Total Media News

Esential
Conditii DRACONICE la pensionarea anticipata fara PENALIZARE PDF Imprimare
Duminică, 27 Octombrie 2013 13:27

     Legea pensiilor sancţionează drastic ieşirea din activitate înainte de îndeplinirea condiţiilor prevăzute în lege. Reducerea poate ajunge la 45% din pensia cuvenită


     Aproape 15.000 de pensionari beneficiază în acest moment de pensie anticipată fără penalizare din cele peste cinci milioane de persoane care primesc indemnizaţie.


     Alţi 99.464 de pensionari au ieşit din activitate mai devreme decât prevede legea şi beneficiază în acest caz de pensie anticipată parţială.

     Aceasta înseamnă că pentru fiecare lună de pensie anticipată parţială un pensionar primeşte mai puţin cu 0,7% decât ar fi primit în mod normal, sancţiune valabilă până la împlinirea vârstei legale de pensionare. Totodată, legea mai spune că reducerea financiară nu poate depăşi 45% din valoarea indemnizaţiei.

Citeşte mai mult...
 
Iar este INCHIS bulevardul Pavel Kiseleff azi si miine PDF Imprimare
Sâmbătă, 26 Octombrie 2013 07:28

             Daca  nu  putem   face  actiuni  care  sa  genereze  activitati             economice  benefice  pentru  toata  lumea  , mai  BLOCAM   un  bulevard  din  centrul  Bucurestiului.

                                            
        

     Aşadar, sâmbătă şi duminică, începând cu ora 11:00, locuitorii Capitalei se vor putea plimba din nou cu bicicleta, rolele, trotinetele sau pur şi simplu la pas pe bulevardul Pavel Kiseleff, care va fi închis traficului rutier graţie campaniei BICICLEŞTI.

     Deşi de obicei este una dintre cele mai aglomerate artere din Capitală, în acest sfârşit de săptămână, porţiunea dintre Arcul de Triumf şi Piaţa Victoriei va reintra în posesia celor care îşi doresc să îşi petreacă ziua liniştit, departe de trafic şi aglomeraţie.

Citeşte mai mult...
 
Cresterea cotei unice, necesara pentru majorarea salariilor si pensiilor fara un deficit mai mare PDF Imprimare
Joi, 24 Octombrie 2013 08:59

           Creşterea cotei unice ar fi necesară dacă FMI şi CE nu acceptă pentru 2014 un deficit bugetar mai mare din cofinanţarea fondurilor UE, pentru a permite majorarea salariilor şi a pensiilor, mai ales după o încasare la nouă luni cu mult sub programul de la începutul anului, afirmă surse oficiale.

                                                                

       Surse oficiale au declarat pentru MEDIAFAX că după primele nouă luni, veniturile bugetare au fost cu aproximativ 6 miliarde de lei sub estimarea de la începutul anului, din cauza unor performanţe sub aşteptări la nivelul sistemului bancar, provenite şi din modificări ale legislaţiei fiscale, o colectare mai slabă, explicată inclusiv prin procesul de reorganizare a ANAF, şi nerealizarea profitului estimat la BNR.

      Cu toate acestea, autorităţile au un program de bază pentru anul viitor care nu prespune majorări de taxe, dacă va fi acceptată de Comisia Europeană o rectificare bugetară pe ultimul trimestru ce încorporează o creştere economică de 2,2% pe acest an şi de aplicarea clauzei de investiţii pentru 2014. Comisia Europeană discută în prezent introducerea unei reguli care să permită depăşirea ţintelor de deficit bugetar cu sumele alocate investiţiilor de cofinanţare a programelor susţinute din fonduri UE pentru statele aflate în condiţii dificile şi fără a periclita nivelul de deficit de 3% din PIB.

Ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea, a explicat că în acest an creşterea economică se bazează în principal pe exporturi, ceea ce se reflectă negativ în bugetul de stat, pentru că presupune rambursări de TVA.

Citeşte mai mult...
 
Cand vine iarna in Romania PDF Imprimare
Luni, 21 Octombrie 2013 16:10

             Primele ninsori sunt preconizate de la 1 noiembrie, la munte, iar după 20 noiembrie se vor extinde la nivelul întregii ţări, a spus luni, în videoconferinţa de la MAI, directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Ion Sandu.

                         

    Ion Sandu a precizat că dacă în decembrie va fi mai frig, în lunile ianuarie şi februarie temperaturile vor fi apropiate de norme. El a adăugat că în luna ianuarie temperatura medie va fi în jurul valorii de minus trei grade.

     Directorul ANM a avertizat însă că există şi posibilitatea ca în ianuarie şi februarie să existe o săptămână sau 10 zile când temperaturile să scadă şi până la minus 15 grade sau minus 20 de grade.

Citeşte mai mult...
 
Ponta vrea interventie "fara complexe" la proteste violente PDF Imprimare
Vineri, 18 Octombrie 2013 22:30

            Premierul Ponta l-a anunţat pe ministrul de Interne că jandarmii au mandat clar din partea sa să acţioneze "fără complexe" atunci când protestele depăşesc "linia roşie" şi se transformă în agresiuni şi ameninţări,arătând că România nu se poate întoarce la perioada când legionarii "îşi făceau de cap".

                                                       

   "Vreau să daţi un semnal foarte clar de respectare a legii. Există o linie roşie peste care nu accept să se treacă. Colegul nostru, domnul Barbu, a fost agresat. Nu e vorba de domnia sa, că e bărbat, rezistă, e vorba de faptul că nu ne întoarcem la anii '30, când îşi făceau legionarii de cap pe străzile Bucureştiului. Cât timp protestele sunt paşnice, jandarmii au procedat foarte bine, foarte elegant, dar în momentul în care se trece linia roşie şi vorbim de agresiuni, ameninţări, blocarea unor drumuri, aveţi din partea mea mandat foarte clar de intervenţie conform legii", i-a spus Ponta ministrului de Interne, Radu Stroe, în şedinţa de guvern.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 89 din 130

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Ştiri Actualitate