Total Media News

Sport
MTS a acordat premieri istorice pentru medaliații la competițiile internaționale PDF Imprimare
Miercuri, 30 Septembrie 2020 10:47

      COMUNICAT DE PRESĂ - MTS a acordat premieri istorice pentru medaliații la competițiile internaționale

   Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a aprobat angajarea și plata premierilor restante pentru performanțele obținute la competițiile internaționale, suma totală ridicându-se la 18 milioane lei, din care 12 milioane de lei au fost deja achitate. S-au făcut, astfel, plățile pentru 650 de sportivi și 250 de antrenori, specialiști, colective tehnice, participanți la peste 100 de competiții sportive internaționale, în total 18 federații sportive naționale aflate în așteptare, unele chiar si de 2-3 ani.

“Este un lucru pe care mi l-am asumat ca ministru, am spus că premierea sportivilor este o prioritate zero pentru mine, că vom încerca să găsim soluții pentru restanțele istorice la nivelul premierilor, restanțe ce datau de câțiva ani la nivel de minister. Este un efort uriaș din partea Ministerului Tineretului și Sportului, mai ales în vremurile acestea speciale pe care le trăim, însă mă bucur că este pentru prima dată când toate federațiile sportive naționale au cel puțin un referat de premiere aprobat. Vreau să se înțeleagă faptul că MTS apreciază toate performanțele sportive, munca sportivilor și antrenorilor, însă la aceste premieri avem, din păcate, o problemă de natură legislativă, care ține de felul în care este interpretată legea, tocmai de aceea, în acest moment, când putem vorbi, practic, de un moment zero, când am ajuns cu plățile la zi, considerăm că este oportună corectarea HG 1447/2007”, a declarat Ionuț Stroe.

 

Citeşte mai mult...
 
Mihai Covaliu a fost reales, cu 203 voturi din 204, in functia de presedinte al Comitetului Olimpic PDF Imprimare
Vineri, 25 Septembrie 2020 17:49
                 
   Adunarea Generala de alegeri a Comitetului Olimpic si Sportiv Roman a avut loc astazi, 24 septembrie 2020, in aer liber, pe terenul de fotbal-rugby din cadrul Complexului Olimpic Sydney 2000, din Izvorani.
 
In urma votului, Mihai Covaliu a fost reales, cu 203 voturi din 204, in functia de presedinte al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR), fara adversar si, poate nu intamplator, in locul care poarta numele Jocurilor care i-au adus Aurul Olimpic. Strategia pe care a prezentat-o cu aceasta ocazie este caracterizata de patru dintre valorile universale ale umanitatii: Incredere, Solidaritate, Respect si Excelenta.
 
Cele trei locuri de vice-presedinte au fost ocupate de Camelia Alina Potec (170 voturi), Alexandru Dedu (155 voturi) si Elisabeta Lipa (146 voturi).
 
Citeşte mai mult...
 
Ordin comun MTS - MS privitor la noile măsuri ce se aplică în perioada stării de alertă în sport PDF Imprimare
Joi, 24 Septembrie 2020 17:35

 

                 

Overview - Eurostat

    Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe și Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, au semnat Ordinul comun nr.1219/1634/2020 pentru aprobarea Regulamentelor privind condițiile necesar a fi respectate pentru accesul în bazele sportive, a practicării sporturilor individuale în aer liber, pentru practicarea sporturilor de echipă în aer liber, pentru reluarea activității de natație în bazinele acoperite și în aer liber din România, în vederea desfășurării activităţilor sportive în spații închise, respectiv desfășurării activităților de pregătire fizică în săli de fitness și aerobic.

Ordinul a fost publicat în MO Partea I, Nr. 872 /24.IX.2020 și poate fi consultat aici: ORDIN MTS-MS

Acesta conține:
Anexa 1 – Regulament privind condițiile necesar a fi respectate pentru accesul în bazele sportive
Anexa 2 – Regulament privind condițiile necesar a fi respectate în vederea practicării sporturilor individuale în aer liber

 

Citeşte mai mult...
 
MTS a emis un nou comunicat privind activitatea sportiva din tara! PDF Imprimare
Miercuri, 23 Septembrie 2020 15:52

 

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a susținut astăzi o conferință de presă, la sediul MTS, în care a prezentat măsurile guvernamentale de sprijinire a sportulului și noile norme prin care se permite desfăşurarea competiţiilor la sporturile de contact, norme ce trebuie respectate în contextul pandemiei de COVID-19.

Astăzi a fost semnat ordinul comun MTS-MS pentru aprobarea regulamentelor privind condițiile necesar a fi respectate pentru accesul în bazele sportive, a practicării sporturilor individuale în aer liber, pentru practicarea sporturilor de echipă în aer liber, pentru reluarea activității de natație în bazinele acoperite și în aer liber din România, în vederea desfășurării activităţilor sportive în spații închise, respectiv a desfășurării activităților de pregătire fizică în săli de fitness și aerobic. Acesta urmează a fi publicat în Monitorul Oficial.

În cadrul conferinței de presă, a fost prezentat și cel mai recent proiect al MTS, “Performanță și succes”, un proiect coordonat de de către Roxana Ciuhulescu, consilieră în cadrul cabinetului ministrului.

