Total Media News

Sport
Dupa Nae Manea si Lucian Ionescu , si Ganea e OUT de la Rapid ? PDF Imprimare
Miercuri, 03 Septembrie 2014 14:24

                Situatia de la Rapid este departe de a fi calma 


  In aceasta dimineata suporterii au luat cu asalt ProRapid si au cerut demisiile conducatorilor .

  Pe  surse  se  spune  ca  :  Nae Manea si Lucian Ionescu , deja au fost demisi , urmand ca in cursul zilei de astazi , si  antrenorul Ionel Ganea sa fie si el demis de catre noul actionar.

  In pole position pentru inlocuirea antrenorului  se afla Ioan Andone.

                           

 

Citeşte mai mult...
 
Ski Jumping - sportul ce indeplineste visul omului de a zbura fara ajutor PDF Imprimare
Luni, 01 Septembrie 2014 20:30

                       Felicitari Federatia  Romana de SKI !

                 Felicitari  Domnului  Mihoc  !


    Sporturile hibernale , sunt in principiu caracterizate de spectaculozitate . Dintre toate insa , Ski Jumpingul este cel mai spectaculos , acesta indeplinind visul omului de a zbura fara ajutor . Fiind un sport outdoor, acesta depinde de puterea si directia vantului , sariturile lungi fiind avantajate de un vant mediu ca intensitate , dar din fata ca directie , si de notele date de arbitrii pentru zborul saritorului. Astfel se face o suma , intre punctele de la stil si punctele acordate pentru distanta sarita , si se obtine punctajul final .

   Ca in orice disciplina importanta ea se desfasoara pe mai multe nivele . Primul ar fi cel national , intreceri deschise pentru orice club inscris la federatia nationala. Apoi, competitia Alpen Cup . Mergand mai departe, FIS Cup se apropie de nivelul mondial ca importanta . Cupa Continentala , si Cupa Mondiala reprezinta maximul alaturi de Jocuri Olimpice , ca si competitie la care se poate concura . Concursurile olimpice si mondiale se desfasoara pe 2 tipuri de trambuline . Normal Hill (Trambulina normala ) cu punctul de constructie la 90 sau 95 metri , si Large Hill (Trambulina mare ) , cu punctul de constructie la 120 sau 125 metri .

   Din cele mai vechi timpuri , in acest sport s-a sarit cu skiurile paralele . Foarte mult timp s-a sarit in acest stil , ce nu avantaja saritorii si distantele sarite de ei . In acest sens , suedezul Jan Boklov , a inventat stilul V , saritorii deschizand skiurile in V , imediat dupa iesirea de pe masa trambulinei. Astfel , distantele in general , si zborul cu schiurile au inregistrat cifre mult mai mari , Boklov fiind unul din cei ce s-a remarcat in istoria acestui sport .

 

                         

  **  foto : Duta Gini Andrei

    In istoria Sariturilor , natiunile cu traditie , cele mai medaliate la nivel inalt , au fost Finlanda , Austria , Germania si Norvegia . Aceasta traditie s-a mentinut si recent . In 2002 , Sven Hannawald a realizat un record unic . A castigat toate cele 4 etape ale Turneului celor 4 Trambuline . El a participat la editia cu numarul 50 , la toate etapele cu numarul 50 de concurs . Martin Schmitt , este un alt german ce a reusit sa impresioneze ,fiind dublu castigator al Cupei Mondiale . Ei , in ultimii 2 ani par a reveni in prim plan , castigand titlul olimpic pe echipe , si avand noi saritori in prim planul mondial precum Freund , Freitag si restul .

Citeşte mai mult...
 
Ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo, la Adunarea Tinerilor la ONU PDF Imprimare
Joi, 21 August 2014 15:54

   Ministrul tineretului şi sportului, Gabriela Szabo, a condus delegaţia României la cea de a 14-a sesiune a Adunării Tinerilor la ONU (New York, 6-8 august 2014).


                      

   În intervenţia sa, oficialul român a subliniat importanţa capacitării tineretului şi includerea sa în procesul de dezvoltare durabilă.  

   În marja vizitei, ministrul Gabriela Szabo a avut o întâlnire şi cu Trimisul Secretarului general ONU pentru tineret, Ahmad Alhendawi. Cei doi au discutat modalităţile de întărire a cooperării între România şi Trimisul special în vederea promovării tinerilor şi a identificării de soluţii cuprinzătoare la problemele cu care se confruntă aceştia în actualul context global.

   In alocutiunea sa, Gabriela SZABO a precizat ca multiculturalismul şi diferenţele dintre noi trebuie văzute ca un sprijin pentru inovaţie si înţelegere reciprocă. Ministrul Szabo a subliniat rolul sportului, al dezvoltării unei infrastructuri adecvate de sport în combaterea problemelor de sănătate, în combaterea şomajului, dar şi în susţinerea inovaţiei şi a integrării sociale.

Citeşte mai mult...
 
2 MEDALII DE AUR LA JOCURILE OLIMPICE DE TINERET pentru tinerii canotori români PDF Imprimare
Miercuri, 20 August 2014 09:36

           2 MEDALII  de   AUR  LA  JOCURILE  OLIMPICE  DE  TINERET !

    

            

                                       


     FELICITARI   !!

    Tinerii canotori români s-au aflat printre protagoniştii Jocurilor Olimpice de Tineret ce se desfăşoară la Nanjing-China cucerind aurul olimpic în probele de dublu rame fără cârmaci (m+f).
   Cristina Georgiana Popescu şi Denisa Tilvescu de la Liceul Teoretic Traian Lalescu Orşova în dublă legitimare cu C.S. Dinamo Bucureşti cu un timp de 3:37:32 au devansat echipajele din China (3:37:52) şi Canada (3:37:75).
    La masculin, Gheorghe Robert Dedu (C.S. Ştiinţa Constanţa) şi Ciprian Tudosă (Colegiul Naţional Nicu Gane Fălticeni) au avut un timp de 3:11:27. Podiumul a fost completat de echipajele din Cehia (3:12:13) şi Turcia (3:12:21).
    Delegaţia României a fost însoţită de domnul Cristian Maliş, antrenor emerit, metodist la lotul naţional de juniori, antrenor principal la Centrul Naţional de Pregătire al Juniorilor Orşova.


Citeşte mai mult...
 


Pagina 93 din 137

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Ştiri Sport