Total Media News

Esential
Cei care au lucrat în condiţii grele, în grupa I de muncă. Se pot pensiona mai repede PDF Imprimare
Miercuri, 27 Noiembrie 2013 16:45

      Comisia pentru muncă din Camera Deputaţilor a avizat, miercuri, un proiect care modifică Legea privind sistemul unitar de pensii publice, astfel încât cei care au lucrat în condiţii grele se încadrează în grupa I de muncă şi se pot pensiona mai devreme.


     "Am avizat reintroducerea grupei I de muncă, pentru că printr-o lege nedreaptă Guvernul Boc nu le-a recunoscut vechime celor care au lucrat în condiţiile grele de muncă, prin avizul nostru am reintrodus această măsură, astfel încât cei care au lucrat în condiţii grele, minerit, siderurgie, etc., se încadrează în grupa I de muncă, vor câştiga la pensie ani vechime şi se vor pensiona mai repede", a declarat preşedintele comisiei, Florin Iordache (PSD).

     El a exemplificat prin situaţiile în care persoane care au lucrat 8 ani în minerit şi au stagiul complet de cotizare, de 35 de ani, se pot pensiona cu doi ani mai devreme, la 63, iar nu la 65 de ani. De asemenea, cei care au lucrat 16 ani în minerit se pot pensiona cu cinci ani mai devreme.

"Se recunoaşte vechimea în gradul I de muncă, e un act reparatoriu", a mai spus el.

Citeşte mai mult...
 
S&P a imbunatatit perspectiva ratingului Romaniei, de la "stabila" la "pozitiva" PDF Imprimare
Vineri, 22 Noiembrie 2013 11:25

 

            Agentia de evaluare financiara Standard & Poor's (S&P) a imbunatatit perspectiva ratingului Romaniei de la "stabila" la "pozitiva" si a confirmat calificativul la "BB+".


     Calificativul pentru credite pe termen lung, in valuta si moneda locala, a fost confirmat la "BB+", iar cel pentru imprumuturi pe perioada scurta la "B", se arata intr-un comunicat al S&P. Ratingul pe termen lung are perspectiva pozitiva.

     Perspectiva pozitiva incorporeaza posibilitatea unei imbunatatiri a ratingului Romaniei, daca Guvernul respecta programul fiscal si cel de reforma.

     "Confimarea ratingului reflecta progresele constante ale Romaniei in privinta ajustarii economiei catre cererea externa, consolidarea fiscala si intarirea stabilitatii sectorului financiar", se arata in comunicatul S&P.

Citeşte mai mult...
 
Primele sisteme europene de radionavigaţie prin satelit au fost aprobate de Parlamentul European PDF Imprimare
Joi, 21 Noiembrie 2013 09:12

      Parlamentul European a aprobat miercuri un raport întocmit de vicepreşedintele PPE Marian-Jean Marinescu ce presupune ca programele de radionavigaţie prin satelit Galileo şi  EGNOS să pună la dispoziţia cetăţenilor o alternativă europeană civilă la semnalul american GPS sau la cel rusesc Glonass, de care utilizatorii GNSS au depins până acum.

                   

    Potrivit eppgroup.eu,  patru sateliţi au fost deja lansaţi, iar alţi 18 urmează a fi a fi lansaţi până la sfârşitul anului 2014. Până în 2018, obiectivul este ca infrastructura Galileo să numere 30 de sateliţi, precizează sursa citată.

    Raportul cu titlul „Implementarea şi operarea sistemelor europene de radionavigaţie prin satelit” pune accent pe dezvoltarea pieţii de aplicaţii bazate pe tehnologia GNSS („global navigation satellite system”), dar şi pe defalcarea bugetului alocat diferitelor segmente ale programelor. De asemenea, documentul insistă pe importanţa popularizării sistemului Galileo ca o alternativă la sistemele militare străine folosite în prezent în Europa, precum GPS-ul american.

 

Citeşte mai mult...
 
Lucian Papici, numit de CSM cu unanimitate de voturi in functia de sef serviciu in DNA PDF Imprimare
Miercuri, 20 Noiembrie 2013 16:55

          Procurorul Lucian Papici a fost numit de Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), cu unanimitate de voturi, în funcţia de şef al Serviciului pentru efectuarea urmăririi penale în cauze de corupţie din cadrul Secţiei I a Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

 

      Mandatul lui Papici pentru a această funcţie, în cadrul Secţiei de combatere a corupţiei, este pentru trei ani, începând cu data de 20 noiembrie.

       În cadrul şedinţei de miercuri s-a decis şi numirea procurorului Doru Ţuluş în funcţia de procuror şef al Serviciului pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracţiuni asimilate sau în legătură directă cu infracţiunile de corupţie din cadrul Secţiei de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie (Secţia a II-a) a DNA.

De asemenea, secţia de procurori a CSM a hotărât şi numirea Mihaelei Iorga Moraru în funcţia de procuror şef al Serviciului de combatere a macrocriminalităţii economico-financiare din cadrul Secţiei a II-a DNA.

Citeşte mai mult...
 
Guvernul isi angajeaza raspunderea pe LEGEA DESCENTRALIZARII. PDF Imprimare
Marţi, 19 Noiembrie 2013 17:08

       Ponta: Pentru descentralizare ne-am luptat cu armate de funcţionari.

                    Propaganda băsistă e comunistă

                                                      

     Camera Deputaţilor şi Senatul s-au reunit, marţi, în şedinţă comună, în care Guvernul îşi angajează răspunderea asupra proiectului legii descentralizării. În discursul susţinut în plenul Parlamentului, premierul Victor Ponta a afirmat că descentralizarea va conferi mai multă autoritate aleşilor locali şi va rupe definitiv România de trecutul centralist comunist, în pofida "gândirii mioape a propagandei băsiste".

    La şedinţă participă 451 parlamnetari şi sunt absenţi 159, fiind prezenţi primul-ministru Victor Ponta şi membri ai Guvernului.

Preşedintele Camerei a anunţat, la începutul şedinţei, că, din informaţiile sale, parlamentarii PDL nu participă la şedinţă.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 86 din 130

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Ştiri Actualitate