Total Media News

Esential
Unirea Principatelor Române PDF Imprimare
Joi, 24 Ianuarie 2019 08:36

   

    Unirea Principatelor Române a avut loc la jumătatea secolului al XIX-lea prin unirea statelor Moldova și Țara Românească sub numele Principatele Unite ale Moldovei și Țării Românești. Procesul unirii, bazat pe puternica apropiere culturală și economică între cele două țări, a cunoscut o etapă decisivă, care s-a dovedit a fi ireversibilă, prin alegerea colonelului moldovean Alexandru Ioan Cuza ca domnitor al ambelor principate, la 5 ianuarie 1859 în Moldova și la 24 ianuarie 1859 în Țara Românească.

   Procesul a început în 1848 odată cu realizarea uniunii vamale între Moldova și Țara Românească, în timpul domniilor lui Mihail Sturdza, respectiv Gheorghe Bibescu. Deznodământul războiului Crimeii a stăvilit pentru un timp ambițiile geopolitice ale imperiului rus la Dunărea de jos, fără a consolida efectiv imperiul Otoman de care depindeau principatele, ceea ce a creat un context favorabil realizării unirii.[1] Votul popular favorabil unirii în ambele țări, rezultat în urma unor Adunări ad-hoc în 1857 a dus la Convenția de la Paris din 1858, o înțelegere între Marile Puteri, prin care se accepta o uniune mai mult formală între cele două țări, cu guverne diferite și cu unele instituții comune. La începutul anului 1859 liderul unionist moldovean Alexandru Ioan Cuza a fost ales ca domnitor al Moldovei și Țării Românești, act care a adus cele două state într-o uniune personală. În 1862, cu ajutorul unioniștilor din cele două țări, Cuza a unificat Parlamentul și Guvernul, realizând unirea politică. După înlăturarea sa de la putere în 1866, unirea a fost consolidată de succesorul său, principele Carol de Hohenzollern-Sigmaringen, iar constituția adoptată în acel an a denumit noul stat România.

 

Citeşte mai mult...
 
Parlamentul European va supune votului pe 22.01.2019 măsuri de liberalizare a transportului PDF Imprimare
Marţi, 22 Ianuarie 2019 13:23


            

    Parlamentul European va  supune votului pe 22.01.2019 măsuri importante de liberalizare a transportului rutier de persoane în UE, cuprinse în Pachetul Mobilitate Curată. UNTRR susține crearea unei piețe unice veritabile de transport rutier de  persoane în Uniunea Europeană, în beneficiul companiilor românești de transport rutier de persoane
    Comisia de Transport și Turism a Parlamentului European – TRAN va vota pe 22.01.2019 inițiativa legislativă de revizuire a Regulamentului 1073/2009 vizând măsuri importante de liberalizare a transportului rutier de persoane în UE, așteptându-se adoptarea unui acord general privind echilibrul dintre deschiderea piețelor interne și protejarea serviciilor publice.  
    Revizuirea Regulamentului 1073/2009 stabilind normele comune pentru accesul la piața internațională a serviciilor de transport cu autocarul și autobuzul a fost propusă de Comisia Europeană pe 08.11.2017 , în cadrul celui de al doilea pachet de modificări legislative în sectorul transporturilor rutiere din UE, intitulat Pachetul Mobilitate Curată. Printre acțiunile pentru o mobilitate curată, Comisia Europeană a propus liberalizarea piețelor naționale pentru servicii regulate cu autobuze și autocare și a excursiilor locale, menită să stimuleze dezvoltarea de legături cu autobuzul pe distanțe lungi în Europa și să ofere alternative la utilizarea autoturismelor personale prin opțiuni de mobilitate suplimentare, de mai bună calitate și mai ieftine, în special pentru persoanele cu venituri reduse.

 

 

Citeşte mai mult...
 
Va creste mult preturile la bicicletele electrice chinezeşti PDF Imprimare
Duminică, 20 Ianuarie 2019 10:11
                Imagini pentru biciclete poza
      
      UE introduce taxe vamale importante pentru importurile de biciclete electrice chinezeşti .
    Uniunea Europeană impune, de sâmbătă, taxe vamale între 18,8 şi 79,3% pentru importurile de biciclete electrice chinezeşti, despre care fabricanţii europeni spun că beneficiază de subvenţii, relatează Reuters.

   Măsura apare în jurnalul oficial al UE, în urma unei propuneri a Comisiei Europene votată în decembrie.

   Taxele antidumping şi împotriva subvenţiilor sunt cele mai recente măsuri luate de europeni împotriva importurilor din China, ce variază de la panouri solare la oţel, măsuri care au stârnit reacţii puternice la Beijing.

 

*

Citeşte mai mult...
 
Papa Francisc va vizita Romania PDF Imprimare
Joi, 17 Ianuarie 2019 18:42
    Papa Francisc va vizita Catedrala Mântuirii Neamului probabil în data de 31 mai, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, precizând că publicul va avea acces la eveniment. Papa Francisc şi Patriarhul Daniel vor rosti rugăciuni şi cuvântări.
  
                    Pope Francis South Korea 2014.png

 

     Conform  mediafax.ro,“Este o certitudine întâlnirea Papei cu Patriarhul Daniel. Există deja discuţii care se poartă între Episcopia Romano-Catolică şi Patriarhie. Biserica Română nu este coorganizator, noi nu avem nicio implicare în organizarea acestei vizite. Vom fi gazdele acestei întâlniri care va avea loc la Palatul Patriarhiei. (...) Da, în data de 31 mai. (...) Asta se va întâmpla într-o singură zi, probabil, în prima zi a vizitei întrucât am înţeles că, ulterior, va pleca din Bucureşti. (...) Programul vizitei se configurează acum, nu a fost comunicat. Prin martie ni se va comunica şi nouă”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

Citeşte mai mult...
 
Cresterea Taxei de salubritate din sectorul 4, anulată de Tribunalul Bucureşti PDF Imprimare
Sâmbătă, 12 Ianuarie 2019 14:41
  
     Imagini pentru primaria  sector 4 poza
     PNL Sector 4 anunță că a câștigat în primă instanță anularea taxei de salubritate impusă de primarul Daniel Băluță cetățenilor din sector.Decizia este supusă contestării, cei din PNL susținând ca primăria nu va ezita nici o clipă să o facă.
              

"PNL a reușit să facă dreptate cetățenilor din Sectorul 4!

Partidul Național Liberal Filiala Sector 4 a obținut în primă instanță anularea taxei de salubritate impusă în mod nedrept de către Adiministrația Băluță și Alianța PSD-ALDE-PMP-PPUSL.

Ne așteptăm ca Primarul și acoliții săi să conteste decizia Tribunalului București, ignorând nemulțumirile cetățenilor din sectorul pe care îl conduc, dar avem speranța ca această hotărâre istorică dată astăzi să rămână definitivă".

 

Citeşte mai mult...
 


Pagina 15 din 130

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Ştiri Actualitate