Total Media News

Financiar
BCR ....... soldul creditelor in lei a crescut de 2,5 ori PDF Imprimare
Marţi, 15 Octombrie 2013 07:37
  • Creditele în lei devin prima opțiune a clienților
  • BCR oferă credite pentru investiții imobiliare cu DAE începând cu 6,08%

          Banca Comercială Română (BCR) a înregistrat, din luna octombrie 2012 (când a decis creditarea doar în moneda națională) și până in prezent, o creștere de 2,5 ori a soldului creditelor în lei pentru investiții imobiliare.

                    

         „Vânzările de credite pentru investiţii imobiliare au crescut susținut în ultima perioadă. Creditele în lei sunt deja prima opțiune a clienților, prin avantajele legate de eliminarea riscului valutar şi posibilitatea accesării unei sume mai ridicate. Trendul descrescător al indicelui ROBOR a condus la anularea diferenţei dintre costul total al unui credit în EUR şi al unui credit acordat în lei“, a declarat Andrew Gerber, Director de Management al Produselor Retail, în cadrul BCR.

Citeşte mai mult...
 
National Bank of Greece se va retrage de pe pietele din sud-estul Europei, inclusiv din Romania PDF Imprimare
Vineri, 04 Octombrie 2013 12:58

            Grupul National Bank of Greece (NBG) se va retrage de pe pieţele din sud-estul Europei, inclusiv România, unde deţine Banca Românească, în cadrul unui acord al creditorului elen cu Comisia Europeană, potrivit Kathimerini.

                                           

   NBG a ajuns la un acord cu autorităţile pentru concurenţă din cadrul Comisiei Europene conform căruia grupul va păstra participaţia majoritară la subsidiara turcă Finansbank, dar va renunţa la majoritatea operaţiunilor din Europa de Sud-Est, scrie Kathimerini, citat de  mediafax.ro. 

   Astfel, NBG se va retrage din România, Bulgaria, Serbia, Macedonia şi Albania, notează publicaţia elenă.

   National Bank of Greece va păstra 60% din acţiunile băncii Finansbank din Turcia, restul de 40% urmând să fie vândute către investitori în două etape, până la finele anului 2017.

 

Citeşte mai mult...
 
Consiliul de supraveghere al BCR revizuieste structura conducerii executive a bancii PDF Imprimare
Miercuri, 02 Octombrie 2013 13:31

     Consiliul de supraveghere al BCR revizuieşte structura conducerii executive a băncii

                                        

  • Jonathan Locke este noul Vicepreşedinte responsabil pentru Managementul Riscurilor, sub rezerva aprobării BNR.
  • Michael Beitz, actualul Vicepreşedinte Risc, preia managementul liniei de afaceri Remediere, Restructurare şi Recuperare.
  • Liniile de afaceri Clienţi Corporativi şi Pieţe de Capital sunt consolidate sub conducerea Vicepreşedintelui Sergiu Manea.
Citeşte mai mult...
 
Un consortiu sustinut de Biserica Anglicana preia 314 sucursale ale RBS PDF Imprimare
Vineri, 27 Septembrie 2013 22:43

            Un consorţiu condus de Corsair Capital, din care face parte şi un fond al Bisericii Anglicane, a câştigat licitaţia de preluare a 314 sucursale ale Royal Bank of Scotland (RBS), pentru 600 milioane de lire sterline, scoase la vânzare la cererea Comisiei Europene, relatează Financial Times.

                       

      Consorţiul este format din Corsair, fondul de investiţii Centerbridge, Standard Life Investments şi Church Commissioners, un fond de 5,5 miliarde de lire sterline care susţine Biserica Anglicană.

      Din conducerea Corsair face parte, ca vicepreşedinte, Evan Davies, fost şef al Standard Chartered şi fost ministru al Comerţului.

     RBS, cu sediul în Edinburgh, trebuie să vândă sucursalele în conformitate cu termenii impuşi de UE atunci când a fost salvată de stat în 2008-2009, cu 45 de miliarde de lire sterline.

Citeşte mai mult...
 
IMMurile sa mearga la stat sa ceara bani PDF Imprimare
Marţi, 17 Septembrie 2013 20:27

      “IMMurile să meargă la stat să ceară bani. Băncile din România merg după un model de business”

                  

              
    Aceasta este părerea unui Preşedinte al Consiliului de administraţie al uneia dintre băncile comerciale din România.

    Acum două săptămâni am fost invitat la Colegiul de Excelenţă în Afaceri, eveniment organizat de  Consiliul Naţional al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din România.  Am participat cu plăcere, cu intenţia clară de a asculta opiniile critice şi soluţiile reprezentanţilor IMM cu privire la refacerea potenţialului acestui sector. În fapt, “furnicile” unei economii, un sector cu potential ridicat în creşterea investiţiilor şi crearea de locuri de muncă. Mă interesează sectorul atât în calitate de consilier cât şi în cea de Presedinte al CA la Fondul Român de Contragarantare.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 51 din 75

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Economie Financiar