Total Media News

Financiar
Rezervele internaţionale – decembrie 2019 PDF Imprimare
Sâmbătă, 11 Ianuarie 2020 20:46

                   

                

 

     La 31 decembrie 2019, rezervele valutare la Banca Naţională a României se situau la nivelul de 32.926 milioane euro, față de 33.817 milioane euro la 30 noiembrie 2019.

    În cursul lunii au avut loc următoarele operaţiuni:

  • Intrări de 2.197 milioane euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor Publice, alimentarea contului Comisiei Europene și altele;
  • Ieşiri de 3.088 milioane euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută şi altele.

Nivelul rezervei de aur s-a menţinut la 103,6 tone. În condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat la 4.524 milioane euro.

 

Citeşte mai mult...
 
Cea mai buna si cea mai sigura AFACERE in 2019 PDF Imprimare
Duminică, 15 Decembrie 2019 20:10

   Cea  mai  buna  AFACERE  in  2019  este  dupa  parerea  noastra  plasarea  banilor  in   TITLURI DE STAT DECEMBRIE 2019

                                                     bani

  Ministerul Finantelor Publice continua Programul TEZAUR cu a zecea emisiune in perioada 02 - 20 decembrie 2019, cu maturitati de 1, 2, 3 si 5 ani.
         Titlurile de stat destinate populației se vand prin intermediul unităților operative ale Trezoreriei Statului și prin subunitățile poștale din rețeaua Companiei Naționale ”Poșta Română” S.A.

     Termenii emisiunii:
           - rata dobanzii :

            1 an - 3,5%,

            2 ani - 4%,

            3 ani - 4,5%

            5 ani - 5%

- fara plafon individual de subscriere;

- dobanzi neimpozabile

- sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii.

Subscrierile prin CNPR vor fi realizate:

- urban 02-19 decembrie 2019

- rural 02-18 decembrie 2019

Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate prin depunerea unei cereri doar în perioada de subscriere.

Titlurile de stat sunt în forma dematerializată şi au valoare nominală de 1 leu. Dobânda este plătită la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans.


Citeşte mai mult...
 
Rezervele internaţionale – noiembrie 2019 PDF Imprimare
Joi, 05 Decembrie 2019 12:48

 

        

Imagini pentru logo  bnr

     La 30 noiembrie 2019, rezervele valutare la Banca Naţională a României se situau la nivelul de 33.817 milioane euro, față de 34.908 milioane euro la 31 octombrie 2019.

În cursul lunii au avut loc următoarele operaţiuni:

  • Intrări de 1.891 milioane euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor Publice (inclusiv sumele rezultate din emisiunile de obligațiuni pe piata internă în valoare nominală totală de 671 milioane euro), alimentarea contului Comisiei Europene și altele;
  • Ieşiri de 2.982 milioane euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută (inclusiv rambursarea emisiunii de obligaţiuni denominată în euro a Ministerului Finanţelor Publice, în sumă de 1.573 milioane euro) şi altele.
Citeşte mai mult...
 
Noi activități de educație financiară în cadrul proiectului „Să vorbim despre bani și bănci” PDF Imprimare
Vineri, 22 Noiembrie 2019 12:34

 

                  

   În perioada 20 - 22 noiembrie 2019, Banca Națională a României în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării organizează noi activități de educație financiară în cadrul proiectului educațional „Să vorbim despre bani și bănci”. Astfel, timp de trei zile consecutive, vor avea loc o serie de întâlniri între specialiștii noștrii și elevi ai Colegiului Național „Ienăchiță Văcărescu” din Târgoviște, Colegiului Economic „Maria Teiuleanu” din Pitești și Colegiului Național „Frații Buzești” din Craiova.

   Cu această ocazie, peste 200 de elevi vor primi informații și exemple care să le formeze nu doar cunoștințele viitoare financiare, dar și diferite abilități decizionale necesare în viața de zi cu zi. Discuțiile cu elevii se vor axa în explicarea funcționării economiei în general și a rolului pe care îl au banca centrală și băncile comerciale, în exemplificarea termenilor de economisire-creditare, preț-dobândă-putere de cumpărare etc.

 

Citeşte mai mult...
 
Bank of China deschide o sucursala in Romania PDF Imprimare
Joi, 14 Noiembrie 2019 14:25

 

                          


   " Înfiinţarea pe teritoriul României de către Bank of China a unei sucursale, ce preconizează să desfăşoare operaţiuni din luna decembrie a acestui an este rezultatul firesc al acestor evoluţii pozitive. Doresc să remarc prezenţa domnului Guo Lixin, director general al acestei sucursale, căruia îi urez succes în activitate”, a spus Isărescu.

Bank of China, una dintre cele mai mari din lume, a notificat la începutul acestui an Banca Centrală a României privitor la intenţia de a furniza servicii în mod direct pe teritoriul României.

Bank of China, fondată în 1912, este una dintre cele mai mari bănci din China, cu active de aproape 3.000 miliarde dolari (locul 4 în lume) şi peste 300.000 de angajaţi la nivel global.

 

*

Citeşte mai mult...
 


Pagina 19 din 75

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Ştiri Economie