Total Media News

Esential
MRU: Orice marire de salariu inseamna o taxa in plus pentru privati PDF Imprimare
Marţi, 05 Noiembrie 2013 19:46

        Mihai-Razvan Ungureanu: “Marirea de salarii ascunde de fapt o crestere de costuri suportate de noi. Va fi o lovitura drastica pentru angajatori, iar diferenta de salariu va fi prea putin simtita de angajati. Exista o singura strategie a USL-ului, aceea de a creste taxele pentru a acoperi pomenile electorale, si in niciun caz de reducere a lor pentru a atrage investitiile si de a contribui la cresterea economica a Romaniei pe termen lung.”

 

    In urma negocierilor cu Fondul Monetar International, Guvernul Romaniei a decis majorarea salariului minim la 850 de lei de la 1 ianuarie si 900 de lei de la 1 iulie.

    „Pentru firmele angajatoare, orice marire de salariu inseamna o taxa in plus pentru acestia. De asemenea, orice marire de taxe se transfera in preturi. O crestere a salariului minim acum va duce implicit la o cerere mai mare de bani pentru plata acestor salarii, ceea ce va duce implicit la o crestere a inflatiei si a numarului de someri. Singura solutie ar fi reducerea taxelor pentru cei aflati in competitie pentru salariul minim: scutire de la plata impozitului pe profit, un CAS mai mic, sau plata unui TVA mai redus. Cresterea salariului minim nu atrage investitiile. Reducerea taxelor da. Investitiile vin cu locuri de munca si aduc profit”, a declarat Mihai-Razvan Ungureanu, Presedinte FORTA CIVICA (FC).

Citeşte mai mult...
 
Premierul Victor Ponta a prezentat, luni seara, REZULTATELE NEGOCIERILOR PDF Imprimare
Luni, 04 Noiembrie 2013 20:24

           Premierul Victor Ponta a prezentat, luni seară, REZULTATELE NEGOCIERILOR ce au avut loc în cursul zilei de astăzi între Guvern şi FMI.


                                                

     Printre acestea se numără, majorarea salariului minim brut anul viitor în două etape, respectiv de la 800 lei, în prezent, la 850 lei începând cu 1 ianuarie şi la 900 lei de la 1 iulie. Vor fi operate şi creşteri salariale individuale, dar nu pentru toţi bugetarii, ci ţintit pe profesori debutanţi şi medici rezidenţi. De asemenea, Guvernul va introduce o acciză de 7 eurocenţi la litrul de carburant, fie benzină, fie motorină, banii astfel colectaţi urmând să fie vărsaţi într-un fond special destinat investiţiilor în infrastructura rutieră.

REZULTATELE NEGOCIERILOR DINTRE GUVERN ŞI FMI:

- Salariul minim brut va fi majorat în etape la 900 lei, majorări salariale doar la unii bugetari

Citeşte mai mult...
 
1.000 de angajati sunt dati disponibilizati de la o firma, fara sa le dea salarii compensatorii PDF Imprimare
Miercuri, 30 Octombrie 2013 15:41

          Peste 1.000 de salariati de la o firma din Bacau detinuta de omul de afaceri Dorinel Umbrarescu vor fi disponibilizati colectiv, potrivit unui document depus la Inspectoratul Teritorial de Munca, fara ca vreunul dintre angajati sa primeasca salarii compensatorii.

 

      Societatea Tehnostrade SRL Bacau, una dintre cele mai mari firme de constructii si reabilitari de drumuri din Romania, a anuntat disponibilizarea a 1.017 angajati din cei 1.140 de salariati pe care firma ii are in prezent.

  Trimiterea in somaj a salariatilor de la firma al carei actionar majoritar este Dorinel Umbrarescu se va face pe data de 7 decembrie 2013, fara a se sti daca acestia vor mai fi rechemati la munca dupa incheierea sezonului rece.

    "In documentul depus la Inspectoratul de Munca prin care se anunta disponibilizarea angajatilor administratorul societatii invoca probleme economice ale firmei.

    Niciunul dintre salariatii trimisi in somaj nu va beneficia de salarii compensatorii", a declarat purtatorul de cuvant al ITM Bacau, Dan Buftea, citat de Mediafax.

Citeşte mai mult...
 
Curtea Constitutionala: Prevederi din Ordonanta de urgenta privind insolventa, neconstitutionale PDF Imprimare
Marţi, 29 Octombrie 2013 16:59

          Curtea Constituţională a decis, marţi, că unele prevederi din OUG privind insolvenţa sunt neconstituţionale, admiţând astfel sesizarea Avocatului Poporului, care a contestat articolul 81 alineatul 3, ce reglementează doar pentru audiovizual, şi articolul 348, privind retroactivitatea legii.

              

             Curtea Constituţională: Prevederi din Ordonanţa de urgenţă privind insolvenţa, neconstituţionale

              Sesizarea a fost formulată de Avocatul Poporului în cazul articolului 81 alineatul 3 şi a articolului 348 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 9/2013 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, fiind invocată lipsa conformităţii unor dispoziţii legale din actul normativ faţă articolul 1 alineatul 5 şi articolul 15 alineatul 2 din Constituţie.

       Judecătorii constituţionali au admis sesizarea Avocatului Poporului, stabilind că prevederile invocate sunt neconstituţionale.

Citeşte mai mult...
 
"Marele mars al secuilor", in judetul Covasna PDF Imprimare
Duminică, 27 Octombrie 2013 23:14

               Mii de persoane din mai multe judeţe ale ţării, dar şi din Ungaria au participat, duminică, în judeţul Covasna, la "Marele marş al secuilor", manifestare ce s-a desfăşurat pe o distanţă de 54 de kilometri de-a lungul DN 11. "Marele marş al secuilor" s-a încheiat după ce cei peste 100.000 de maghiari au format un lanţ viu pe o distanţă de 54 de kilometri, între localităţile Chichiş, aflată la graniţa cu judeţul Braşov, şi Breţcu, la ieşirea către Bacău, iar preşedintele CNS, Izsák Balázs, a citit o proclamaţie.

                    

   Reprezentanţii CNS susţin că numărul participanţilor la "Marele marş al secuilor" din Covasna a depăşit 100.000.

Maghiarii din mai multe judeţe ale Transilvaniei, dar şi din Ungaria, au format un lanţ viu pe o distanţă de 54 de kilometri, între localităţile Chichiş, aflată la graniţa cu judeţul Braşov, şi Breţcu, la ieşirea către Bacău.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 88 din 130

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Ştiri Actualitate