Total Media News

Sport
Consiliu Local sau Judeţean pot finanţa structurile sportive din sportul de performanta PDF Imprimare
Vineri, 01 Mai 2015 13:45

                                   

 

  In şedinţa de săptămâna trecută, Guvernul a modificat Legea Sportului, astfel încât autorităţile locale şi judeţene să poată avea baza legală pentru finanţarea cluburilor sportive. Până acum, de la bugetele locale şi judeţene nu puteau fi alocate fonduri decât pentru întreţinerea bazelor sportive, nu şi pentru finanţarea efectivă a unui club, a unei echipe.

    Prin noua modificare adusă Legii 69/2000, situaţia se schimbă şi autorităţile locale pot da bani direct pentru sport, asta pe lângă finanţarea unor proiecte în conformitate cu Legea 350/2005. După cum se precizează într-un comunicat postat pe site-ul Ministerului Tineretului şi Sportului, modificarea aprobată de Guvern, la articolul 18 al Legii 69, este următoarea: „prin hotărâre de Consiliu Local sau Judeţean se pot finanţa de la bugetul local sau judeţean structurile sportive din sportul de performanţă, sport care este de interes naţional şi nu de interes general, în sensul Legii 350/ 2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile.”

 

Citeşte mai mult...
 
Gabriela SZABO a premiat Federațiile de Gimnastică, Haltere și Tenis la Palatul Victoria PDF Imprimare
Miercuri, 29 Aprilie 2015 16:00

            

         


    Ministrul Tineretului și Sportului, Gabriela SZABO, a participat la premierea Federațiilor de Tenis, Gimnastică și Haltere, care s-a desfășurat începând cu ora 11.45 la Palatul Victoria, Sala Transilvania.

   “Este extrem de important să fim prezenţi alături de sportivii noştri în vederea promovării şi întăririi Sportului de performanţă, iar recunoaşterea admiraţiei pe care o purtăm celor care îşi folosesc toată determinarea pentru a câştiga competiţii internaţionale împreună cu pregătirea constantă a sportivilor, cât şi a antrenorilor sunt atât de necesare în eficientizarea întregului ecosistem al sportului românesc ca voi să puteţi continua drumul spre succes”, a declarat Ministrul Tineretului și Sportului, Gabriela SZABO, în cadrul evenimentului.

Sportivii, precum și colectivul tehnic au primit flori. Premiile au însumat un total de 790.820 Lei, respectiv, 368.225 Lei pentru Federația Română de Gimnastică, 378.895 Lei pentru Federația Română Haltere și 43.700 Lei pentru Federația Română Tenis.

 

Citeşte mai mult...
 
Ministerul Tineretului și Sportului alocă 15 milioane de lei Programului ”Pierre de Coubertin” PDF Imprimare
Luni, 27 Aprilie 2015 14:45

 

                      


      Ministerul Tineretului şi Sportului organizează, în perioada 11-27 mai 2015, Sesiunea de finanţare a PROGRAMULUI PIERRE DE COUBERTIN, prin evaluare şi selecţie de proiecte ale Federariilor Sportive Naţionale.

      Bugetul alocat sesiunii de finanţare a Programului Pierre de Coubertin este de 15 milioane de lei.

     ”Dezvoltarea sportului de masă este prioritară pentru ministerul tineretului și sportului și pentru sportul românesc. In 2014 am inclus sportul de masă în lista celor trei piloni pe care se bazează Strategia Națională pentru Sport, iar în 2015 creștem bugetul alocat programului ”Pierre de Coubertin” de la 6 milioane de lei, la 15 milioane de lei.

 

Citeşte mai mult...
 
Adunarea Generala ordinara a COSR, la Casa Olimpica PDF Imprimare
Joi, 23 Aprilie 2015 23:03

 

                

    La sediul Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR) a avut loc astazi Adunarea Generala ordinara a COSR la care au participat 92 de membri.

    Principalele puncte de pe ordinea de zi au fost Raportul activitatii Comitetului Executiv al COSR pe 2014, Bilantul financiar –contabil pe 2014, Raportul Comisiei de Cenzori pe 2014, Strategia si obiectivele COSR in 2015, Planul de activitati al COSR pe anul in curs precum si Bugetul de venituri si cheltuieli din 2015.In discursul sau, Alin Petrache, presedintele COSR, a trecut in revista realizarile din 2014, dar si strategia si obiectivele pe 2015.

   “Vestea buna este ca impreuna cu Comitetul Executiv am propus si promovat proiecte sustenabile care au convins si care au facut posibila triplarea bugetului.

 

Citeşte mai mult...
 
SportAccord President's opening speech at SAC 2015 PDF Imprimare
Luni, 20 Aprilie 2015 15:06

                   The power of sport are the International Federations.

           
                                                               
The engine of sport are the National Federations with Ministries of Sport, the NOCs and the athletes.
 
Sport today is not only a mechanism meant to organise big events and create champions, it is also an important education factor for the young generations, a discipline and health activator. Moreover, it is the key element of progress for the youth of the world, in the spirit of solidarity, friendship and peace.
 
SportAccord is the International Federations. My only intention is to protect the interests of the International Federations and to have a proper working relationship while providing them with projects and platforms in order to increase their visibility, exposure, participation and finance. Many projects are under way, including multi-sport games, integrity and doping-free, media house, SportAccord Academy and many more which you will learn about later today. We enjoy working in collaboration with ASOIF, AIOWF, ARISF, AIMS in order to add value.

 

Citeşte mai mult...
 


Pagina 82 din 137

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Ştiri Sport