Total Media News

Esential
PIB-ul Romaniei a fost in 2012 cat cel al statului Iowa, a 30-a economie din SUA PDF Imprimare
Joi, 13 Februarie 2014 15:17

    O comparaţie între PIB-ul statelor americane şi cel al altor ţări din lume în 2012 arată că România poate fi asimilată statului Iowa, cea de-a 30-a economie a SUA din cele 51 analizate, arată un studiu realizat de profesorul Mark J. Perry şi publicat pe site-ul aei-ideas.org.



    Harta, publicată de blogul centrului de reflecţie American Enterprise Institute, a fost creată prin compararea producţiei economice din statele americane în 2012 cu cele străine având un PIB similar. Autorul analizei este Mark J. Perry, profesor de economie la Flint campus al Universităţii din Michigan.
Citeşte mai mult...
 
In 2013, numarul insolventelor a crescut cu peste 10% fata de 2012 PDF Imprimare
Luni, 10 Februarie 2014 21:31

    Valoarea de piata a 162.455 de firme din Romania era la sfarsitul lui 2013 mai mica sau egala cu 1.000 de euro, arata o analiza realizata de RisCo - Verificare Firme Online.

                                          

   La polul opus se regasesc 37 de companii, cu o valoare de piata mai mare de 500 milioane euro.
    “Daca dorim sa stim unde este locul economiei romanesti la nivel global si al UE, nu este suficient sa avem statistici generale privind numarul de inregistrari de firme noi, radieri si insolvente de-a lungul anilor. Dintre companiile de pe piata, trebuie sa stim cate au dimensiuni suficiente pentru a fi competitive intr-o piata tot mai integrata”, sustine Dragos Cabat, managing partner RisCo.“Datele arata ca mai putin de 30.000 de companii aveau o valoare de piata de peste 1 milion de euro si mai putin de 5000 aveau o valoare de piata de peste 10 milioane de euro, la nivelul anului 2013.

Asadar, Romania este tara in care sectorul IMM constituit din firme foarte mici reprezinta majoritatea. In consecinta, politicile guvernamentale de sprijinire a economiei ar trebui sa se axeze pe acest segment de firme”, a adaugat Cabat.

Citeşte mai mult...
 
Statul intentioneaza sa ajute tot FIRMELE MARI PDF Imprimare
Luni, 03 Februarie 2014 20:37

   Statul va plăti jumătate din cheltuiala salarială aferentă la firme care creează minimum 20 posturi

    Statul va plăti jumătate din valoarea totală a cheltuielilor salariale aferente pentru firmele care creează minimum 20 locuri de muncă, a anunţat premierul Victor Ponta.

    "Pentru companiile care creează minim 20 de locuri de muncă, statul va plăti jumătate din valoarea totală a cheltuielii salariale. Deci, nu e vorba de o scădere a impozitului sau a contribuţiilor sociale, e vorba de jumătate din cheltuiala salarială, din tot ce în limbajul comun înseamnă salariul pe care îl plăteşte angajatorul privat", a spus Ponta.

    Schema de ajutor de stat a fost convenită că Fondul Monetar Internaţional.

 

Citeşte mai mult...
 
Facturi la caldura mai mari si cu 60% în decembrie 2013 fata de decembrie 2012 în unele orase PDF Imprimare
Duminică, 02 Februarie 2014 13:29

     Facturile la căldură pentru luna decembrie 2013 au fost mult mai mari faţă de perioada similară a anului 2012, când a fost mai frig. La Arad diferenţa este, în medie, de 60%, în timp ce la Ploieşti ajunge la 50%, administratorii de blocuri punând acest fapt pe seama creşterii preţului la gigacalorie

                

    Locuitorii din Arad, Constanţa, Drobeta Turnu Severin sau Ploieşti au plătit în luna decembrie 2013 mult mai mult la căldură decât în decembrie 2012, când vremea a fost mai rece. O situaţie specială s-a înregistrat la Arad, unde facturile pentru decembrie anul trecut au fost, în medie, cu 60 la sută mai mari comparativ cu perioada similară a anului 2012.

   Au existat însă şi oraşe precum Braşov, Cluj, Iaşi, Vaslui sau Miercurea Ciuc unde costul încălzirii pentru ultima lună a anului trecut a fost similar sau chiar mai mic decât cel din decembrie 2012. La Miercurea Ciuc, spre exemplu, proprietarul unui apartament cu trei camere a plătit 580 de lei în 2012, în timp ce în ultima lună a lui 2013 a avut de achitat 442 de lei, cu 23 la sută mai puţin.


 

Citeşte mai mult...
 
Dan Sucu - avem si noi puncte de vedere PDF Imprimare
Joi, 30 Ianuarie 2014 09:39
Opinie Dan Şucu, Mobexpert:

    Chiar dacă nu ne-ar da dreptate, guvernul are obligaţia de a ne întreba

                  

     Slavă Domnului că există Ziarul Financiar! Slavă Domnului, pentru că este singurul mod în care am putut afla despre intenţia guvernului de a micşora drastic plafoanele zilnice pentru plăţile în numerar.

    Toţi cei ce conducem afaceri şi lucrăm în economia reală înţelegem motivul pentru care guvernul vrea să ia această decizie, acela de a micşora evaziunea fiscală. Majoritatea dintre noi îl şi susţinem. În speranţa că venituri mai mari la buget obţinute de la toţi contribuabilii vor conduce la micşorarea presiunii care apasă astăzi exclusiv asupra bunilor platnici.

   Ce i-am fi transmis însă guvernului dacă ne-ar fi şi consultat este că, deşi lăudabilă, intenţia rămâne absolut incompletă, în contextul în care acelaşi guvern nu negociază şi cu Cartelul Bancar costuri mai mici decât cele existente pentru decontările de carduri. Pentru noi, în comerţ, mânuirea de numerar are un cost de aproximativ 1 la mie din valoare.

 

Citeşte mai mult...
 


Pagina 82 din 130

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Ştiri Actualitate