Total Media News

Esential
România preia oficial Preşedinţia Consiliului UE. Ceremonii PDF Imprimare
Joi, 10 Ianuarie 2019 11:53

România preia oficial Preşedinţia Consiliului UE. Ceremonii, în prezenţa liderilor europeni/ Trafic restricţionat în Capitală

 

                    Imagini pentru steag ue poza

   Conform  mediafax.ro,Preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker, al Parlamentului European Antonio Tajani şi al Consiliului European Donald Tusk vor fi, începând de joi la Bucureşti, cu ocazia inaugurării Preşedinţiei Consiliului UE preluată de România de la 1 ianuarie.

    Preşedinţia rotativă a Consiliului UE preluată de România va debuta, joi, cu o ceremonie de deschidere şi un concert inaugural la Ateneul Român. De la ora 20.00 vor susţine discursuri de deschidere premierul Viorica Dăncilă, preşedintele PE Antonio Tajani, preşedintele Consiliului European Donald Tusk şi preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker.

 

Citeşte mai mult...
 
In Romania vor fi case izolate termic cu LÂNĂ PDF Imprimare
Marţi, 08 Ianuarie 2019 12:03
                     Imagini pentru casa  poza
  Conform  mediafax.ro,Anul acesta vor apărea primele case izolate termic cu lână, în prezent derulându-se procesul de agrementare a produsului, a declarat luni ministrul Agriculturii Petre Daea la Agro TV.
   

„Nu machete, case pur şi simplu”, a subliniat Daea, care a adăugat că la Sighet, în Bacău, în Bistriţa şi în Vâlcea sunt agenţi economici care fac saltele de diferite mărimi, grosimi şi densităţi din lână pentru termoizolarea clădirilor.

În ultimii doi ani, spune ministrul, s-au făcut cercetări în institute specializate pentru folosirea lânii ca termoizolant. În zilele următoare vor avea loc întâlniri cu constructori de case de lemn din Germania şi Belgia pentru o potenţială colaborare în domeniu.

 

Citeşte mai mult...
 
Energia eoliană a asigurat 20% din consumul de electricitate din România PDF Imprimare
Sâmbătă, 05 Ianuarie 2019 14:10
                                     Imagini pentru energie eoliana poza
         Conform  mediafax.ro,Energia eoliană a asigurat vineri 20% din consumul de electricitate, ceea ce plasează România pe locul 4 în Europa, după Danemarca (81% din consum), Germania (37%) şi Austria (23% din consum).

       Conform datelor furnizate de asociaţia Wind Europe, energia eoliană a asigurat 19% din consumul Portugaliei (locul 5), urmată de Suedia (15%), Italia (12%), Olanda (11%), Spania (10%) şi Cipru (10%).

 

Citeşte mai mult...
 
O noua TAXA in sectorul 2 : Taxa de habitat cu destinaţia specială de salubrizare PDF Imprimare
Sâmbătă, 29 Decembrie 2018 18:42

                " Taxa de habitat "

      

    Dupa  ce  in  sectorul  4  din  Bucuresti s-a  instituit  "Taxa  de  salubrizare " prin  care  cetatenii  si  firmele  platesc  o  TAXA  pentru  gunoiul  prezumat  NU pentru  gunoiul  generat  efectiv, si  in  sectorul 2  s-a  instituit  "Taxa de habitat " cu destinaţia specială de salubrizare este instituită ca taxă specială în temeiul prevederilor art. 484 alin. (1) ţi (2) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal şi ale Legii nr. 101/2006, republicată - serviciului de salubrizare a localităţilor, fiind fundamentată pe necesitatea asigurării prestaţiilor efectuate pentru salubrizarea Sectorului 2, de care beneficiază întreaga comunitate locală şi individual.
     Vă informăm că în conformitate cu prevederile H.C.L. 392 / 04.12.2018 începând cu anul fiscal 2019 persoanele fizice - locuitori ai Sectorului 2, au obligaţia de a achita la bugetul local al sectorului taxa de habitat cu destinaţia specială de salubrizare.

 

Citeşte mai mult...
 
Modificare importantă asupra legii privind circulaţia pe drumurile publice PDF Imprimare
Joi, 27 Decembrie 2018 15:29
   
                            Imagini pentru sofer poza
   Conform  mediafax.ro,Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul pentru promulgarea Legii privind circulaţia pe drumurile publice, care prevede că o persoană declarată inaptă din punct de vedere medical trebuie să informeze poliţia rutieră asupra constatării realizate de unitatea de asistenţă medicală autorizată.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.195/.2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, în scopul instituirii unor condiţii privind ciruclaţia pe drumurile publice a autovehiculelor cu volanul situat pe partea dreaptă.

O prevedere arată că: „Examinarea medicală (...) a conducătorilor de autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie se realizează în unităţi de asistenţă medicală autorizate, existente la nivelul fiecărui judeţ, care au obligaţia luării în evidenţă a acestora”.

 
Citeşte mai mult...
 


Pagina 16 din 130

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Ştiri Actualitate