri, 20 Martie 2020 18:33

             

               Hotărârile CA al BNR pe probleme de politică monetară

   În data de 20 martie 2020, Consiliul de administraţie al Băncii Naţionale a României s‑a întrunit într-o şedinţă de urgență și a adoptat un pachet de măsuri menit să atenueze impactul situației generate de epidemia de coronavirus asupra populației și companiilor românești.

   În actualul context intern și internațional și în baza informațiilor și analizelor privind evoluțiile macroeconomice și financiare în continuă schimbare, Consiliul de administrație al BNR a hotărât următoarele:

  • Reducerea ratei dobânzii de politică monetară cu 0,50 puncte procentuale, de la 2,5 la sută, la 2,0 la sută începând cu data de 23 martie 2020;
  • Îngustarea coridorului simetric format de ratele dobânzilor facilităților permanente în jurul ratei dobânzii de politică monetară la ±0,5 puncte procentuale de la ±1 punct procentual. Astfel, începând cu 23 martie 2020, rata dobânzii pentru facilitatea de depozit se menține la 1,50 la sută, iar rata dobânzii aferente facilității de creditare (Lombard) se reduce la 2,50 la sută, de la 3,50 la sută. Pe acest fond, este de așteptat ca principalele cotații ROBOR să cunoască o ajustare descendentă semnificativă;
  • Furnizarea de lichiditate instituțiilor de credit prin intermediul operațiunilor repo (operațiuni revesibile cu titluri de stat) în vederea asigurării funcționării fluente a pieței monetare și a altor segmente ale pieței financiare;
  • Cumpărarea de titluri de stat în lei de pe piața secundară în vederea consolidării lichidității structurale din sistemul bancar care să contribuie la finanțarea în bune condiții a economiei reale și a sectorului public.
Citeşte mai mult...
 
BRD amână plata ratelor la creditele populației și companiilor aflate în dificultate PDF Imprimare
Joi, 19 Martie 2020 00:27

            

                                   No alt text provided for this image

    BRD AMÂNĂ PLATA A PÂNĂ LA 3 RATE PENTRU CLIENȚII RETAIL ȘI PRELUNGEȘTE CU 3 LUNI DURATA FACILITĂȚILOR PENTRU MICRO-ÎNTREPRINDERI

18 Mar 2020

BRD Groupe Societe Generale anunță astăzi o serie de măsuri în sprijinul clienților săi.

“Ca parte a efortului împotriva efectelor negative ale pandemiei de COVID-19, BRD Groupe Société Générale continuă acțiunile de sprijinire a clienților săi prin noi facilități adresate atât clienților persoane fizice, cât și micro-companiilor. Am construit împreună cu clienții noștri până acum și vom fi alături de ei și mai departe. Le oferim acum clienților care se confruntă cu dificultăți soluții pentru a reduce efortul de rambursare. Vom depăși acest moment împreună”, a declarat Radu Topliceanu, Directorul General Adjunct al BRD Groupe Société Générale, responsabil pentru activitatea Retail.

BRD oferă soluții de sprijin pentru creditele clienților săi.

 

 

Citeşte mai mult...
 
CEC Bank amana pentru o luna plata ratelor la toate creditele acordate persoanelor fizice PDF Imprimare
Marţi, 17 Martie 2020 09:16

                    Acasă

    Pe fondul crizei epidemiologice cu COVID-19, CEC Bank, institutia financiara cu cea mai lunga traditie si cea mai extinsa retea din Romania, anunta ca este pregatita sa sustina amanarea pentru 30 de zile a platii ratelor la creditele acordate persoanelor fizice.

    Masura se aplica automat tuturor clientilor care nu dispun in conturile deschise la Banca, la data scadentei, de sumele aferente platii ratelor la credite si limite de credit prin carduri, fara a fi necesare demersuri suplimentare si este valabila pentru toate creditele: pentru locuinte, pentru consum sau pentru limite de credit prin carduri. In acelasi timp, Banca sfatuieste clientii care au acces la solutii de plati la distanta (internet banking sau/si mobile banking), sa isi ramburseze ratele chiar si in aceasta perioada, avand in vedere ca la urmatoarea scadenta vor avea o presiune mai mare asupra bugetului, avand de rambursat si rata amanata, si rata scadenta din luna respectiva.

 

 

Citeşte mai mult...
 
Rezervele internaţionale – ianuarie 2020 PDF Imprimare
Sâmbătă, 08 Februarie 2020 10:09

                  

    La 31 ianuarie 2020, rezervele valutare la Banca Naţională a României se situau la nivelul de 35.505 milioane euro, față de 32.926 milioane euro la 31 decembrie 2019.

    În cursul lunii au avut loc următoarele operaţiuni:

  • Intrări de 4.586 milioane euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor Publice (inclusiv suma rezultată din emisiunile de euroobligațiuni ale Ministerului Finanțelor Publice în valoare nominală de 3.000 milioane euro), alimentarea contului Comisiei Europene și altele;
  • Ieşiri de 2.007 milioane euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută şi altele.

Nivelul rezervei de aur s-a menţinut la 103,6 tone. În condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat la 4.773 milioane euro.

Rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) la 31 ianuarie 2020 au fost de 40.278 milioane euro, faţă de 37.450 milioane euro la 31 decembrie 2019.

 

Citeşte mai mult...
 
Balanţa de plăţi şi datoria externă – noiembrie 2019 PDF Imprimare
Duminică, 26 Ianuarie 2020 20:01
   

               

   În perioada ianuarie - noiembrie 2019p, contul curent al balanţei de plăţi a înregistrat un deficit de 9 924 milioane euro, comparativ cu 8 205 milioane euro în perioada ianuarie - noiembrie 2018; în structură, balanţa bunurilor a consemnat un deficit mai mare cu 2 473 milioane euro, balanța serviciilor a înregistrat un excedent mai mare cu 135 milioane euro, balanța veniturilor primare a înregistrat un deficit mai mic cu 485 milioane euro, iar balanța veniturilor secundare a înregistrat un excedent mai mare cu 134 milioane euro.


Citeşte mai mult...
 


Pagina 18 din 75

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Ştiri Economie