Total Media News

Imobiliar
Liberalizarea tarifelor notariale: Guvernul vrea sa reduca onorariile prin stimularea concurentei PDF Imprimare
Luni, 10 Septembrie 2012 15:15

       Liberalizarea tarifelor notariale este o discutie veche, care a inceput in 2009, cand Consiliul Concurentei a constatat ca datorita lipsei unei concurente reale intre notari, acestia au ajuns sa practice cele mai mari tarife din Europa, de 4 ori peste media celor 21 de state europene analizate. Problema a fost readusa in prim-plan de ministrul justitiei, Catalin Predoiu, care a anuntat marti ca Guvernul a aprobat printr-un Memorandum un proiect-pilot privind liberalizarea tarifelor notariale in sensul eliminarii tarifelor minime pentru anumite acte sau lucrari notariale. Aceasta operatiune ar putea genera concurenta intre notari, ceea ce va conduce la reducerea tarifelor, a explicat Predoiu.

      In prezent, onorariile notarilor se calculeaza potrivit Ordinului Ministerului Justitiei nr. 46/2011 pentru aprobarea Normelor privind tarifele de onorarii pentru serviciile prestate de notarii publici, Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 133 din 22 februarie 2011. Potrivit acestui ordin, notarii publici au dreptul la:
a) onorarii stabilite in sume determinate;
b) onorarii graduale - pe transe si in cote procentuale - in raport cu valoarea determinata sau determinabila a obiectului actului. La stabilirea onorariilor dupa criteriul valoric se vor respecta anumite transe si procente mentionate in anexele ordinului sus amintit.

Citeşte mai mult...
 
Programul Prima Casa PDF Imprimare
Miercuri, 05 Septembrie 2012 19:21

   Situatia garantiilor PRIMA CASĂ până la data de 15.06.2012

                                       

     De la începutul Programului Prima Casă şi până la data de 15.06.2012 au fost emise în total 65.423 garanţii pentru finanțări accesate în valoare de peste 2 500 milioane euro.

Pentru anul 2012 mai este disponibil un plafon de garantare de aproximativ 500 milioane euro, ce include si suplimentarea de 200 milioane euro aprobata prin HG nr.577/2012.

Citeşte mai mult...
 
Avantajele caselor construite pe structura metalica PDF Imprimare
Marţi, 04 Septembrie 2012 21:45

   Alaturi de imobilele din lemn, constructiile pe structura metalica au castigat tot mai multa popularitate, datorita numeroaselor avantaje atat din punctul de vedere al costurilor cat si al proprietatilor materialului folosit.

 

  Supletea si flexibilitatea metalului folosit in structura caselor sunt un atuuri importante pentru arhitectura constructiei, pentru ca este usor de adaptat la forme variate si indraznete, la fel ca si lemnul. Se pot realiza astfel case moderne sau traditionale, cu o arhitectura simpla si clasica, sofisticata ori in stil futurist. 

Citeşte mai mult...
 
Locuinte economice si ieftine - proiecte de case eficiente termic PDF Imprimare
Vineri, 24 August 2012 08:40

    Inertia termica si izolarea termica sunt 2 elemente complementare in proiectarea si construirea unei case pasive, economice. Inertia termica a unei case consta in capacitatea ei de a conserva pe o durata cat mai mare caldura in pereti, pentru a o redistribui in incapere, contribuind astfel la mentinerea unor variatiuni mici de temperatura in interior.

 

    Coeficientul de inertie termica al unei locuinte depinde de materialele folosite pentru izolatia peretilor, tipul de inchideri si acoperis. Astfel, cu cat materialele folosite sunt mai grele, cu atat coeficientul de inertie termica este mai mare. Folosirea de materiale ce avantajeaza intertia termica au ca scop atat pastrarea si recuperarea caldurii pe durata sezonului rece in locuinta, dar si pastrarea unei temperaturi placute pe durata sezonului cald. Dintre materialele de constructie si izolatie cu o buna densitate termica, remarcam samota, piatra naturala sau betonul.

Citeşte mai mult...
 
Blocuri de locuinte – proiecte de arhitectura personalizate PDF Imprimare
Luni, 20 August 2012 14:09

    Conceptul de locuinta in apartament la bloc a capatat in ultimii ani o alta dimensiune, atat din perspectiva arhitecturii moderne ce propune un design personalizat, non-conformist si elegant, cat si din perspectiva functionalitatilor complexe.

 

             Arhitectii propun solutii de optimizare a spatiului, tehnici avansate pentru un coeficient cat mai bun de inertie termica si exploatare a luminii naturale, astfel incat apartamentele sa fie spatioase si confortabile, dar si economice in acelasi timp.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 24 din 32

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Economie Imobiliar