Total Media News

Esential
se pare ca va incepe constructia Centurile Nord şi Sud ale Capitalei PDF Imprimare Email
Duminică, 22 Octombrie 2017 18:59

          

    Conform  mediafax.ro,din cele 24 de oferte depuse pentru construcţia Centurilor Nord şi Sud ale Bucureştiului, zece aparţin unor firme româneşti, multe fiind ale foştilor "regi ai asfaltului". Avantajul lor constă în numărul mare de angajaţi, arată analiza rapoartelor acestora către Finanţe, analizate de Mediafax.

   Companiile româneşti care au depus - până vineri, 20 octombrie, termenul-limită - oferte pentru tronsoanele de centură licitate sunt Construcţii Erbaşu SA (Bucureşti), Trameco SA (Oradea), Societatea de Construcţii Napoca SA (Cluj-Napoca), Spedition UMB SRL (Bacău), Tehnostrade SRL (Bacău), Euro Construct Trading 98 SRL (Bucureşti), Delta Antrepriza de Construcţii şi Montaj 93 SA (Bucureşti), Nettstrade JK Solution SRL (Slatina) şi doi proiectanţi – Via Design SRL, respectiv Artera Proiect SRL.

 

Citeşte mai mult...
 
Parisul intenţionează să interzică circulaţia maşinilor cu combustie internă din 2030 PDF Imprimare Email
Joi, 12 Octombrie 2017 15:05

 

 

                                                           

   Conform  mediafax.ro,autorităţile din Paris intenţionează să interzică circulaţia maşinilor care funcţionează pe benzină sau motorină, începând din 2030, a anunţat, joi, primăria capitalei franceze, potrivit Reuters.

  Primăria din Paris a anunţat că este nevoie ca marile oraşe să reducă treptat dependenţa de maşinile cu combustie internă, în contextul în care autorităţile din Franţa au transmis că din 2040 va fi interzisă circulaţia acestor vehicule.

    „Este vorba despre a planifica pe termen lung o strategie care va reduce gazele cu efect de seră”, a spus Christophe Najdovski, responsabil cu politica de transport în cadrul biroului primarului din Paris, Anne Hidalgo.

 

Citeşte mai mult...
 
O treime din producătorii locali de struguri şi vin sunt în judeţul Vrancea PDF Imprimare Email
Luni, 28 August 2017 10:18

 

 

                        

 

      Conform  zf.ro, in România există peste 1.300 de companii care cultivă struguri şi pro­duc vin, iar circa o treime din to­tal sunt întregistraţi în judeţul Vran­cea, arată datele de la Regis­trul Comerţului. Pe poziţiile urmă­toare vin Bucureşti, Prahova, Arad şi Iaşi, însă la distanţă considerabilă de lider. Peste 20 de judeţe din ţară sunt aproape invizibile pe harta viticolă a României cu mai puţin de zece jucători.

      „În judeţul Vrancea sunt peste 24.000 de hectare cultivate cu viţă de vie, dintre care doar circa 3.000 de hectare cu declaraţie de recoltă. Terenul este puternic fărâmiţat, fiind circa 10.000 de proprietari în zonă“, explică Valeriu Cotea, pro­fesor la Facultatea de Horticul­tură din Iaşi şi preşedintele Patronatului Naţional al Viei şi Vinului.

      El adaugă faptul că, dintre proprietari, doar câteva sute fac din această activitate o afacere şi au în spate o firmă. Alţii lucrează pe PFA deoarece legislaţia permite ca fiecare producător să realizeze zece vagoane de vin pentru autoconsum, adaugă Cotea. El explică şi faptul că această situaţie se regăseşte şi în alte judeţe.

 

Citeşte mai mult...
 
LOTERIA BONURILOR FISCALE: vezi care sunt bonurile fiscale câştigătoare aferente lunii iulie PDF Imprimare Email
Luni, 21 August 2017 10:26

 

 

                                                   

    La extragerea Loteriei Bonurilor Fiscale de duminică, 20 august, au ieşit din urne numerele 22 reprezentând ziua de emitere (22 iulie) şi 878 reprezentând valoarea bonurilor câştigătoare - între 878 şi 878,99 lei.


     Loteria bonurilor fiscale constă în extragerea aleatorie de numere, în vederea acordării de premii în bani, persoanelor fizice rezidente şi nerezidente în România, deţinătoare de bonuri fiscale care atestă cumpărarea de bunuri sau servicii pe teritoriul României.Citeşte mai mult...
 
In Romania există o criza a fortei de munca PDF Imprimare Email
Duminică, 13 August 2017 16:46

  Motivul pentru care în România există o criză a forţei de muncă, deşi, statistic, ţara are o rezervă de 4 milioane de oameni apţi de muncă, dar care nu sunt salariaţi

 

                      

 Conform  mediafax.ro,doar 4,8 milioane de persoane dintr-un total de 8,8 milioane de oameni care formează „populaţia activă” au statut de salariat, rata de angajare raportată la populaţia aptă de muncă fiind astfel de 55% la nivel naţional, potrivit datelor de la Institutul Naţional de Statistică.

 

  În ciuda faptului că managerii şi antreprenorii se plâng din ce în ce mai frecvent de faptul că nu găsesc suficient de mulţi candidaţi pe piaţa muncii şi că vor o legislaţie prin care să poată re­cru­ta mai uşor imi­granţi din state non-UE, datele arată că Ro­mânia are o rezervă de 4 mil. an­gajaţi care ar putea să lucreze, dar care nu sunt prinşi în categoria salariaţilor, informează ZF.

 

Citeşte mai mult...
 


Pagina 1 din 91

Abonare newsletter
Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.net
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Service Auto autorizat RAR
Uleiuri Auto
Baterii auto
Salonul Auto Bucuresti 2016
Bucharest FAshion Week 2015

Sunteti aici: Home Ştiri Actualitate