Total Media News

Energie
Reactorul 1 al Centralei de la Cernavoda s-a oprit dupa ce un senzor a detectat o problema PDF Imprimare
Vineri, 22 Iunie 2012 12:35

     Nuclearelectrica a oprit, în dimineaţa zilei de vineri, Unitatea 1 a centralei de la Cernavodă, după ce un senzor a detectat o problemă, au declarat pentru Mediafax surse din piaţa energiei.

                        Centrala de la Cernavodă
       Centrala de la Cernavodă / FOTO: www.ziare.com

Pentru a compensa lipsa producţiei Unităţii 1 au fost pornite capacităţi hidro şi un grup de la Turceni, au precizat sursele citate.

Citeşte mai mult...
 
HIDROELECTRICA SA PDF Imprimare
Marţi, 19 Iunie 2012 14:43

COMUNICAT DE PRESA

       Datorita secetei prelungite de la sfarsitul anului 2011 si inceputul anului 2012, care a avut ca efect diminuarea in 2011 a cifrei de afaceri a societatii SC Hidroelectrica SA cu 10%, a pierderilor rezultate in urma diferentelor de curs valutar si a deprecierii monedei nationale,  a reducerii fluxurilor de numerar cu peste 27% in anul 2012, a cresterii datoriilor cu termen scadent de plata mai mare de 90 de zile la 470 milioane lei, a pierderii financiare inregistrate (in 2011 de 121 milioane lei si pe primele cinci luni din 2012 de 112 milioane lei) SC Hidroelectrica SA a hotarat in sedinta Consiliului de Administratie din 15.06.2012 sa inainteze Tribunalului Bucuresti cererea de intrare in procedura generala  a insolventei,  in scopul reorganizarii activitatii conform unui plan de reorganizare ce va fi aprobat in conditiile legii 85/2006, la finalizarea caruia societatea sa iasa din procedura insolventei si sa isi continue activitatea comerciala fara supravegherea autoritatiii judecatoresti.

                    

    Dorim sa asiguram si pe aceasta cale toti partenerii nostri comerciali, clienti, furnizori si institutii financiare de derularea in continuare a tuturor contractelor in conditii de eficienta, transparenta si legalitate, urmarind cresterea si exploatarea in siguranta a capacitatilor de productie concomitent cu pastrarea locurilor de munca pentru cei peste 5.000 de angajati si imbunatatirea indicatorilor financiar contabili ai companiei.

Citeşte mai mult...
 
SISTEMUL HIDROENERGETIC SI DE NAVIGATIE PORTILE DE FIER I – 40 DE ANI DE LA INAUGURAREA OFICIALA PDF Imprimare
Sâmbătă, 16 Iunie 2012 20:12

    Sistemul Portile de Fier I, una din cele mai mari constructii hidrotehnice din Europa si cea mai mare de pe Dunare, aniverseaza, in 16 mai 2012, 40 de ani de la inaugurarea oficiala. Lacul sau de acumulare cu un volum de peste 2200 milioane mc se intinde pe o lungime de peste 270 km  de la baraj pana la confluenta cu raul Tisa. Lacul include zona Defileului Dunarii, cel mai mare defileu din Europa, cuprins intre localitatile Bazias si Orsova.

                                      

    Compania Hidroelectrica SA, cel mai mare producator de energie din Romania, administreaza amenajarea Dunarii in sectorul Portile de Fier prin Sucursala Hidrocentrale Portile de Fier care include: Sistemul Portile de Fier I, cu o centrala cu putere instalata de 1166,4  MW  precum si centralele  Portile de Fier II si Centrala Suplimentara de la Gogosu, cu puterea instalata in prezent de 300 MW si 314 MW la finalul lucrarilor de retehnologizare.

Citeşte mai mult...
 
Ţara care vrea să construiască 23 de reactoare nucleare PDF Imprimare
Miercuri, 06 Iunie 2012 14:20

       Turcia, ţară care în prezent nu are nicio centrală nucleară, şi-a propus să construiască 'cel puţin 23 de reactoare nucleare până în anul 2023', a declarat marţi ministrul turc al Energiei, Taner Yildiz, transmite Xinhua.


    Luând cuvântul la Forumul Economic Mondial, organizat la Istanbul, Taner Yildiz a precizat că planurile autorităţilor vizează construcţia de centrale nucleare în trei regiuni ale Turciei.

Citeşte mai mult...
 
HARTA pretului la energie in Europa. Urmeaza o NOUA scumpire desi platim deja mai mult pentru curent PDF Imprimare
Duminică, 03 Iunie 2012 09:59

    Buzunarele romanilor vor fi curentate din iunie de inca o scumpire. Pretul energiei electrice va creste cu 5 la suta, asa cum prevad intelegerile dintre autoritatile de la Bucuresti si reprezentantii FMI. Si nu este singura lovitura pe 2012.

                          

   Din septembrie, incepe si liberalizarea pietei intai pentru firme si apoi pentru populatie. La sfarsitul acestui proces, am putea sa platim si cu 50 la suta mai mult ca sa folosim aerul conditionat sau masina de spalat.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 11 din 16

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Economie Energie