“Am definit în ordin modalitatea prin care se pot desfăşura competiţiile la sporturile de contact. Această categorie cuprinde lupte, arte marţiale, judo, toate categoriile de sporturi care presupun contact şi care erau restricţionate până acum. Prin acest ordin li se permite un antrenament colectiv şi organizarea unor competiţii într-un regim izolat. Am adus aceste sporturi pe picior de egalitate cu celelalte. Este nevoie, evident, de acel rezultat negativ la testul COVID înainte de proba cântarului, cu 48 de ore, sau înaintea începerii competiţiei. Se recomandă sportivilor să intre în cantonament înaintea competiţiilor. În sala unde se desfăşoară aceste competiţii, purtarea măştii va fi obligatorie, excepţie făcând sportivii. De asemenea, toate suprafeţele trebuie dezinfectate înainte de folosire. La sporturile în sală, pe durata competiţiei, va fi necesar un rezultat negativ la teste fără a mai fi nevoie de acea perioadă de izolare de două săptămâni. Eu mă aştept ca, prin această măsură, cei din cluburi, federaţii şi sportivii să preia o mare parte a responsabilităţii unui control mult mai riguros, o anumită disciplină de care este nevoie ca să limiteze posibila expunere a sportivilor la coronavirus. Am permis, de asemenea, şi în zona de amatori, ca sportivii să îşi desfăşoare activitatea, cum ar fi alergările montane, ciclismul, care din punct de vedere legal vor putea fi accesibile tuturor. Există foarte mulţi care practică ciclismul şi alergările montane. Cel mai recent ordin comun al Ministerului Tineretului şi Sportului şi Ministerului Sănătăţii aduce o egalitate în sportul românesc. Aceste luni ne-au arătat că ne putem pregăti, că putem desfăşura competiţii într-un mediu controlat, cu măsuri care poate incomodează activitatea sportivă, dar nu fac altceva decât să protejeze sănătatea sportivilor şi a celor care participă alături de ei. Există o mare responsabilitate pentru aceste norme, pe care noi le emitem şi îmi doresc aceeaşi responsabilitate din partea celor care organizează aceste competiţii. Evident că sunt şi cazuri de COVID în sportul românesc, nu există securitate totală. Trebuie să ne adaptăm vremurilor pe care le trăim. Noul ordin se află spre publicare şi aduce ca noutate responsabilităţi ale celor care organizează competiţii. În plus, sunt alte norme europene care trebuie respectate”, a spus acesta.

Ministrul a mai adus în discuție și sprijinul financiar sub formă de voucher pentru încurajarea și sprijinirea copiilor în practicarea sportului de performanță, pe care Guvernul îl oferă.

“Poate cel mai important subiect al conferinței de presă de astăzi îl reprezintă voucherele pentru copiii care se vor legitima la cluburile sportive în următoarea perioadă. Insist pe acest mesaj, fac un apel public către părinți, către cluburi, către federații și le mulțumesc celor care deja au făcut lucru, să publiciteze această măsură și, ce e mai important, să beneficieze de pe urma ei, pentru că practic îți oferă un minim sprijin financiar pentru a realiza ceea ce noi considerăm că este important pentru sportul românesc: legitimarea a cât mai mulți copii. La școală, din păcate, practicarea sportului se face după niște reguli extrem de restrictive, la cluburi se pot pregăti, se pot antrena, pot îmbrățisa sportul ca viitoare carieră. Această măsură este cu bătaie lungă, se află ca măsură în strategia noastră de sprijinire și promovare a sportului în România. M-aș bucura ca la anul, când evaluăm situația finală, să avem toți cei 100 de mii de noi copii legitimați în sport în România. Practic am dubla într-un timp foarte scurt baza de selecție pentru sportul de performanță. Normele de aplicare ale ordonanței au apărut în MO, valoarea voucherului este de 300 lei care pot fi accesați o singură dată și care vor fi destinați achiziționării de echipament sportiv. Direcțiile Județene pentru Sport și Tineret au început să comunice pe acest subiect, perioada este extrem de scurtă, de aceea facem un apel ca, până la data la care ne propunem să încheiem prima parte a acestui program, să fie consumate toate cele 30 mii de vouchere puse la dispoziția copiilor până la sfârșitul acestui an”, a spus Ionuț Stroe.

Citeşte mai mult...
 
A fost aprobată O. de U. ptr. acordarea unui ajutor financiar ptr.copii sportivi PDF Imprimare
Vineri, 04 Septembrie 2020 13:48

 

                   A fost aprobată Ordonanța de Urgență pentru acordarea unui ajutor financiar sub formă de voucher pentru încurajarea și sprijinirea copiilor în practicarea sportului de performanță

  Ordonanța de Urgență pentru acordarea unui ajutor financiar sub formă de voucher pentru încurajarea și sprijinirea copiilor în practicarea sportului de performanță

   Copiii născuți în perioada 01.01.2005-31.12.2014, care se vor legitima pentru prima dată la un club sportiv deținător al certificatului de identitate sportivă emis de Ministerul Tineretului și Sportului, vor primi un ajutor financiar sub formă de vouchere, în cuantum de 300 de lei pentru achiziționarea de echipamente sportive.

Guvernul a aprobat în ședința de joi, 3 septembrie, la inițiativa Ministerului Tineretului și Sportului, Ordonanța de Urgență pentru acordarea unui ajutor financiar sub formă de voucher pentru încurajarea și sprijinirea copiilor în practicarea sportului de performanță. În prima fază a acestui program sunt disponibile 30.000 de vouchere.

 

Citeşte mai mult...
 


Pagina 1 din 114

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Service Auto autorizat RAR
Uleiuri Auto
Baterii auto
Salonul Auto Bucuresti 2016
Bucharest FAshion Week 2015

Sunteti aici: Home Ştiri Sport